Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je “Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord”? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals courgette, paprike, tomaat en aubergine. Wij doen hier een voorstel hoe je het kan maken, maar laat gerust weg of voeg toe wat jij lekker vind. Bon appetit!

Ingrediënten

45-50 min in de oven. 15 min snijwerk.

  • 1 courgette
  • 1 gele courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • enkele aardappelen/ zoete aardappel (afhankelijk van grootte en hoeveel je wilt toevoegen)
  • 6 tomaten
  • 500gr passata
  • 1 teen look
  • Provençaalse kruiden
  • 1 bol mozzarella
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200°C
  • Snijd al jouw favoriete groenten in smalle plakjes. Hierboven hebben we een voorstel gedaan van mogelijke groenten. Je kan kiezen voor gewone aardappelen of zoete aardappelen, eventueel paprika toevoegen en de ui kan je enkel in de passata verwerken ook ook in reepjes als groente toevoegen. Wees creatief, voeg toe of laat weg wat jij wil en maak het zoals jij het lekker vind!
  • Fruit de knoflook en ui in de pan
  • Voeg de passata toe aan de knoflook en ui. Doe vervolg de Provençaalse kruiden erbij en laat dit enkele minuten inkoken.
  • Smeer de passata uit op de bodem van je ovenschotel. Daarna kan je met je groenten beginnen jouw ratatouille vorm te geven, gewoon alle groenten schijfjes na elkaar, telkens afwisselend.
  • Werk vervolgens af met nog wat Provençaalse kruiden bovenop
  • Zet in de oven voor min. 45 minuten. Als gewone groenten toevoegt, zal je ratatouille sneller klaar zijn. Voeg je aardappelen toe, zal je gerecht iets langer nodig hebben.
  • Wanneer je gerecht bij goed is, ongeveer de laatste 10-15 minuten, werk je af met de mozzarella. Laat dan nog even in de oven zodat de mozzarella helemaal gesmolten is.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Vacature: Dappere starter (M/V)

Vacature: Dappere starter (M/V)

Had jij ambitieuze Lockdown-voornemens en heb je ze tot nu toe niet kunnen waarmaken? Mis je jouw vitaliteit van 10 jaar geleden en wil je eindelijk weer eens willen ravotten met de kinderen (al dan niet de jouwe)? Ben je het beu de dag futloos door te sloffen? Of...

Lees meer
Here we go again.

Here we go again.

Shit. Terug. Ik herinner mij de eerste slag in mijn gezicht vorig jaar nog alsof het gisteren was. Jas nog aan na één van mijn laatste workshops in Beerse. Net terug thuis, persconferentie op het nieuws. Niemand zei een woord. Twee uur later had ik mijn jas nog aan....

Lees meer
Aubergines met garnalen

Aubergines met garnalen

Aubergines met garnalen 'Asian style' Ingrediënten 450gr grote biologische garnalen 2 aubergines 20gr gember 40gr koriander (of basilicum) Bereiding Snijd de aubergines in plakjes van 0,5cm dik en vervolgens in reepjes. Hak de gember fijn en doe hem bij de...

Lees meer