Elfenpap

In de herfst en winter kan een warm ontbijtje deugd doen. Zelf kan ik er echt van genieten, weer een pluspunt van de herfst. Enkele jaren geleden wou ik deze vreugde met mijn kinderen delen en ik wist dat ik dat slim aan boord moest leggen. Want – laten we wel wezen – echt lekker ziet het er niet altijd uit. Dus ik noemde het ‘Elfenpap’ en deed er wat agave siroop bij. Ik was eraan voor de moeite :p

Tijden veranderen

Nu zouden ze het bij wijze van spreken elke avond eten. ‘s Morgens is er niet altijd tijd, maar als er ‘s avonds geen tijd is om te koken en het zouden boterhammen zijn, vragen zij Elfenpap. Dus de aanhouder wint. Probeer het eens, zelf en wie weet de kindertjes. Als het jongens zijn, kan je er kabouterpap of drankenpap van maken? 😉 Benieuwd naar jullie bevindingen!

In de toverketel

Zoals een echte heks, heb ik geen afmetingen en hoeveelheden en doe ik het op goed geluk. En het lukt ook altijd want ik stuur bij als nodig 😉

  • Doe havermout in een kookpot en giet er plantaardige melk bij (ik verkies amandelmelk, ongezoet)
  • Snijd er een banaan in. Of appel, ook lekker. Nog lekkerder als je deze eerst bakt. Spijtig van de extra tijd weliswaar…
  • Wees kwistig met kaneel, zorgt voor de herfstsmaak en het zoete kantje. Kaneel is ook heel gezond en immuniteitsverhogend.
  • Wat kan je er nog bij doen afhankelijk van je smaak: rozijnen (die worden lekker zacht en warm), noten allerhande (okkernoten zijn heerlijk!), zaadjes, …
  • Lieze is een absolute chocolade fan, voor haar draai ik er een lepel rauw cacao poeder in (hangt bij de superfoods, dus mama-zijnde geef ik mezelf een schouderklopje)

Smakelijk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer