Gebakken halloumi, groene asperges en tomaten (RainPharma fase 1 ok)

Eens iets anders

We horen vaak dat er weinig afwisseling is als je in de eerste fase van het RainPharma Balance project (meer weten) zit. Hier is eens iets anders. We aten dit al langer, zelfs als er volk komt, serveren we het. Vorige week nog was er een vriendin voor wie ik het maakte. Zij genoot en ik bleef braaf in ketose op die manier.

Ingrediënten

voor 2 personen * 20 min werk * 20 min gaartijd

  • 1 pakje halloumi (100g voor diëters)
  • 1 bos groene asperges
  • 15 kleine trostomaatjes
  • sla mengeling : gewone sla, spinazie en tuinkers zijn het best voor in fase 1. Meng met wat raketsla voor de smaak.
  • komijnzaadjes
  • gedroogde tijm
  • olijfolie: niet té genereus
  • balsamicoazijn: niet voor fase 1

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Doe de groene asperges in en eerste ovenschaal. Snijd de echte harde stukken onderaan eraf.
  • Kruid de asperges met komijnzaad, peper en zout.
  • Giet er een goede scheut olijfolie en balsamicoazijn over. Dieet: besprenkel met olijfolie.
  • Meng alles goed zodat vooral de kopjes van de asperges goed onder de olie zitten.
  • Zet 20 minuten in de oven.
  • Leg in een andere ovenschaal gehalveerde trostomaatjes, de snijkant naar boven. Kruid met veel tijm, beetje zout en peper. Giet er wat olijfolie over. Dieet: eventueel met een borsteltje de olie op de tomaatjes brengen en dan de tijm erop doen.
  • Zet deze schaal 10 minuten in de oven bij de asperges.
  • Snij de halloumi in dikke plakken en bak ze in een pan zonder vetstof. Eerst gaat er veel vocht uitkomen en lijkt het dat ze helemaal gaan smelten. En dan ineens draait het om, wordt het vaster en is het tijd om ze te keren in de pan.
  • Dresseer de borden met de sla en besprenkel met wat olijfolie (eventueel verse kruiden zoals basilicum kan ook lekker zijn), dan de halloumi, asperges en de tomaatjes.

 

Bron: Pascale Naessens – Puur genieten en toch gezond en slank 1 – p. 154

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Artisanale krakelé winterhanden

Artisanale krakelé winterhanden

Maak zelf de meest ruwe handen in een 'handomdraai' Dit recept is een winner, elke keer weer een verbluffend resultaat. Veel heb je niet nodig en als je het goed aanpakt, heb je snel resultaat! Benodigdheden water, liefst ijskoud agressieve handzeep vol sulfaten en...

Lees meer
Blog: Geen Corona handen

Blog: Geen Corona handen

Say what?! Nu we allemaal al enkel weken onze handen vaker wassen, steekt dit ook de kop op. "Meer droge handen", dit hadden wij zien komen... En als we van experts nu te horen krijgen dat we onze handen zoveel mogelijk moeten voeden met crème, komt ons haar recht...

Lees meer
Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Nog nooit hadden zoveel mensen huidproblemen. We smeren veel te veel en te vaak verzorgingsproducten die irriterende chemicaliën bevatten. Ons doel is om samen met jou deze producten op te sporen en voorgoed uit je leven te bannen. Zin om mee 'detective' te worden?...

Lees meer