Granola: start je dag heerlijk

Wij ontbijten al enkele maanden met granola. Verse, zelfgemaakte granola. De klinkt alsof het veel werk inhoudt, maar niets is minder waar. Ik heb lang gezocht en geëxperimenteerd naar een ontbijt dat: gezond en simpel en vullend en – vooral!- heel lekker was. En dit is het geworden. Het is zelfs zo lekker dat ik het nu ook als avondeten gegeten heb … Ik moet wel eerlijk zijn: mijn man is ziek en ik had niet veel zin om voor mezelf te koken. Zeker niet als er verse granola is 🙂

Mijn versie is gebaseerd op deze van Tara Stiles maar ik heb er door de weken en maanden heen, mijn eigen aanpassingen in aangebracht.

Benodigdheden
  • 350g havermout
  • 150g notenmengeling: ik gebruik okkernoot, paranoot, peccanoot, cashew, hazelnoot en amandelen
  • 50g zonnebloem- en pompoenpitten
  • 100g kokosolie: dit is harde consistentie. Laat het zachtjes smelten tot het helemaal vloeibaar is
  • 100ml ahornsiroop
  • 1 el kaneel
  • Snuifje kurkuma
De supersimpele bereiding

Verwarm de oven voor op 180°. Doe dan alles samen in een kom en meng goed. Als alles goed gemengd is, spreid je het uit over de bakplaat. Dan steek je het 10 minuten in de voorverwarmde oven. Even eruit, omscheppen. Terug 10 minuten, omscheppen. 5 minuten en uithalen.
Klaar 🙂

Het ontbijt zelf

Ik snij hier elke ochtend een banaan bij, lekker en simpel. Ook voeg ik een goede hoop zaadjes toe. Ik maak op voorhand zadenmengeling zodat het snel gaat ’s ochtend. Mijn mengeling bestaat uit : lijnzaad, sesamzaad, zwart sesamzaad, chia zaad, maanzaad, pompoenpit, zonnebloempit en hennepzaad. En in plaats van yoghurt eet ik er Alpro Mild & Creamy met blauwe bessen bij.

Elke week maak ik hier een dubbele portie van en hier eten we ongeveer een week mee met twee. Als je er niet teveel tussendoor van snoept, that is. Dan verspreid ik het over twee bakplaten natuurlijk.

Bewaren doe ik in lege RainShake dozen. Stijlvol, zwart en luchtdicht. Als ik iemand plezier kan doen met zo een bus, laat maar weten 😉

Smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer