Gegrilde groenten en halloumi kaas uit de oven

Snel en lekker

Dag allemaal!  Dit is de eerste keer dat ik in mijn pen kruip om een lekker en gezond gerecht met jullie te delen. Heb je weinig tijd of gewoon geen zin om uren in de keuken te staan?  En wil je toch graag een gezonde maaltijd op tafel?  Dit is de dagelijkse uitdaging voor vele vrouwen/mannen met een druk bestaan en hongerige eters aan de tafel.

Het voordeel van dit recept is dat je alle ingrediënten letterlijk op één bakplaat in de oven kan schuiven en dus snel een lekker en compleet gerecht op tafel kan zetten.

Halloumi is een geitenkaas en wordt vaakst gegrild waarbij de kaas niet smelt, maar wel een krokant korstje krijgt…heerlijk!  Je kan op Internet verschillende versies van dit gerecht vinden met telkens andere groenten variaties.  Deze versie is mijn eigenste combinatie met seizoensgroenten en nog ideaal met dit nazomers weertje!

PS: Rainpharma fase 1 ok

Groetjes en smakelijk!

Anniek

Ingrediënten

Voor 2 personen * 10 min snijwerk * 30 min oventijd

  • 1 halve rode ui
  • Halve courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • Half bakje champignons
  • 1 venkel
  • 1 handje kleine tomaatjes
  • Eventueel handjevol zwarte (ontpitte) olijven
  • 1 pakje halloumi kaas (vind je gewoon in de supermarkt)
  • Een scheut olijfolie
  • Snufje gedroogde oregano
  • Snufje gedroogde paprika
  • Peper
  • Handjevol verse kruiden zoals basilicum en peterselie.
  • Optioneel: zout – opgepast, de halloumi kaas is reeds zout op zich

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pel de ui en snijd in parten.
  • Snijd de courgette, paprika en venkel in eetbare stukken.
  • Borstel de champignons proper en verdeel in 2.
  • Leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
  • Leg alle groenten op de bakplaat en besprenkel rijkelijk met olijfolie.
  • Snijd de halloumi in dunne plakken en verdeel ze tussen de groenten.
  • Kruid met peper (en zout), oregano en paprika.
  • Schuif de bakplaat voor 25 à 30 minuten in de oven.
  • Haal de bakplaat uit de oven wanneer de groenten gaar zijn en de kaas begint te kleuren .
  • Strooi de verse kruiden over de groenten en kaas.

Benieuwd naar jullie varianten!

4 Reacties

  1. Sara Gernaey

    Ik heb het net gemaakt zie! Ruikt superlekker en kan niet wachten tot deze middag.

    Antwoord
    • Sofie Verheirstraeten

      Smakelijk!

      Antwoord
  2. Carla

    Te lekker al die smaken samen, heb ze met punt paprika gemaakt en voor de eerste keer de kaas geproefd, een topper! Thanks

    Antwoord
    • Sofie Verheirstraeten

      Fijn te lezen! 🙂

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Artisanale krakelé winterhanden

Artisanale krakelé winterhanden

Maak zelf de meest ruwe handen in een 'handomdraai' Dit recept is een winner, elke keer weer een verbluffend resultaat. Veel heb je niet nodig en als je het goed aanpakt, heb je snel resultaat! Benodigdheden water, liefst ijskoud agressieve handzeep vol sulfaten en...

Lees meer
Blog: Geen Corona handen

Blog: Geen Corona handen

Say what?! Nu we allemaal al enkel weken onze handen vaker wassen, steekt dit ook de kop op. "Meer droge handen", dit hadden wij zien komen... En als we van experts nu te horen krijgen dat we onze handen zoveel mogelijk moeten voeden met crème, komt ons haar recht...

Lees meer
Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Nog nooit hadden zoveel mensen huidproblemen. We smeren veel te veel en te vaak verzorgingsproducten die irriterende chemicaliën bevatten. Ons doel is om samen met jou deze producten op te sporen en voorgoed uit je leven te bannen. Zin om mee 'detective' te worden?...

Lees meer