Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw ontbijt shake en kan je jouw lekkere granola toevoegen voor extra smaak & crunch. Let’s do this!

Ingrediënten

  • Granola
    • 250 g havervlokken 
    • 30 g pompoenpitten 
    • 30 g zonnebloempitten 
    • 50 g gemengde noten
    • 3 el kokosolie 
    • 1 eiwit  
    • Snufje zout 
    • Kaneel of koekkruiden    
  • Ontbijtshake
    • Bevroren frambozen (of ander fruit)
    • Plantaardige melk
    • RainPharma shake Yoghurt-Smoothie smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de havervlokken, noten en pitten in een grote kom. Smelt het kokosvet enkele seconde in de microgolfoven tot deze vloeibaar is en vermeng samen met de kaneel en een snufje zout. Roer het mengsel door de droge ingrediënten en schep goed door elkaar.  
  • En dan nu het geheime ingrediënten voor “crunchy” granola: klop één eiwit goed stijf en schep het door de granola.  
  • Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola 20-30 minuten. Als de granola te snel kleurt, verlaag dan de temperatuur. Bak de granola, zonder om te scheppen, tot deze mooi bruin en knapperig is.  
  • Haal de granola uit te oven en laat volledig afkoelen.  
  • In de week voeg je dan aan jouw RainPharma shake wat plantaardige melk toe en jouw favoriet fruit (hier frambozen). Vervolgens werk je af met jouw zelfgemaakte granola

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Vacature: Dappere starter (M/V)

Vacature: Dappere starter (M/V)

Had jij ambitieuze Lockdown-voornemens en heb je ze tot nu toe niet kunnen waarmaken? Mis je jouw vitaliteit van 10 jaar geleden en wil je eindelijk weer eens willen ravotten met de kinderen (al dan niet de jouwe)? Ben je het beu de dag futloos door te sloffen? Of...

Lees meer
Here we go again.

Here we go again.

Shit. Terug. Ik herinner mij de eerste slag in mijn gezicht vorig jaar nog alsof het gisteren was. Jas nog aan na één van mijn laatste workshops in Beerse. Net terug thuis, persconferentie op het nieuws. Niemand zei een woord. Twee uur later had ik mijn jas nog aan....

Lees meer
Aubergines met garnalen

Aubergines met garnalen

Aubergines met garnalen 'Asian style' Ingrediënten 450gr grote biologische garnalen 2 aubergines 20gr gember 40gr koriander (of basilicum) Bereiding Snijd de aubergines in plakjes van 0,5cm dik en vervolgens in reepjes. Hak de gember fijn en doe hem bij de...

Lees meer