Doordat ik enkele avonden in de week werk, is er niet altijd veel tijd om te koken. Voor ons is een gezonde maaltijd belangrijk en het is dus een oefening om beiden te combineren. We vragen veel van onze machine (aka ons lichaam), dan moeten we het ook de juiste brandstof leveren. Met deze groenteschotel slaagde ik erin om gezond en snel te koken. 😉
En dit receptje van Pascale Naessens gaat bij ons al heel lang mee. Easypeasy en lekker. We hebben dit zelfs al geserveerd als we volk krijgen en telkens is het een succes.
Benodigdheden voor 2 personen
- courgette
- halve venkel
- paprika
- twee teentje look
- rode ui
- kleine trostomaatjes
- rozemarijn
- tijm
- olijfolie
Werkwijze
Verwarm de oven voor om 180°. Hak de courgette, paprika in stukken, maak ze niet te klein. Hak de look heel fijn. De venkel snijd je in dunne plakken. De rode ui snijd je in kwarten en pel de blaadjes wat los. Doe alle groeten samen in een braadslee, voeg de tomaatjes ook toe. Voeg olijfolie en de kruiden toe naar eigen smaak. Meng ze goed. Zo is het klaar voor de oven. Zet de schotel 30 minuten in een oven van 180°.
De schotel staat wel een half uur in de oven, maar je hoeft er niet naar om te kijken. Dat vind ik hier het grote voordeel. Ondertussen zijn er altijd een heleboel andere zaken die ik gedaan krijg.
Opmerking
Je leert zelf hoeveel groenten je nodig hebt, of je liever ander groenten hebt. Misschien verkies je ook andere kruiden. Je kan er echt mee spelen.
Bron: Pascale Naessens – Puur genieten en toch gezond en slank 1 – p. 48 (originele titel: Overdaad aan groenten)
0 reacties