Zomerse sidedish
Geïnspireerd door een tomatensalade van Pascael Naessens en op smaak gebracht door wat ik in de winkel vond en waar ik op het kookmoment zin in had, zo kwam dit recept tot stand. Lekker bij om het even wat. Wij aten het bij gebakken gamba’s en maakten het een beetje ‘fancy’ door een avocade mayonnaise (lees: geprakte avocado, op smaak gebracht).
Smakelijk!
PS: de rest die kan als lunch de volgende dag 🙂
Recept
Werk 15 minuten – recept van Pascale Naessens
Ingrediënten
- 4 rijpe tomaten (gewone, pied de boeuf, roma’s, … hoe meer verschillende hoe lekkerder eigenlijk)
- 20 kleine trostomaatjes
- 5 gedroogde tomaatjes (in olie)
- 1 rode ui
- pijpajuin
- balsamicoazijn
- olijfolie
Bereiding
- Snijd de tomaten in willekeurige stukken, het harde witte deel laat je eruit.
- Halveer de trostomaatjes en snijd de gedroogde tomaatjes in kleinere stukjes.
- Snijd de ui in dunne plakjes.
- Voeg alles samen in een kom, kruid met peper en zout.
- En nu het leukste :-). Knijp met je handen het vocht uit de groenten zodat alle smaken zich goed mengen en de groenten zacht worden.
- Nadien giet je er een goede scheut olijfolie en balsamicoazijn bij.
Tip: de salade is eens zo lekker met rijpe tomaten die zacht aanvoelen en dieprood zijn.
Bron: Pascale Naessens – Puur genieten en toch gezond en slank 1 – p. 46 (originele titel: De lekkerste tomatensalade)
0 reacties