Heerlijk warm met erwtjes en munt

Een gelukkig nieuwjaar iedereen!  Ik wens jullie een super fijn jaar met veel kook – en vooral veel eetplezier!
Ik hoop dat deze blog jullie kan inspireren om elke dag weer een evenwichtige en smakelijke maaltijd op tafel te toveren.

Vorige week ben ik met manlief enkele dagen gaan uitwaaien in Cadzand, gelegen aan de Nederlandse kust vlak over de grens. Wat een zaligheid!  Lange en zalige strandwandelingen met sjaals en handschoenen tegen de bijtende koude. Die koude, maar eigenlijk vooral de honger door de gezonde zeelucht brengen je naar één van de vele gezellige strandpaviljoenen waar je de lekkerste garnalenkroketten kan eten en heel veel hartverwarmende erwtensoep (blijkbaar een traditie in Nederland tijdens deze periode van het jaar). Erwtensoep, mijn mama maakte deze soep ook regelmatig tijdens mijn tienerjaren. En voor één of andere reden was ik er nooit echt fan van. Echter, ik heb afgelopen week zoveel erwtensoep gezien en geroken dat ik bij het thuiskomen toch zin had om er zelf eentje te maken!
En dat het lekker was…
En geef toe, de kleur van deze soep zorgt toch zo voor een goed humeur! 😉

Ingrediënten

6 (grote) porties- 15 min snijwerk – 20 min kooktijd

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 grote sjalotten
  • 1 knolselder
  • 2 preistengels
  • 500 gram erwtjes uit de diepvries
  • 200 gram tuinbonen (optioneel, ik heb deze er bij gedaan omdat ze nog in mijn diepvries lagen)
  • Verse muntblaadjes
  • Peper en muskaatnoot

Bereiding

  • Snijd de sjalotjes in kleine stukken.
  • Verwarm de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten enkele minuten aan.
  • Schil de knolselder: snijd de helft in stukken om te laten meekoken in de soep. De andere helft in kleine blokjes snijden en apart houden.
  • Halveer de preistengels en snijd in halve ringen.
  • Voeg de helft van de knolselder en alle prei toe aan de kookpot.
  • Voeg de erwtjes eveneens toe en giet er vervolgens net zoveel water bij dat alles net mooi onder staat.
  • 20 minuten laten koken en 5 minuten voor het einde van de kooktijd de muntblaadjes toevoegen.
  • Ondertussen de knolselderblokjes zachtjes stoven in een pan en kruiden met peper en muskaatnoot.
  • Pureer de soep met een staafmixer en peper (en zout ) toevoegen naar keuze.

En de soep is klaar om op te dienen!  Schep de soep in een kommetje en voeg wat knolselderblokjes toe en eventueel nog enkele blaadjes munt ter versiering.

Extra: Om de soep wat meer vulling te geven kan je ook wat gerookt spek bakken en toevoegen.

Geniet ervan!
Anniek

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Elk onze eigen weg

Elk onze eigen weg

Als het op is. Laat me met de deur in huis vallen, want de suspense opbouwen, gaat het niet minder hard maken of minder definitief. Vincent en ik gaan uit elkaar, onze wegen scheiden, het is op. We vierden onze 20 jaar samen dit jaar, onze 11 jaar getrouwd, maar we...

Lees meer
Lanceren, af of niet.

Lanceren, af of niet.

Perfectly imperfect Nee, de site is niet af. Er staan mogelijk nog schrijffouten in. En ja, op de "esthetiek" pagina's missen nog foto's. En nee, hij is nog niet binnenste buiten, onderst boven gekeerd. Hij is dus niet perfect. Net zoals alles in het leven, elke dag....

Lees meer
VACATURE: Mr Proper of Mrs Picobello

VACATURE: Mr Proper of Mrs Picobello

Ben jij onze reddende engel? Is voor jou orde en netheid van levensbelang en zie je telkens weer verbeterpunten voor de toekomst, dan zou jij wel eens onze reddende engel kunnen zijn! Voor Kokoro is de service en de persoonlijke benadering, behandeling en de beleving...

Lees meer