Ratatouille ovenschotel
Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je “Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord”? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals courgette, paprike, tomaat en aubergine. Wij doen hier een voorstel hoe je het kan maken, maar laat gerust weg of voeg toe wat jij lekker vind. Bon appetit!
Ingrediënten
45-50 min in de oven. 15 min snijwerk.
- 1 courgette
- 1 gele courgette
- 1 aubergine
- 1 rode ui
- enkele aardappelen/ zoete aardappel (afhankelijk van grootte en hoeveel je wilt toevoegen)
- 6 tomaten
- 500 gr passata
- 1 teen look
- Provençaalse kruiden
- 1 bol mozzarella
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven op 200°C
- Snijd al jouw favoriete groenten in smalle plakjes. Hierboven hebben we een voorstel gedaan van mogelijke groenten. Je kan kiezen voor gewone aardappelen of zoete aardappelen, eventueel paprika toevoegen en de ui kan je enkel in de passata verwerken ook ook in reepjes als groente toevoegen. Wees creatief, voeg toe of laat weg wat jij wil en maak het zoals jij het lekker vind!
- Fruit de knoflook en ui in de pan
- Voeg de passata toe aan de knoflook en ui. Doe vervolg de Provençaalse kruiden erbij en laat dit enkele minuten inkoken.
- Smeer de passata uit op de bodem van je ovenschotel. Daarna kan je met je groenten beginnen jouw ratatouille vorm te geven, gewoon alle groenten schijfjes na elkaar, telkens afwisselend.
- Werk vervolgens af met nog wat Provençaalse kruiden bovenop
- Zet in de oven voor min. 45 minuten. Als gewone groenten toevoegt, zal je ratatouille sneller klaar zijn. Voeg je aardappelen toe, zal je gerecht iets langer nodig hebben.
- Wanneer je gerecht bij goed is, ongeveer de laatste 10-15 minuten, werk je af met de mozzarella. Laat dan nog even in de oven zodat de mozzarella helemaal gesmolten is.
0 reacties