Pompoen is zooo veelzijdig. Pompoensoep is dan ook een klassieker. Deze pompoensoep met kokosmelk en curry is een toppertje! Ideaal als klein hapje vooraf of als een warme maaltijd tijdens koude dagen.
Ingrediënten
- 1/2 butternut
- 1/2 kastanjepompoen
- 1 grote ui
- 3 tenen look
- 3 wortels
- groentebouillon
- 1 à 2 blikken kokosmelk (naar eigen smaak)
- kruiden: kurkuma, curry, komijn, zout, gember
- afwerking: verse koriander en granaatappelpitjes of wat (gerookte) paprikapoeder
Bereiding
Schil en snijd de groenten in stukjes. Breng aan de kook in water met groentebouillon. Gebruik niet te veel water, want er moet op het einde nog kokosmelk toegevoegd worden. De soep mag dus nog wat dikker zijn! Voeg de kruiden toe naar smaak. Eens de groenten zacht genoeg zijn, mix je alles. Voeg pas op het einde, na het mixen de kokosmelk toe. Je mag de kokosmelk niet mee koken, anders kan de soep schiften!.
Serveer de soep in kleine kommetjes en werk af met verse koriander en granaatappelpitjes.
Smakelijk!
0 reacties