Wij ontbijten al enkele maanden met granola. Verse, zelfgemaakte granola. De klinkt alsof het veel werk inhoudt, maar niets is minder waar. Ik heb lang gezocht en geëxperimenteerd naar een ontbijt dat: gezond en simpel en vullend en – vooral!- heel lekker was. En dit is het geworden. Het is zelfs zo lekker dat ik het nu ook als avondeten gegeten heb … Ik moet wel eerlijk zijn: mijn man is ziek en ik had niet veel zin om voor mezelf te koken. Zeker niet als er verse granola is 🙂
Mijn versie is gebaseerd op deze van Tara Stiles maar ik heb er door de weken en maanden heen, mijn eigen aanpassingen in aangebracht.
Benodigdheden
- 350g havermout
- 150g notenmengeling: ik gebruik okkernoot, paranoot, peccanoot, cashew, hazelnoot en amandelen
- 50g zonnebloem- en pompoenpitten
- 100g kokosolie: dit is harde consistentie. Laat het zachtjes smelten tot het helemaal vloeibaar is
- 100ml ahornsiroop
- 1 el kaneel
- Snuifje kurkuma
De supersimpele bereiding
Verwarm de oven voor op 180°. Doe dan alles samen in een kom en meng goed. Als alles goed gemengd is, spreid je het uit over de bakplaat. Dan steek je het 10 minuten in de voorverwarmde oven. Even eruit, omscheppen. Terug 10 minuten, omscheppen. 5 minuten en uithalen.
Klaar 🙂
Het ontbijt zelf
Ik snij hier elke ochtend een banaan bij, lekker en simpel. Ook voeg ik een goede hoop zaadjes toe. Ik maak op voorhand zadenmengeling zodat het snel gaat ’s ochtend. Mijn mengeling bestaat uit : lijnzaad, sesamzaad, zwart sesamzaad, chia zaad, maanzaad, pompoenpit, zonnebloempit en hennepzaad. En in plaats van yoghurt eet ik er Alpro Mild & Creamy met blauwe bessen bij.
Elke week maak ik hier een dubbele portie van en hier eten we ongeveer een week mee met twee. Als je er niet teveel tussendoor van snoept, that is. Dan verspreid ik het over twee bakplaten natuurlijk.
Bewaren doe ik in lege RainShake dozen. Stijlvol, zwart en luchtdicht. Als ik iemand plezier kan doen met zo een bus, laat maar weten 😉
Smakelijk!
0 reacties