Halloumi met pompoen en witloof

Pompoen en wat kan je er allemaal mee doen…

Ze bestaan in verschillende soorten en vormen en je kan er eindeloos véél dingen mee doen.  Mijn favoriete receptjes met pompoen zijn: romige pompoensoep, pompoenbrood, spaghetti pompoen met bolognaise saus, risotto met pompoen ( er volgt binnenkort een recept hiervan), pompoenpuree, …

Dit weekend heb ik me gewaagd aan een nieuw recept met halloumi.  Op de blog is reeds een recept met halloumi terug te vinden, maar dan met zomergroenten.

Dit keer dus met wintergroenten: witloof en pompoen: een zalige combinatie van verschillende smaken: het zoute van halloumi, het bittere van witloof en het zoete van pompoen en balsamico azijn.

Waarom kiezen voor witloof? Het bevat weinig calorieën, veel mineralen en vitamines B1, B2 en C. Die verhogen je weerstand en geven energie! Dit kunnen we allemaal allemaal gebruiken voor het nieuwe jaar! Voeg een lekkere pompoen, wat halloumi kaas en kruid toe en je hebt een heerlijke gerecht. Smakelijk!

Ook met dit recept wordt weer voldaan aan drie criteria tijdens drukke weekavonden: snel klaar, gezond én lekker!  En ook op een weekendmiddag of een rustige zondagavond smaakt dit gerechtje!

Dit keer heb ik de halloumi niet in de oven klaargemaakt, maar in de pan.  Eén (grote) pan voor het ganse gerecht.

Ingrediënten

Voor 2 personen * 10 min snijwerk * 30 min pantijd

  • 3 stronken witloof
  • ½ butternut
  • 1 pakje halloumi kaas (vind je gewoon in de supermarkt)
  • Een scheut olijfolie
  • balsamico
  • Peper en muskaatnoot
  • Verse peterselie

Bereiding

  • Schil de butternut en verwijder de zaadjes in het midden van de vrucht. Snij het vruchtvlees in hapklare stukjes.
  • Halveer de stronken witloof en verwijder het bittere gedeelte.
  • Verhit wat olijfolie in een pan.
  • Leg het witloof aan één kant van de pan en de pompoenstukjes aan de andere kant.
  • Kruid het witloof met peper en muskaatnoot en kruid de pompoenstukjes met peper.
  • Druppel wat balsamico over het witloof en de butternut.
  • Laat beiden gaar stoven (+/- 15 min)
  • Snijd de halloumi in dunne plakken en verdeel ze tussen de groenten en laat nog een 5-tal minuutjes meestoven.
  • Strooi eventueel nog wat verse kruiden (peterselie) over de groenten en kaas.

Hebben jullie al andere receptjes met halloumi uitgeprobeerd?  Heel benieuwd dus laat het me zeker weten! 😊

Groetjes en smakelijk!

Anniek

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse Mmmh zo een lekkere chocolade mousse, of misschien een ander smaakje? Wat dacht je van een yoghurt of bananen mousse? RainPharma heeft een simpel recept zodat jij een heerlijke en gezonde mousse kan maken in een smaak naar keuze! Ingrediënten 2...

Lees meer
Opfrissing van de supplementen

Opfrissing van de supplementen

We moeten het toegeven, ondertussen heeft Rainpharma al een behoorlijk plaatje aan voedingssupplementen. We zetten ze in voor huidverbetering, tijdens het Smart Nutrition Project, tijdens Balance Program, voor meer energie, minder stress en beter slapen, ...  Hier...

Lees meer
5 tips voor blijvend resultaat

5 tips voor blijvend resultaat

Holderdebolder "Ik start straks" is een zin die we wel eens horen van mensen die eindelijk op het punt zijn dat ze absoluut actie willen nemen.  Ze hebben beslist dat ze iets aan hun voedingsschema willen veranderen, ze willen meer energie, beter slapen, ongezonde...

Lees meer