Groentefrietjes met rundstartaar

Frietjes, we like!

Rundstartaar is toch echt wel een Belgische lekkernij, en op verschillende manieren klaar te maken ook.  Eigenlijk eet ik nog maar weinig rood vlees, maar vandaag had ik er eens echt zin in!  Ik ben gegaan voor de Italiaanse versie en – uiteraard- extra groenten in de vorm van frietjes.

Ik moet het jullie waarschijnlijk niet zeggen, maar mealprepping bij dit gerecht wordt moeilijk!  Het vlees dient echt vers klaargemaakt te worden. 😉

De groentefrietjes kan je wel op voorhand preppen.  Ik heb vandaag gekozen voor frietjes van zoete aardappel, maar je kan ze ook maken van knolselder, pompoen, wortel of pastinaak.  Lekkerrrrrrrr!

Ingrediënten

Voor 2 personen * 15 min bereidingstijd  * 30 min oventijd

Rundstartaar (op z’n Italiaans)

  • 1 sjalotje
  • enkele blaadjes basilicum
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 rundersteaks (ik heb 100 gram pp genomen)
  • 50 g rucola
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 2 koffielepels balsamico
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper

Groentefrietjes

  • 2 zoete aardappelen (je kan in sommige winkels ook al voorgesneden groentefrietjes vinden)
  • 1 eetlepel olijfolie

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en snij ze in lange frieten. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en peper. Zet 30 minuten in de oven.
  • Snij de sjalot en de zongedroogde tomaatjes zo fijn mogelijk. Snij de basilicum fijn. Hak de kappertjes grof.
  • Rooster de pijnboompitten kort in een pan zonder vetstof tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan en hou opzij.
  • Snij de rundersteaks heel fijn met een scherp mes. Begin met fijne reepjes en snij dan in hele fijne stukjes. Hak tenslotte fijn.
  • Doe het vlees in een mengkom, samen met de fijngesneden sjalot, de fijngesneden zongedroogde tomaatjes, de kappertjes, de helft van de fijngesneden basilicum, de olijfolie, de balsamico, de eidooier en wat peper. Meng goed door elkaar tot je een stevige, klevende massa hebt.
  • Leg de rucola op een schotel en schik de rundstartaar op de rucola.
  • Verdeel de pijnboompitten, de parmezaanschilfers en de rest van de basilicum over de rundstartaar.
  • Haal de groentefrietjes uit de oven na 30 minuten.

Ik heb er zelf nog een slaatje bijgemaakt van rucola, komkommer en tomaat.

Je zal zien dat ik het zout uit dit recept heb weggehaald, eigenlijk omdat ik zelf zonder zout kook.  Maar voeg dus zeker zout toe naar eigen smaak!

Geniet ervan!

Anniek

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Courgetti met avocadopesto en makreel

Courgetti met avocadopesto en makreel

Courgetti met avocadopesto en makreel Met groentespaghetti kan je veel kanten uit, maar soms blijven de basics gewoon de beste. De courgette bijvoorbeeld! Een ideale manier om lekker veel groentjes binnen te krijgen en laag in koolhydraten te blijven. Door de...

Lees meer
Groentechips

Groentechips

Groentenchips We kennen het allemaal! Na ons avondeten toch nog dat kleine honger, die verleiding naar een ongezonde snack. Helemaal normaal, maar gelukkig hoeven snacks helemaal niet altijd ongezond te zijn! Wij leggen jou even uit hoe je snel en makkelijk gezonde...

Lees meer
Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer