Elfenpap

In de herfst en winter kan een warm ontbijtje deugd doen. Zelf kan ik er echt van genieten, weer een pluspunt van de herfst. Enkele jaren geleden wou ik deze vreugde met mijn kinderen delen en ik wist dat ik dat slim aan boord moest leggen. Want – laten we wel wezen – echt lekker ziet het er niet altijd uit. Dus ik noemde het ‘Elfenpap’ en deed er wat agave siroop bij. Ik was eraan voor de moeite :p

Tijden veranderen

Nu zouden ze het bij wijze van spreken elke avond eten. ‘s Morgens is er niet altijd tijd, maar als er ‘s avonds geen tijd is om te koken en het zouden boterhammen zijn, vragen zij Elfenpap. Dus de aanhouder wint. Probeer het eens, zelf en wie weet de kindertjes. Als het jongens zijn, kan je er kabouterpap of drankenpap van maken? 😉 Benieuwd naar jullie bevindingen!

In de toverketel

Zoals een echte heks, heb ik geen afmetingen en hoeveelheden en doe ik het op goed geluk. En het lukt ook altijd want ik stuur bij als nodig 😉

  • Doe havermout in een kookpot en giet er plantaardige melk bij (ik verkies amandelmelk, ongezoet)
  • Snijd er een banaan in. Of appel, ook lekker. Nog lekkerder als je deze eerst bakt. Spijtig van de extra tijd weliswaar…
  • Wees kwistig met kaneel, zorgt voor de herfstsmaak en het zoete kantje. Kaneel is ook heel gezond en immuniteitsverhogend.
  • Wat kan je er nog bij doen afhankelijk van je smaak: rozijnen (die worden lekker zacht en warm), noten allerhande (okkernoten zijn heerlijk!), zaadjes, …
  • Lieze is een absolute chocolade fan, voor haar draai ik er een lepel rauw cacao poeder in (hangt bij de superfoods, dus mama-zijnde geef ik mezelf een schouderklopje)

Smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Voel je terug 6

Voel je terug 6

Kinderlijke nostalgie Want daar komt het volgens velen op neer. Een verlanglijstje maken. Nog net niet knippen uit een boekje en plakken. Nog net geen brief schrijven en vertellen waarom je al dan niet in aanmerking komt voor iets zoets. De voorbereiding van de Winter...

Lees meer
Elk onze eigen weg

Elk onze eigen weg

Als het op is. Laat me met de deur in huis vallen, want de suspense opbouwen, gaat het niet minder hard maken of minder definitief. Vincent en ik gaan uit elkaar, onze wegen scheiden, het is op. We vierden onze 20 jaar samen dit jaar, onze 11 jaar getrouwd, maar we...

Lees meer
Lanceren, af of niet.

Lanceren, af of niet.

Perfectly imperfect Nee, de site is niet af. Er staan mogelijk nog schrijffouten in. En ja, op de "esthetiek" pagina's missen nog foto's. En nee, hij is nog niet binnenste buiten, onderst boven gekeerd. Hij is dus niet perfect. Net zoals alles in het leven, elke dag....

Lees meer