Halloumi met pompoen en witloof

Pompoen en wat kan je er allemaal mee doen…

Ze bestaan in verschillende soorten en vormen en je kan er eindeloos véél dingen mee doen.  Mijn favoriete receptjes met pompoen zijn: romige pompoensoep, pompoenbrood, spaghetti pompoen met bolognaise saus, risotto met pompoen ( er volgt binnenkort een recept hiervan), pompoenpuree, …

Dit weekend heb ik me gewaagd aan een nieuw recept met halloumi.  Op de blog is reeds een recept met halloumi terug te vinden, maar dan met zomergroenten.

Dit keer dus met wintergroenten: witloof en pompoen: een zalige combinatie van verschillende smaken: het zoute van halloumi, het bittere van witloof en het zoete van pompoen en balsamico azijn.

Waarom kiezen voor witloof? Het bevat weinig calorieën, veel mineralen en vitamines B1, B2 en C. Die verhogen je weerstand en geven energie! Dit kunnen we allemaal allemaal gebruiken voor het nieuwe jaar! Voeg een lekkere pompoen, wat halloumi kaas en kruid toe en je hebt een heerlijke gerecht. Smakelijk!

Ook met dit recept wordt weer voldaan aan drie criteria tijdens drukke weekavonden: snel klaar, gezond én lekker!  En ook op een weekendmiddag of een rustige zondagavond smaakt dit gerechtje!

Dit keer heb ik de halloumi niet in de oven klaargemaakt, maar in de pan.  Eén (grote) pan voor het ganse gerecht.

Ingrediënten

Voor 2 personen * 10 min snijwerk * 30 min pantijd

  • 3 stronken witloof
  • ½ butternut
  • 1 pakje halloumi kaas (vind je gewoon in de supermarkt)
  • Een scheut olijfolie
  • balsamico
  • Peper en muskaatnoot
  • Verse peterselie

Bereiding

  • Schil de butternut en verwijder de zaadjes in het midden van de vrucht. Snij het vruchtvlees in hapklare stukjes.
  • Halveer de stronken witloof en verwijder het bittere gedeelte.
  • Verhit wat olijfolie in een pan.
  • Leg het witloof aan één kant van de pan en de pompoenstukjes aan de andere kant.
  • Kruid het witloof met peper en muskaatnoot en kruid de pompoenstukjes met peper.
  • Druppel wat balsamico over het witloof en de butternut.
  • Laat beiden gaar stoven (+/- 15 min)
  • Snijd de halloumi in dunne plakken en verdeel ze tussen de groenten en laat nog een 5-tal minuutjes meestoven.
  • Strooi eventueel nog wat verse kruiden (peterselie) over de groenten en kaas.

Hebben jullie al andere receptjes met halloumi uitgeprobeerd?  Heel benieuwd dus laat het me zeker weten! 😊

Groetjes en smakelijk!

Anniek

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Artisanale krakelé winterhanden

Artisanale krakelé winterhanden

Maak zelf de meest ruwe handen in een 'handomdraai' Dit recept is een winner, elke keer weer een verbluffend resultaat. Veel heb je niet nodig en als je het goed aanpakt, heb je snel resultaat! Benodigdheden water, liefst ijskoud agressieve handzeep vol sulfaten en...

Lees meer
Blog: Geen Corona handen

Blog: Geen Corona handen

Say what?! Nu we allemaal al enkel weken onze handen vaker wassen, steekt dit ook de kop op. "Meer droge handen", dit hadden wij zien komen... En als we van experts nu te horen krijgen dat we onze handen zoveel mogelijk moeten voeden met crème, komt ons haar recht...

Lees meer
Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Nog nooit hadden zoveel mensen huidproblemen. We smeren veel te veel en te vaak verzorgingsproducten die irriterende chemicaliën bevatten. Ons doel is om samen met jou deze producten op te sporen en voorgoed uit je leven te bannen. Zin om mee 'detective' te worden?...

Lees meer