In de herfst en winter kan een warm ontbijtje deugd doen. Zelf kan ik er echt van genieten, weer een pluspunt van de herfst. Enkele jaren geleden wou ik deze vreugde met mijn kinderen delen en ik wist dat ik dat slim aan boord moest leggen. Want – laten we wel wezen – echt lekker ziet het er niet altijd uit. Dus ik noemde het ‘Elfenpap’ en deed er wat agave siroop bij. Ik was eraan voor de moeite :p
Tijden veranderen
Nu zouden ze het bij wijze van spreken elke avond eten. ’s Morgens is er niet altijd tijd, maar als er ’s avonds geen tijd is om te koken en het zouden boterhammen zijn, vragen zij Elfenpap. Dus de aanhouder wint. Probeer het eens, zelf en wie weet de kindertjes. Als het jongens zijn, kan je er kabouterpap of drankenpap van maken? 😉 Benieuwd naar jullie bevindingen!
In de toverketel
Zoals een echte heks, heb ik geen afmetingen en hoeveelheden en doe ik het op goed geluk. En het lukt ook altijd want ik stuur bij als nodig 😉
- Doe havermout in een kookpot en giet er plantaardige melk bij (ik verkies amandelmelk, ongezoet)
- Snijd er een banaan in. Of appel, ook lekker. Nog lekkerder als je deze eerst bakt. Spijtig van de extra tijd weliswaar…
- Wees kwistig met kaneel, zorgt voor de herfstsmaak en het zoete kantje. Kaneel is ook heel gezond en immuniteitsverhogend.
- Wat kan je er nog bij doen afhankelijk van je smaak: rozijnen (die worden lekker zacht en warm), noten allerhande (okkernoten zijn heerlijk!), zaadjes, …
- Lieze is een absolute chocolade fan, voor haar draai ik er een lepel rauw cacao poeder in (hangt bij de superfoods, dus mama-zijnde geef ik mezelf een schouderklopje)
Smakelijk!
0 reacties