Korte metten met jeugdpuistjes

Probleemstelling

Jeugdpuistjes zijn hormonaal gelinkt. Maar wist je dat je het resultaat van deze hormoonschommelingen zwaar kan sturen? Voor je met de grove middelen zoals antibiotica begint, neem het voedingspatroon even onder loep evenals de ingrediëntenlijst van wat je allemaal op je snoet smeert.

En laat de puberteit zo al moeilijk genoeg zijn. Een ‘kratergezicht’ kan je echt missen als kiespijn. Dus waarom niet even verder lezen en de last voor jou verminderen? Jij gelukkiger en – zo zal elke ouder van een puber beamen – je hele omgeving ook.

Binnen

Het is mogelijk een hele zware taak voor een tiener, maar het belang van gezonde voeding is niet te onderschatten. Enkele zeer gemakkelijke tips:

 • drink voldoende water, minstens 1.5l
 • easy on sugar : suiker is echt een je vriend niet, wel die van acne
 • gezonde vetten: omega 3 gaat de ontstekingen temperen. Vandaar dat dit een eerste suppletie is die we voorstellen bij mensen die er snel vanaf willen.
 • groenten, fruit : dit is geen fabeltje

Buiten

Een grondige reiniging is super belangrijk, maar de ingrediënten maken of kraken hier letterlijk je huid. Wees aandachtig, lees de ingrediënten!

2 belangrijke boosdoeners in cosmetica producten :

 1. Sulfaten: zit in de meeste schuimende reinigers. Dit gaat je beschermlaag strippen waardoor slechte bacteriën van buitenaf en toxines die je lichaam via je huid verlaten, blijven zitten in de zuurmantel. Zij gaan ruzie maken en ontstekingen gaan uitlokken. Kom hier meer te weten over sulfaten.
 2. Minerale olie: dagcrèmes, foundations, … zitten er vol van. Dit camoufleert het probleem – ‘jeej, het is beter’  – terwijl de slechte bacteriën vrij spel krijgen het het – ongezien – erger en erger maken.  Lees hier meer over minerale olie.

We gaven al meer dan 100 workshops en weten hoe groot het effect is van chemische rommel op je grootste orgaan, je huid. En toch, in bijna elke badkamer staat enkel sulfatenzeep en minerale olie body lotion, dagcrème, …. Zelfs als ze op voorschrift waren van een dermatoloog of op aanraden van de apotheek.

Weet wat je doet en versta je huid, zijn job en hoe je dit kan ondersteunen in plaats van te saboteren. Woon een workshop bij of maak een afspraak en keer het tijd. Ga naar de agenda.

Boodschappenlijstje voor wie af wil van acne

Op vraag van verschillenden: we lijsten even op wat de producten zijn voor dit type probleemhuid. Belangrijk is om dit niet in combinatie te gebruiken met producten die bovenstaande chemische stofjes nog bevatten. Alleen zo kan jij leren wat natuurlijk voor je huid kan doen.

 • Advanced Precleanser: reinigen op basis van olie om al het overtollig talg af te nemen.
 • Brightning Face Scrub: dode huidcellen verwijderen zodat ze geen poriën verstoppen die zich ontpoppen tot nieuwe puistjes.
 • Charcoal Detox Mask: super reinigend masker dat je bij zware vormen even in kuur dient op te leggen.
 • Dedicated Face Wash: dubbele reiniging, het aller-allerbelangrijkste in je strijd tegen de acne.
 • Fantastic Purifying Matte Lotion (F1 in de volksmond) : door de zink en teatree ga je verzorgen en de klei geeft het matterend effect. Gedaan met blinkende voorhoofden vanaf de middag.
 • Zoals we schreven: de binnenkant mag je niet onderschatten! Wij raden mensen die sukkelen met acne altijd Ultra Omega 3 aan omdat we weten wat het effect is. Hoge dosering om snel beterschap te hebben en dan bouwen we af. Vraag gerust meer info.

Voor wie het echt beu is: de treatments

Clearing Night Remedy en Flawless Day Fluid zijn een tijdelijke aanvulling op je dagelijkse verzorgingsritueel. Deze treatments kunnen gebruikt worden in een kuur van 28 tot maximaal 56 dagen. Nadien volstaat één onderhoudsbehandeling per week. TIP: Gebruik Beauty Sleep Cover om je kussensloop te beschermen. Deze verzorgingen zuiveren de huid, gaan overmatig glimmen tegen, verminderen roodheid, verminderen de kans op huidverkleuring door puistjes en helpen de huid herstellen.

CONCREET: Reinig ’s avonds het gelaat met een RainPharma oliereiniger (stap A) en scrub (stap B). Breng Clearing Night Remedy (stap C) royaal aan op een droge huid en laat de formule de hele nacht inwerken. ’s Morgens spoel je de formule af met Dedicated Face Wash (stap D). Balanceer de huid met een toner (stap E) en breng tenslotte je dagtreatment Flawless Day Fluid (stap F) aan.

Wil je meer weten en af geraken van de acne (of welk huidprobleem ook)?

 • De winkel in Everberg is open op ma, di en woe van 9u tot 22u. Woe en vrij van 9u tot 18u en zaterdag van 9u tot 13u. Ook op afspraak kan je bij ons terecht.
 • In de blogs vind je ook andere artikels terug ‘te mijden bandieten’ lees ze allemaal en leer je huid kennen.

Leer alles wat je moet weten over je huid. Zo kan je kritisch beslissen wat je wel en niet wil smeren. Plan een workshop in of maak een afspraak, je huid zal je dankbaar zijn.

Of schakel over op puur natuur tijdens het Summer Skin Festival. Je krijgt een geweldig eco-toilettas bij aankoop van vijf verschillende gelaat- of lichaamsproducten tww €69. Alle informatie vind je hier.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Courgetti met avocadopesto en makreel

Courgetti met avocadopesto en makreel

Courgetti met avocadopesto en makreel Met groentespaghetti kan je veel kanten uit, maar soms blijven de basics gewoon de beste. De courgette bijvoorbeeld! Een ideale manier om lekker veel groentjes binnen te krijgen en laag in koolhydraten te blijven. Door de...

Lees meer
Groentechips

Groentechips

Groentenchips We kennen het allemaal! Na ons avondeten toch nog dat kleine honger, die verleiding naar een ongezonde snack. Helemaal normaal, maar gelukkig hoeven snacks helemaal niet altijd ongezond te zijn! Wij leggen jou even uit hoe je snel en makkelijk gezonde...

Lees meer
Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer