Over killer heels en krachtkleuren!

Start de dag juist

Ik ben niet echt elke ochtend een vrolijke ochtendpersoon, eerlijk is eerlijk. Het is af en toe moeilijk om mezelf elke ochtend weer opnieuw te moeten opladen om aan de dag te beginnen, zeker als het buiten eerder grijs is. Nochtans hebben we allemaal krachtige hulpmiddelen in huis! Waar vind ik die? In mijn kleerkast!

Zie je mij in een knalkleur?

Of een super vrouwelijke outfit? Dan bestaat de kans dat ik vandaag een slechte ochtend had. Op zo van die dagen helpt het mij enorm om wat extra aandacht te besteden aan mijn outfit van de dag. Het vraagt misschien wat extra tijd tijdens de ochtendrush, maar ik weet dat de rest van de dag beter zal gaan. Het geeft een extra dosis zelfvertrouwen!

 
Waarom is dit?

Miuccia Prada verwoordt het heel duidelijk: Fashion is instant language. In een wereld met beperkte en snelle contacten hebben we weinig mogelijkheden om te laten zien wie we zijn. Maar ons instinct zorgt ervoor dat we die beperkte input nog steeds gebruiken om een oordeel over iemand te vellen. Dit gebeurd niet alleen bij anderen, maar ook elke keer dat je jezelf in de spiegel ziet! Een glimp van jezelf kan je humeur maken of kraken. Daarom is het net zo een effectieve manier om je dag te sturen!

Hoe pak je dat aan?

Je kan je kleding op 2 manieren gebruiken. De meest natuurlijke manier is om ermee te tonen hoe je je voelt. Op de dagen dat ik vol energie uit mijn bed kom volg ik mijn gevoel. Ik kies dan gemakkelijk voor nieuwe combinaties, favoriete items of killer heels. Ik gebruik  kleding als spreekbuis : I feel great!

Maar opgepast op de dagen dat je je slecht voelt. Nu zou je zo snel naar die comfy outfit gaan. En nee, er is niets mis een gemakkelijke jeans of sneakers. Maar laten ze niet net teveel zien dat ik in een slechte bui ben? En dat zijn nu de dagen dat ik een boost nodig hebt! Dat in niet de energie heb om met negatieve energie om te gaan. Op deze is het de kunst om je niet te kleden naar hoe ik me voel, maar naar hoe ik gezien en behandeld wil worden! Om je outfit te gebruiken om je humeur te veranderen.

Hoe begin je hier nu aan?

Neem morgenvroeg even de tijd om voor jezelf voor je aan de ochtendrush begint. Hoe voel je je vandaag? Moe? Zenuwachtig? Energiek? Gemotiveerd? En wil je zo de rest van de dag blijven rondlopen?

Wat is je planning voor vandaag? Zijn er momenten waar je wat extra steun kan gebruiken?

Deze gevoelens en momenten kan je gebruiken als leidraad!

Haal enkel dingen uit je kast waar je echt gelukkig van wordt.Die je een steuntje in de rug kunnen geven! En je kan nog wat extra spelen op wat er je vandaag te wachten staat:

 • Ben je moe? Vrolijke kleuren zoals rood, geel en oranje hebben een stimuleren effect. Ze maken je wakker, en voor andere mensen kom je energiek en gemotiveerd over.
 • Warme, zachte kleuren zoals olijfgroen, zacht roze,… brengen je tot rust. Ideaal als je een stressvolle dag voor de boeg hebt.
 • Moet je vandaag echt sterk in je schoenen staan? Kies dan voor hoge kleurcontrasten, zoals zwart/wit, blauw/rood… Met zo een groot contrast toon je sterker en zelfzeker.
 • Heb je het moeilijk om door het thuiswerken de scheiding tussen werk en privé te maken? Waarom draag je niet je favoriete hakken? Niemand die ze onder je bureau ziet, maar jij voelt het verschil.
 • Een feestjurk kan perfect onder een warme trui! Instant happy boost!
 • Een mooie manicure of een leuk kleurtje op je nagels kan je een hele dag plezier geven.

 

Er zijn oneindig veel mogelijkheden!

 

Klinkt het moeilijk?

Nee hoor, dit is net plezant! Probeer maar eens!

Morgenvroeg kruip ik weer in mijn kleerkast en begint de verkleedparty opnieuw!

Ellie Beliën – skin experte

 

 

 

 

 

 

 

  0 reacties

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  recent op de blog

  RainPharma Shake Mousse

  RainPharma Shake Mousse

  RainPharma Shake Mousse Mmmh zo een lekkere chocolade mousse, of misschien een ander smaakje? Wat dacht je van een yoghurt of bananen mousse? RainPharma heeft een simpel recept zodat jij een heerlijke en gezonde mousse kan maken in een smaak naar keuze! Ingrediënten 2...

  Lees meer
  Opfrissing van de supplementen

  Opfrissing van de supplementen

  We moeten het toegeven, ondertussen heeft Rainpharma al een behoorlijk plaatje aan voedingssupplementen. We zetten ze in voor huidverbetering, tijdens het Smart Nutrition Project, tijdens Balance Program, voor meer energie, minder stress en beter slapen, ...  Hier...

  Lees meer
  5 tips voor blijvend resultaat

  5 tips voor blijvend resultaat

  Holderdebolder "Ik start straks" is een zin die we wel eens horen van mensen die eindelijk op het punt zijn dat ze absoluut actie willen nemen.  Ze hebben beslist dat ze iets aan hun voedingsschema willen veranderen, ze willen meer energie, beter slapen, ongezonde...

  Lees meer