Courgetti bolognaise is een heel lekker gerecht zonder koolhydraten. Ideaal voor de 1e fase van het RainPharma dieet dus. Maar ook mijn man was grote fan. Ik haalde het recept bij Pascale Naessens en paste het hier en daar wat aan.
Benodigdheden voor 2 personen
- 3 courgettes (echt, ik maakte er twee en het was wat nipt ;))
- 2 wortelen (Fase 1: vervang door een hoop champignons)
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 70 g tomaten puree (zo weinig mogelijk koolhydraten hier)
- 150 g rundsgehakt
Bereiding Courgetti Bolognaise
Maak sliertjes van de courgettes, bv met een julienne snijder. De zaadlijsten lukken niet, dat is eventueel voor soep. Slierten mogen dan in een ovenschaal, peper en zout, olijfolie en wat mengen. Bedek de schotel met een deksel of een zilverpapier. Dit mag 15 minuten in een oven van 180°C.
Snijd de wortelen, ui en look fijn. Stoof ze samen in een scheut olijfolie. Van zodra de ui glazig wordt, mag je het vlees erbij doen. Prakken tot het allemaal kleine stukjes zijn. Werk je met champignons: doe ze er nu bij. Regelmatig roeren, tot het vlees gaar is. Voeg dan de tomatenpuree toe met een beetje water. Even verder stoven, kruiden met peper en zout.
Smullen !
Bron: Pascale Naessens – Puur eten dat je gelukkig maakt 1 – p. 164 (originele titel: Ragout met slierten van courgette)
Benieuwd naar jouw ervaring
0 reacties