Een omelet soms als lunch, soms als avondmaal, altijd lekker. Ik heb gewoon het geduld niet om een mooi egaal omelet te maken. Ik maak enkel roerei en dat is hier iets minder ‘appetijtelijk’ :p
Werk 10 minuten – gaartijd 10 minuten – voor 3 tot 4 wraps – recept van Pascal Naessens
Ingrediënten
- 4 eieren
- 8 groene asperges
- 8 plakjes rauwe ham (serranoham, gandaham, …)
- handvol gemengde verse kruiden (peterselie, bieslook, basilicum, …)
Bereiding
- Stoof de asperges in een pan met wat olijfolie. Zet een deksel op de pan en laat stoven tot de asperges beetgaar zijn.
- Breek de eieren en kluts ze met de fijngesneden kruiden, voeg peper en zout toe. Bak twee dunne omeletten op dezelfde manier als je pannenkoeken bakt (Tip: gebruik een antiaanbakpan): Eerst wat olijfolie in de pan, giet met een opscheplepel een deel van de eieren in de pan, draai met de pan tot het ei de hele pan bedekt. Laat op het vuur staan tot de omelet gaar is, je hoeft ze niet om te draaien. Laat ze uit de pan op je bord glijden.
- Leg de asperges in je omelet, rol de omelet op. Leg twee plakjes ham naast elkaar, leg de opgerolde omelet er op en draai ze op haar beurt in de ham. Of voor een veggie versie, laat de ham gewoon weg :-).
Tip: handig om een voorraadje kruiden in te vriezen. Zo heb je ze steeds bij de hand.
Bron: Pascale Naessens – Puur eten dat je gelukkig maakt 1 – p. 52
0 reacties