Een gezond tussendoortje of ontbijt voor onderweg. Ik maak deze havermout muffins al meer dan een jaar en ze worden nog altijd goed onthaald. Op de laatste workshop hoorde ik zelfs “Het is echt lekker om gezond te zijn”.
Snel, lekker en gezond. Misschien toch het proberen waard?
Ingrediënten
- 125g havermout
- 125 ml plantaardige melk, ik gebruik unsweetened van Alpro
- 1 ei
- 2 bananen
- 1 kleine lepel bakpoeder
- 1 kleine lepel kaneel
- Blauwe bessen (en/of framboos, aardbei, … je kan ermee spelen)
- 1 appel in kleine stukjes
- Okkernoot (of andere naar je eigen smaak)
Bereiding
- Verwarm de oven op 180°.
- Plet de bananen.
- Meng je ei erdoor.
- Voeg nu alle andere ingrediënten toe.
- Doe ze in muffin vormpjes op de bakplaat, maar maak ze niet te groot.
- Zet de muffins 25 minuten op 180°. Afhankelijk van de grootte kan het iets langer duren. Prik er vervolgens in om te kijken of ze gaar zijn.
- Ja kan de muffins zowel warm als koud eten. Allebei is het heel lekker.
Tip: Je kan ze tot 3 dagen bewaren in de koelkast.
0 reacties