Ochtendstond heeft mirakels in de mond!

Vroeger opstaan met een doel

Zoveel dingen die je nog wil doen in je leven, ellenlange ‘want to’ lijstjes en toch komt het er niet van. Te druk, geen tijd, past niet in je leven (wel voor de andere), geen financieel draagvlak, … Allemaal redenen waarom het er niet van komt. Herkenbaar? Voor mij in elk geval wel!

Na een dag werken, eten maken, met de hond gaan wandelen, … dacht ik maar aan één ding: nietsdoen of tv kijken. Geen haar op mijn hoofd dacht eraan om aan mijn doelen te werken. Ik wist niet waar ik de energie moest halen.

Maak tijd, maak er een prioriteit van

Op een dag raadde een collega me aan om het boek “Miracle Morning” eens te lezen. Ik zou wel zien waarom… De titel lichtte al een stukje van de sluier op, 6 gewoontes om je leven succesvoller te maken voor 8 uur ’s ochtends. In het kort, Hal Elrod stelt voor om elke ochtend wat tijd voor jezelf vrij te maken voor je doelen door middel van S.A.V.E.R.S.

S staat voor Silence

A staat voor Affirmations

V staat voor Visualization

E staat voor Exercise

R staat voor Reading

S staat voor Scribing.

Het is de bedoeling dat je elke letter telkens even aandacht geeft in een volgorde die voor jou het beste past. Dat kan 10 minuten per oefening zijn, maar ook 5 of 1 minuut. Dus ook voor mensen met weinig tijd! Ik besloot om de theorie in de praktijk om te zetten en zette de wekker vroeger met een klein hartje.

En daar ging de wekker

Ik sta elke dag op om 6u en begin eerst tien minuten met yoga.
Daarna zeg ik mijn affirmaties op. Heel gek in het begin, maar na een tijd geraak je dit gewoon en zie je het nut ervan in.
Dan zet ik zachte muziek op en begin ik mijn toekomst te visualiseren. Wat wil ik bereiken.
Na deze 10 minuten ga ik mediteren en maak me daarna klaar voor het lezen van een inspirerend boek (momenteel is dat “Crushing it!” van Gary Vaynerchuk). De laatste minuten besteed ik aan het schrijven in mijn Miracle Morning dagboek: wat gaat goed, wat gaat moeilijk en wat wil ik bereiken die dag.

En wat brengt het op?

Ik was heel sceptisch in het begin, maar wat was ik zo fout. Nu zou ik niet meer zonder kunnen, wie had dat gedacht?

Na 28 dagen kan ik al zeggen dat ik meer bereikt heb dan de voorgaande maanden zonder Miracle Morning. Ik sport dagelijks, ik leer bij, ik ben creatiever, ik geniet veel meer, ik ben actiever en schrijf nu mijn eerste blog. Ik kijk met volle spanning uit naar wat er mij nog te wachten staat.

Iets voor jou?

Miracle morning geeft je de tijd die je nodig hebt voor jouw doelen, ongeacht hoe druk je bent. Want – let’s face it – tijd is er nooit hoor. Iedereen zal het altijd te druk hebben tot er bewuste keuzes gemaakt worden.

Wil jij vooruit naar die dingen die je ‘ooit’ wil doen of is het ok zo? Of weet je eigenlijk niet welke kant je uit wil met je leven en is het tijd om daar zicht op te krijgen? Je leeft één keer, ik koos om mij niet meer te laten meevoeren op ‘goed geluk’, ik nam het stuur in handen. Aan jou nu om te kiezen wat jij wil.

Dus als je graag bewuster, gemotiveerder en gelukkiger 2018 wil afsluiten, rest er mij nog maar één ding, jullie aanraden dit boek te lezen.

Vragen, opmerkingen, inspiratie nodig, … jenna@kokoro.be  🙂 

Geschreven door Jenna Van Isterdael

2 Reacties

 1. Els

  Ik heb m een tijdje geleden aangeschaft maar er nooit wat mee gedaan. Je inspireert me dat wel te gaan doen! Dank je! 🙂

  Antwoord
 2. Jenna

  Hey Els,

  Fijn om te horen! Veel succes ermee en geniet van het resultaat 😉

  Groetjes,

  Jenna

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Courgetti met avocadopesto en makreel

Courgetti met avocadopesto en makreel

Courgetti met avocadopesto en makreel Met groentespaghetti kan je veel kanten uit, maar soms blijven de basics gewoon de beste. De courgette bijvoorbeeld! Een ideale manier om lekker veel groentjes binnen te krijgen en laag in koolhydraten te blijven. Door de...

Lees meer
Groentechips

Groentechips

Groentenchips We kennen het allemaal! Na ons avondeten toch nog dat kleine honger, die verleiding naar een ongezonde snack. Helemaal normaal, maar gelukkig hoeven snacks helemaal niet altijd ongezond te zijn! Wij leggen jou even uit hoe je snel en makkelijk gezonde...

Lees meer
Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer