Gebakken haloumi, groene asperges en tomaten (RainPharma fase 1 ok)

Eens iets anders

We horen vaak dat er weinig afwisseling is als je in de eerste fase van het dieet (meer weten) zit. Hier is eens iets anders. We aten dit al langer, zelfs als er volk komt, serveren we het. Vorige week nog was er een vriendin voor wie ik het maakte. Zij genoot en ik bleef braaf in ketose op die manier.

Ingrediënten

voor 2 personen * 20 min werk * 20 min gaartijd

  • 1 pakje haloumi (100g voor diëters)
  • 1 bos groene asperges
  • 15 kleine trostomaatjes
  • sla mengeling : gewone sla, spinazie en tuinkers zijn het best voor in fase 1. Meng met wat raketsla voor de smaak.
  • komijnzaadjes
  • gedroogde tijm
  • olijfolie: niet té genereus
  • balsamicoazijn: niet voor fase 1

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Doe de groene asperges in en eerste ovenschaal. Snijd de echte harde stukken onderaan eraf.
  • Kruid de asperges met komijnzaad, peper en zout.
  • Giet er een goede scheut olijfolie en balsamicoazijn over. Dieet: besprenkel met olijfolie.
  • Meng alles goed zodat vooral de kopjes van de asperges goed onder de olie zitten.
  • Zet 20 minuten in de oven.
  • Leg in een andere ovenschaal gehalveerde trostomaatjes, de snijkant naar boven. Kruid met veel tijm, beetje zout en peper. Giet er wat olijfolie over. Dieet: eventueel met een borsteltje de olie op de tomaatjes brengen en dan de tijm erop doen.
  • Zet deze schaal 10 minuten in de oven bij de asperges.
  • Snij de haloumi in dikke plakken en bak ze in een pan zonder vetstof. Eerst gaat er veel vocht uitkomen en lijkt het dat ze helemaal gaan smelten. En dan ineens draait het om, wordt het vaster en is het tijd om ze te keren in de pan.
  • Dresseer de borden met de sla en besprenkel met wat olijfolie (ev.verse kruiden zoals basilicum kan ook lekker zijn), dan de haloumi, asperges en de tomaatjes.

Recept van Pascale Naessens.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer