Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je “Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord”? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals courgette, paprike, tomaat en aubergine. Wij doen hier een voorstel hoe je het kan maken, maar laat gerust weg of voeg toe wat jij lekker vind. Bon appetit!

Ingrediënten

45-50 min in de oven. 15 min snijwerk.

  • 1 courgette
  • 1 gele courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • enkele aardappelen/ zoete aardappel (afhankelijk van grootte en hoeveel je wilt toevoegen)
  • 6 tomaten
  • 500 gr passata
  • 1 teen look
  • Provençaalse kruiden
  • 1 bol mozzarella
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200°C
  • Snijd al jouw favoriete groenten in smalle plakjes. Hierboven hebben we een voorstel gedaan van mogelijke groenten. Je kan kiezen voor gewone aardappelen of zoete aardappelen, eventueel paprika toevoegen en de ui kan je enkel in de passata verwerken ook ook in reepjes als groente toevoegen. Wees creatief, voeg toe of laat weg wat jij wil en maak het zoals jij het lekker vind!
  • Fruit de knoflook en ui in de pan
  • Voeg de passata toe aan de knoflook en ui. Doe vervolg de Provençaalse kruiden erbij en laat dit enkele minuten inkoken.
  • Smeer de passata uit op de bodem van je ovenschotel. Daarna kan je met je groenten beginnen jouw ratatouille vorm te geven, gewoon alle groenten schijfjes na elkaar, telkens afwisselend.
  • Werk vervolgens af met nog wat Provençaalse kruiden bovenop
  • Zet in de oven voor min. 45 minuten. Als gewone groenten toevoegt, zal je ratatouille sneller klaar zijn. Voeg je aardappelen toe, zal je gerecht iets langer nodig hebben.
  • Wanneer je gerecht bij goed is, ongeveer de laatste 10-15 minuten, werk je af met de mozzarella. Laat dan nog even in de oven zodat de mozzarella helemaal gesmolten is.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Artisanale krakelé winterhanden

Artisanale krakelé winterhanden

Maak zelf de meest ruwe handen in een 'handomdraai' Dit recept is een winner, elke keer weer een verbluffend resultaat. Veel heb je niet nodig en als je het goed aanpakt, heb je snel resultaat! Benodigdheden water, liefst ijskoud agressieve handzeep vol sulfaten en...

Lees meer
Blog: Geen Corona handen

Blog: Geen Corona handen

Say what?! Nu we allemaal al enkel weken onze handen vaker wassen, steekt dit ook de kop op. "Meer droge handen", dit hadden wij zien komen... En als we van experts nu te horen krijgen dat we onze handen zoveel mogelijk moeten voeden met crème, komt ons haar recht...

Lees meer
Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Nog nooit hadden zoveel mensen huidproblemen. We smeren veel te veel en te vaak verzorgingsproducten die irriterende chemicaliën bevatten. Ons doel is om samen met jou deze producten op te sporen en voorgoed uit je leven te bannen. Zin om mee 'detective' te worden?...

Lees meer