Eens iets anders
We horen vaak dat er weinig afwisseling is als je in de eerste fase van het RainPharma Balance project (meer weten) zit. Hier is eens iets anders. We aten dit al langer, zelfs als er volk komt, serveren we het. Vorige week nog was er een vriendin voor wie ik het maakte. Zij genoot en ik bleef braaf in ketose op die manier.
Ingrediënten
voor 2 personen * 20 min werk * 20 min gaartijd
- 1 pakje halloumi (100g voor diëters)
- 1 bos groene asperges
- 15 kleine trostomaatjes
- sla mengeling : gewone sla, spinazie en tuinkers zijn het best voor in fase 1. Meng met wat raketsla voor de smaak.
- komijnzaadjes
- gedroogde tijm
- olijfolie: niet té genereus
- balsamicoazijn: niet voor fase 1
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Doe de groene asperges in en eerste ovenschaal. Snijd de echte harde stukken onderaan eraf.
- Kruid de asperges met komijnzaad, peper en zout.
- Giet er een goede scheut olijfolie en balsamicoazijn over. Dieet: besprenkel met olijfolie.
- Meng alles goed zodat vooral de kopjes van de asperges goed onder de olie zitten.
- Zet 20 minuten in de oven.
- Leg in een andere ovenschaal gehalveerde trostomaatjes, de snijkant naar boven. Kruid met veel tijm, beetje zout en peper. Giet er wat olijfolie over. Dieet: eventueel met een borsteltje de olie op de tomaatjes brengen en dan de tijm erop doen.
- Zet deze schaal 10 minuten in de oven bij de asperges.
- Snij de halloumi in dikke plakken en bak ze in een pan zonder vetstof. Eerst gaat er veel vocht uitkomen en lijkt het dat ze helemaal gaan smelten. En dan ineens draait het om, wordt het vaster en is het tijd om ze te keren in de pan.
- Dresseer de borden met de sla en besprenkel met wat olijfolie (eventueel verse kruiden zoals basilicum kan ook lekker zijn), dan de halloumi, asperges en de tomaatjes.
Bron: Pascale Naessens – Puur genieten en toch gezond en slank 1 – p. 154
0 reacties