02 445 06 45

Halloumi met pompoen

Pompoen en wat kan je er allemaal mee doen…

Ze bestaan in verschillende soorten en vormen en je kan er eindeloos véél dingen mee doen.  Mijn favoriete receptjes met pompoen zijn: romige pompoensoep, pompoenbrood, spaghetti pompoen met bolognaise saus, risotto met pompoen ( er volgt binnenkort een recept hiervan), pompoenpuree, …

Dit weekend heb ik me gewaagd aan een nieuw recept met halloumi.  Op de blog is reeds een recept met halloumi terug te vinden, maar dan met zomergroenten.

Dit keer dus met wintergroenten: witloof en pompoen: een zalige combinatie van verschillende smaken: het zoute van halloumi, het bittere van witloof en het zoete van pompoen en balsamico azijn.

Ook met dit recept wordt weer voldaan aan drie criteria tijdens drukke weekavonden: snel klaar, gezond én lekker!  En ook op een weekendmiddag of een rustige zondagavond smaakt dit gerechtje!

Dit keer heb ik de halloumi niet in de oven klaargemaakt, maar in de pan.  Eén (grote) pan voor het ganse gerecht.

Ingrediënten

Voor 2 personen * 10 min snijwerk * 30 min pantijd

  • 3 stronken witloof
  • ½ butternut
  • 1 pakje halloumi kaas (vind je gewoon in de supermarkt)
  • Een scheut olijfolie
  • balsamico
  • Peper en muskaatnoot
  • Verse peterselie

Bereiding

  • Schil de butternut en verwijder de zaadjes in het midden van de vrucht. Snij het vruchtvlees in hapklare stukjes.
  • Halveer de stronken witloof en verwijder het bittere gedeelte.
  • Verhit wat olijfolie in een pan.
  • Leg het witloof aan één kant van de pan en de pompoenstukjes aan de andere kant.
  • Kruid het witloof met peper en muskaatnoot en kruid de pompoenstukjes met peper.
  • Druppel wat balsamico over het witloof en de butternut.
  • Laat beiden gaar stoven (+/- 15 min)
  • Snijd de halloumi in dunne plakken en verdeel ze tussen de groenten en laat nog een 5-tal minuutjes meestoven.
  • Strooi eventueel nog wat verse kruiden (peterselie) over de groenten en kaas.

Hebben jullie al andere receptjes met halloumi uitgeprobeerd?  Heel benieuwd dus laat het me zeker weten! 😊

Groetjes en smakelijk!

Anniek

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer