Weinig tijd in de ochtend om te ontbijten? Maak het jezelf gemakkelijk. Bereid ’s avonds jouw ontbijt al voor en zet het in een afgesloten potje in de koelkast. De volgende ochtend voeg je eventueel nog wat extra noten aan toe en voila, klaar om op te eten! Vanaf nu geen uitvluchten meer in de ochtend 🙂
2 minuten werk (+ minimaal 4u wachttijd) – voor 1 persoon – recept uit ‘Chickslovefood Het Back on Track’ kookboek
Ingrediënten
- 50 g havermout
- 125 ml melk naar keuze (ik verkies plantaardige melk, bv ongezoete amandelmelk)
- 1 tl kaneel
- 2 el rozijnen (ik vind het met gele rozijnen het lekkerste)
- 2 tl honing (hoeft er niet bij want is zoet genoeg vind ik persoonlijk, maar voor de liefhebbers zet ik het erbij)
- 40 g wortel julienne (of geraspt)
Bereiding
- Meng alle ingrediënten in een kom, glazen pot of groot glas. Ik gebruik uitgespoelde glazen bokalen van bv kikkererwten.
- Plaats deze vervolgens in de koelkast en laat minimaal 4 uur, het liefst een nachtje, staan.
- Roer voor je aanvalt nog eens goed door.
- ’s Ochtends nog even tijd? Rooster pecannoten even kort in een droge pan en zwier ze erbij.
Bron: Nina de Brujin – Chickslovefood Het Back on Track kookboek
Laura
x
0 reacties