Lekker bijgerecht
Leuk om zien, lekker om te proeven, snel gemaakt! Zo kennen we de recepeten van Pascale Naessens 😉 Niet ideaal in fase 1 van het RainPharma dieet of de grote detox, maar een super aanvulling voor je menu als je een gezonde levensstijl combineert met een pittige agenda en een drukker sociaal leven.
En je kan het elke keer een tikkeltje anders laten smaken door de tijm te vervangen door andere kruiden. Voor de koks die graag experimenteren.
Smakelijk!
Werk 15 minuten – gaartijd 15 minuten – recept van Pascal Naessens.
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 16 plakjes rauwe ham (prosciuto crudo, Gandaham, …)
- citroen
- gedroogde tijm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de courgettes over de lengte in kwarten. De zaadlijsten mag je wegsnijden.
- Leg de courgettes in een schaal, flinke scheut olijfolie erover, kruiden met veel gedroogde tijm, flink wat peper en een beetje zout. Gebruik niet te veel zout want de ham is ook al zout. Wrijf de olie en de kruiden goed over de courgettes zodat alles bedekt is.
- Wikkel om elke courgettereep twee plakjes ham.
- Leg de reepjes 10 tot 15 minuten op de grill in de oven.
- Leg de laatste 5 tot 7 minuten er de gehalveerde citroen bij tot die begint te kleuren.
Tip: maak er een hoofdgerecht van door tomaten in hun geheel naast de courgettes te plaatsen in de oven en ze mee te laten garen. Werk de tomaten af met olijfolie, peper en zout. Dat geeft ze meteen veel meer smaak. Je kan dit bij een stukje vlees serveren: lamscarré of gebakken biefstuk.
Bron: Pascale Naessens – Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten – p. 146 (origine titel: Courgette met rauwe ham)
Foto: simkookt.nl tot ik een betere foto heb 🙂
0 reacties