Groene asperges in omelet en ham

Soms als lunch, soms als avondmaal, altijd lekker. We hebben enkel één afspraak: Vinne maakt dit. Ik heb gewoon het geduld niet om een mooi egaal omelet te maken. Ik maak enkel roerei en dat is hier iets minder ‘appetijtelijk’ :p

Werk 10 minuten – gaartijd 10 minuten – voor 3 tot 4 wraps – recept van Pascal Naessens

Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 8 groene asperges
  • 8 plakjes rauwe ham (serranoham, gandaham, …)
  • handvol gemengde verse kruiden (peterselie, bieslook, basilicum, …)
Bereiding
  • Stoof de asperges in een pan met wat olijfolie. Zet een deksel op de pan en laat stoven tot de asperges beetgaar zijn.
  • Breek de eieren en kluts ze met de fijngesneden kruiden, voeg peper en zout toe. Bak twee dunne omeletten op dezelfde manier als je pannenkoeken bakt (Tip: gebruik een antiaanbakpan): Eerst wat olijfolie in de pan, giet met een opscheplepel een deel van de eieren in de pan, draai met de pan tot het ei de hele pan bedekt. Laat op het vuur staan tot de omelet gaar is, je hoeft ze niet om te draaien. Laat ze uit de pan op je bord glijden.
  • Leg de asperges in je omelet, rol de omelet op. Leg twee plakjes ham naast elkaar, leg de opgerolde omelet er op en draai ze op haar beurt in de ham. Of voor een veggie versie, laat de ham gewoon weg :-).

Tip: handig om een voorraadje kruiden in te vriezen. Zo heb je ze steeds bij de hand.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Vacature: Dappere starter (M/V)

Vacature: Dappere starter (M/V)

Had jij ambitieuze Lockdown-voornemens en heb je ze tot nu toe niet kunnen waarmaken? Mis je jouw vitaliteit van 10 jaar geleden en wil je eindelijk weer eens willen ravotten met de kinderen (al dan niet de jouwe)? Ben je het beu de dag futloos door te sloffen? Of...

Lees meer
Here we go again.

Here we go again.

Shit. Terug. Ik herinner mij de eerste slag in mijn gezicht vorig jaar nog alsof het gisteren was. Jas nog aan na één van mijn laatste workshops in Beerse. Net terug thuis, persconferentie op het nieuws. Niemand zei een woord. Twee uur later had ik mijn jas nog aan....

Lees meer
Aubergines met garnalen

Aubergines met garnalen

Aubergines met garnalen 'Asian style' Ingrediënten 450gr grote biologische garnalen 2 aubergines 20gr gember 40gr koriander (of basilicum) Bereiding Snijd de aubergines in plakjes van 0,5cm dik en vervolgens in reepjes. Hak de gember fijn en doe hem bij de...

Lees meer