Een grijsgedraaide klassieker
Toastjes met américain en krabsla. Al zo lang ik mij kan herinneren, zijn dit de aperitiefhapjes bij mijn ouders. Elke keer smaken ze, het is een fijne traditie geworden. Eentje die ook gesmaakt wordt door onze meisjes. “Mogen we thuis ook toastjes?” klonk het vorig weekend.
Zo ver wou ik dus niet gaan… Ik keek in de frigo en zag een komkommer liggen en beraamde snode plannen om gezond en ’traditie’ te koppelen. En zie hier: in plaats van toastjes vol snelle koolhydraten te eten nog voor je aan tafel gaat, gebruik je simpelweg een schijfje komkommer 🙂
Benieuwd wat mijn ouders hiervan gaan zeggen 😉
Ingrediënten
- Komkommer
- Beleg naar keuze: wees gerust origineler dan onze traditie 🙂
Bereiding
- Snij de komkommer in sneetjes
- Beleg naar keuze
- Versiering zoals ik het leerde: puntje ketchup op de krabsla vervang je door een stukje tomaat en op de américain leg je een ajuintje.
Benieuwd!
De mensen die bij Kokoro een dieet volgen hebben toegang tot een gesloten Facebook groep waar we ideeën delen, elkaar motiveren, … Maar ook hier ben ik benieuwd naar resultaten van de toastjes, want elke familie heeft andere tradities 😉
Courgetteschijfjes als ’toastjes’ hebben een iets neutralere smaak, vinden wij. En heerlijk daarop zijn olijventapenades, of aubergine-tapenade enzovoort.
Bedankt voor je aanvulling, leuk! En smakelijk 😉
Ik maakte al wel eens toastjes op basis van kikkererwtenmeel. Nog steeds wel wat koolhydraten maar volgens mij nog steeds beter dan de traditionele versie 🙂
Oh ook een leuk idee! Benieuwd naar het recept ook 😉
mag je altijd sturen naar sofie@kokoro.be ook.