Ontbijtshake met zelfgemaakte granola
Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw ontbijt shake en kan je jouw lekkere granola toevoegen voor extra smaak & crunch. Let’s do this!
Ingrediënten
- Granola
- 250 g havervlokken
- 30 g pompoenpitten
- 30 g zonnebloempitten
- 50 g gemengde noten
- 3 el kokosolie
- 1 eiwit
- Snufje zout
- Kaneel of koekkruiden
- Ontbijtshake
- Bevroren frambozen (of ander fruit)
- Plantaardige melk
- RainPharma shake Yoghurt-Smoothie smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de havervlokken, noten en pitten in een grote kom. Smelt het kokosvet enkele seconde in de microgolfoven tot deze vloeibaar is en vermeng samen met de kaneel en een snufje zout. Roer het mengsel door de droge ingrediënten en schep goed door elkaar.
- En dan nu het geheime ingrediënten voor “crunchy” granola: klop één eiwit goed stijf en schep het door de granola.
- Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola 20-30 minuten. Als de granola te snel kleurt, verlaag dan de temperatuur. Bak de granola, zonder om te scheppen, tot deze mooi bruin en knapperig is.
- Haal de granola uit te oven en laat volledig afkoelen.
- In de week voeg je dan aan jouw RainPharma shake wat plantaardige melk toe en jouw favoriet fruit (hier frambozen). Vervolgens werk je af met jouw zelfgemaakte granola
0 reacties