02 445 06 45

Gegrilde groenten en halloumi kaas uit de oven

Snel en lekker

Dag allemaal!  Dit is de eerste keer dat ik in mijn pen kruip om een lekker en gezond gerecht met jullie te delen. Heb je weinig tijd of gewoon geen zin om uren in de keuken te staan?  En wil je toch graag een gezonde maaltijd op tafel?  Dit is de dagelijkse uitdaging voor vele vrouwen/mannen met een druk bestaan en hongerige eters aan de tafel.

Het voordeel van dit recept is dat je alle ingrediënten letterlijk op één bakplaat in de oven kan schuiven en dus snel een lekker en compleet gerecht op tafel kan zetten.

Halloumi is een geitenkaas en wordt vaakst gegrild waarbij de kaas niet smelt, maar wel een krokant korstje krijgt…heerlijk!  Je kan op Internet verschillende versies van dit gerecht vinden met telkens andere groenten variaties.  Deze versie is mijn eigenste combinatie met seizoensgroenten en nog ideaal met dit nazomers weertje!

PS: Rainpharma fase 1 ok

Groetjes en smakelijk!

Anniek

Ingrediënten

Voor 2 personen * 10 min snijwerk * 30 min oventijd

  • 1 halve rode ui
  • Halve courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • Half bakje champignons
  • 1 venkel
  • 1 handje kleine tomaatjes
  • Eventueel handjevol zwarte (ontpitte) olijven
  • 1 pakje halloumi kaas (vind je gewoon in de supermarkt)
  • Een scheut olijfolie
  • Snufje gedroogde oregano
  • Snufje gedroogde paprika
  • Peper
  • Handjevol verse kruiden zoals basilicum en peterselie.
  • Optioneel: zout – opgepast, de halloumi kaas is reeds zout op zich

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pel de ui en snijd in parten.
  • Snijd de courgette, paprika en venkel in eetbare stukken.
  • Borstel de champignons proper en verdeel in 2.
  • Leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
  • Leg alle groenten op de bakplaat en besprenkel rijkelijk met olijfolie.
  • Snijd de halloumi in dunne plakken en verdeel ze tussen de groenten.
  • Kruid met peper (en zout), oregano en paprika.
  • Schuif de bakplaat voor 25 à 30 minuten in de oven.
  • Haal de bakplaat uit de oven wanneer de groenten gaar zijn en de kaas begint te kleuren .
  • Strooi de verse kruiden over de groenten en kaas.

Benieuwd naar jullie varianten!

4 Reacties

  1. Sara Gernaey

    Ik heb het net gemaakt zie! Ruikt superlekker en kan niet wachten tot deze middag.

    Antwoord
    • Sofie Verheirstraeten

      Smakelijk!

      Antwoord
  2. Carla

    Te lekker al die smaken samen, heb ze met punt paprika gemaakt en voor de eerste keer de kaas geproefd, een topper! Thanks

    Antwoord
    • Sofie Verheirstraeten

      Fijn te lezen! 🙂

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer