Voor als het weer eens snel moet gaan
Zelf koken is iets dat we echt willen volhouden, wat voor een vliegwerk er soms bij komt kijken. En dit recept was een hit. Hoewel de kinderen hun neus normaal optrekken bij broccoli – één van de gezondste groenten – was het hier prijs, bordje leeg zonder zagen.
Ingrediënten
voor 4, ongeveer 15 min voorbereiding, max 20 min koken.
- 4 stuks broccoli
- peper, zeezout/himalaya zout
- olijfolie
- nootmuskaat
- kerstomaatjes
- 4 eitjes
Bereiding
- Snij de broccoli in roosjes. De stengels kunnen ook, als ze wat hard zijn, schil je ze best eerst.
- Kook de broccoli gaar in gezouten water.
- Kook de eitjes hard.
- Giet de broccoli af en laat schrikken onder koud water.
- Pureer de broccoli met een stamper, voeg wat olijfolie toe om het smeuïger te maken. (voorzichtig met de olie als je in fase 1 zit van het RainPharma dieet). Kruid met peper, zout, nootmuskaat (en ev. wat tijm)
- Halveer de kerstomaatjes
- Snijd de eitjes in kleine stukjes
- Schep de broccoli op de borden en versier deze ‘kruin’ van een boom met de tomaatjes en de stukjes ei.
- Tip: door je bord mooi te serveren in de keuken en de pot niet op tafel te zetten, schep je minder op 😉
Smakelijk! En als je zelf tips hebt, hoor ik het graag 🙂
0 reacties