Heerlijke tomatensalade

Zomerse sidedish

Geïnspireerd door een tomatensalade van Pascael Naessens en op smaak gebracht door wat ik in de winkel vond en waar ik op het kookmoment zin in had, zo kwam dit recept tot stand. Lekker bij om het even wat. Wij aten het bij gebakken gamba’s en maakten het een beetje ‘fancy’ door een avocade mayonnaise (lees: geprakte avocado, op smaak gebracht).

Smakelijk!

PS: de rest die kan als lunch de volgende dag 🙂

Recept

Werk 15 minuten – recept van Pascale Naessens

Ingrediënten

  • 4 rijpe tomaten (gewone, pied de boeuf, roma’s, … hoe meer verschillende hoe lekkerder eigenlijk)
  • 20 kleine trostomaatjes
  • 5 gedroogde tomaatjes (in olie)
  • 1 rode ui
  • pijpajuin
  • balsamicoazijn
  • olijfolie

Bereiding

  • Snijd de tomaten in willekeurige stukken, het harde witte deel laat je eruit.
  • Halveer de trostomaatjes en snijd de gedroogde tomaatjes in kleinere stukjes.
  • Snijd de ui in dunne plakjes.
  • Voeg alles samen in een kom, kruid met peper en zout.
  • En nu het leukste :-). Knijp met je handen het vocht uit de groenten zodat alle smaken zich goed mengen en de groenten zacht worden.
  • Nadien giet je er een goede scheut olijfolie en balsamicoazijn bij.

Tip: de salade is eens zo lekker met rijpe tomaten die zacht aanvoelen en dieprood zijn.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Vacature: Dappere starter (M/V)

Vacature: Dappere starter (M/V)

Had jij ambitieuze Lockdown-voornemens en heb je ze tot nu toe niet kunnen waarmaken? Mis je jouw vitaliteit van 10 jaar geleden en wil je eindelijk weer eens willen ravotten met de kinderen (al dan niet de jouwe)? Ben je het beu de dag futloos door te sloffen? Of...

Lees meer
Here we go again.

Here we go again.

Shit. Terug. Ik herinner mij de eerste slag in mijn gezicht vorig jaar nog alsof het gisteren was. Jas nog aan na één van mijn laatste workshops in Beerse. Net terug thuis, persconferentie op het nieuws. Niemand zei een woord. Twee uur later had ik mijn jas nog aan....

Lees meer
Aubergines met garnalen

Aubergines met garnalen

Aubergines met garnalen 'Asian style' Ingrediënten 450gr grote biologische garnalen 2 aubergines 20gr gember 40gr koriander (of basilicum) Bereiding Snijd de aubergines in plakjes van 0,5cm dik en vervolgens in reepjes. Hak de gember fijn en doe hem bij de...

Lees meer