Guacamole to the rescue.
Niets lastiger dan alleen chips, kaaskroketjes en gezouten nootjes op tafel krijgen terwijl jij je best doet om op je lijn en dus ook je vitaliteit te letten. Dus bij deze een alternatief. Nee, je hoeft er geen chips in te doppen, wees creatief met groenten: wortel, bloemkool, komkommer, witloofschuitjes, …
Ingrediënten
- 1 avocado
- sap van een halve limoen
- 1 sjalotje, fijn gehakt
- 1 Chilipeper, ontpit en fijn gehakt
- 1 kleine tomaat, zonder pitjes
- 1 eetlepel koriander, fijn gehakt
- zout en peper natuurlijk
Werkwijze
- Prak de avocado met een vork tot een mousse. Sommigen mixen, wij hebben graag de textuur nog wat.
- Doe er de fijngesneden Chilipeper, tomaat, sjalotje en de koriander bij.
- Giet er het limoensap bij, kruid met peper en zout.
- Alles goed door elkaar roeren.
- Proeven en eventueel bij kruiden.
In de blender gaat het sneller, maar het oogt iets minder mooi. Aan jou de keuze 🙂
Afwerking en bewaring
- Om verkleuring tegen te gaan, kan je de pit erin steken, afdekken met zilverpapier tot echt tegen de guacamole zodat er geen zuurstof aan kan.
- Opdienen: beetje koriander bovenaan oogt altijd mooi!
- Wat dippen? Kies zelf welke groenten je verkiest. Wij gebruikten al wortel, bloemkool, komkommer, witloof en kerstomaatjes.
- Kleine tip: gebruik meerdere kleine potjes, want iedereen dipt hier graag in.
- Ook lekker met een goed gekoeld glas spuitwater met wat munt en citroen, zo kan je ook genieten in fase 1!
(foto van www.mylatinatable.com – ook lekkere dingen daar)
0 reacties