Groentefrietjes met rundstartaar

Frietjes, we like!

Rundstartaar is toch echt wel een Belgische lekkernij, en op verschillende manieren klaar te maken ook.Β  Eigenlijk eet ik nog maar weinig rood vlees, maar vandaag had ik er eens echt zin in!Β  Ik ben gegaan voor de Italiaanse versie en – uiteraard- extra groenten in de vorm van frietjes.

Ik moet het jullie waarschijnlijk niet zeggen, maar mealprepping bij dit gerecht wordt moeilijk!Β  Het vlees dient echt vers klaargemaakt te worden. πŸ˜‰

De groentefrietjes kan je wel op voorhand preppen.Β  Ik heb vandaag gekozen voor frietjes van zoete aardappel, maar je kan ze ook maken van knolselder, pompoen, wortel of pastinaak.Β  Lekkerrrrrrrr!

IngrediΓ«nten

Voor 2 personen * 15 min bereidingstijdΒ  * 30 min oventijd

Rundstartaar (op z’n Italiaans)

  • 1 sjalotje
  • enkele blaadjes basilicum
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 rundersteaks (ik heb 100 gram pp genomen)
  • 50 g rucola
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 2 koffielepels balsamico
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper

Groentefrietjes

  • 2 zoete aardappelen (je kan in sommige winkels ook al voorgesneden groentefrietjes vinden)
  • 1 eetlepel olijfolie

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 200Β°C. Schil de zoete aardappelen en snij ze in lange frieten. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en peper. Zet 30 minuten in de oven.
  • Snij de sjalot en de zongedroogde tomaatjes zo fijn mogelijk. Snij de basilicum fijn. Hak de kappertjes grof.
  • Rooster de pijnboompitten kort in een pan zonder vetstof tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan en hou opzij.
  • Snij de rundersteaks heel fijn met een scherp mes. Begin met fijne reepjes en snij dan in hele fijne stukjes. Hak tenslotte fijn.
  • Doe het vlees in een mengkom, samen met de fijngesneden sjalot, de fijngesneden zongedroogde tomaatjes, de kappertjes, de helft van de fijngesneden basilicum, de olijfolie, de balsamico, de eidooier en wat peper. Meng goed door elkaar tot je een stevige, klevende massa hebt.
  • Leg de rucola op een schotel en schik de rundstartaar op de rucola.
  • Verdeel de pijnboompitten, de parmezaanschilfers en de rest van de basilicum over de rundstartaar.
  • Haal de groentefrietjes uit de oven na 30 minuten.

Ik heb er zelf nog een slaatje bijgemaakt van rucola, komkommer en tomaat.

Je zal zien dat ik het zout uit dit recept heb weggehaald, eigenlijk omdat ik zelf zonder zout kook.Β  Maar voeg dus zeker zout toe naar eigen smaak!

Geniet ervan!

Anniek

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Artisanale krakelΓ© winterhanden

Artisanale krakelΓ© winterhanden

Maak zelf de meest ruwe handen in een 'handomdraai' Dit recept is een winner, elke keer weer een verbluffend resultaat. Veel heb je niet nodig en als je het goed aanpakt, heb je snel resultaat! Benodigdheden water, liefst ijskoud agressieve handzeep vol sulfaten en...

Lees meer
Blog: Geen Corona handen

Blog: Geen Corona handen

Say what?! Nu we allemaal al enkel weken onze handen vaker wassen, steekt dit ook de kop op. "Meer droge handen", dit hadden wij zien komen... En als we van experts nu te horen krijgen dat we onze handen zoveel mogelijk moeten voeden met crème, komt ons haar recht...

Lees meer
Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Nog nooit hadden zoveel mensen huidproblemen. We smeren veel te veel en te vaak verzorgingsproducten die irriterende chemicaliΓ«n bevatten. Ons doel is om samen met jou deze producten op te sporen en voorgoed uit je leven te bannen. Zin om mee 'detective' te worden?...

Lees meer