No lows, no highs

Zondag was het bij mij ook zover. Mega low, vanaf de late namiddag. Daar zat ik. In de keuken, op de grond, in een hoekje. Tranen rolden over mijn wangen. Ik had ze kunnen inhouden hoor. Dat deed ik vroeger ook: inslikken, doorgaan, mag niet, kan niet, het is toch niet zo erg?! Maar als er iets is dat ik leerde de afgelopen jaren, is dat je emoties – ook de minder leuke – beste even doorleeft, wat ruimte laat, om er sneller vanaf te zijn. Laat ze niet etteren. Dus deze keer dacht ik: Top timing, we gaan de kraan eens openzetten. Met geluid en al. Omdat het kan. Omdat het oplucht.

Alleen?!

Ik kan niets alleen, ik ben een echte mensenmens en het woord ‘huidhonger’ is iets dat ik ongelooflijk herken. Zeker zo een ‘low-avond’. Ik postte dat het “niet mijn dag” was in onze Kokoro VIP WhatsApp groep nog voor ik op de keukenvloer belandde en ik kreeg hartverwarmende reacties. In de groep en ook privé. Blijkbaar was dat delen ‘moedig’. En deze conclusie, dat dit moedig is, bleef rondfladderen in mijn hoofd tot deze blog. Je kwetsbaar opstellen is zo belangrijk om zelf sterker te staan als je dit bij de juiste mensen kan doen.

Samen

Niemand is gemaakt om alleen dingen te verwerken en te verteren. Durf het uit te spreken. Als het eens tegenzit, als de put eens dieper lijkt dan anders: zeg het. Niemand verwacht dat het altijd rozengeur en maneschijn is. Niemand verwacht dat je elke dag huppelt en springt. Niemand springt en huppelt elke dag. Of het blijft niet duren. Believe you me.

Bij mij is dat niet anders. Ik heb het geluk een heel hoopje mensen te hebben waarbij ik mij klein kan en durf op te stellen. Waarbij ik mij nog kwetsbaarder durf te tonen dan hier, stel je voor 😉 Mensen waarbij ik mijn twijfels durf uit te spreken en mijn angsten durf te benoemen. Want ik weet het soms ook allemaal niet. En soms lijkt de berg die ik andere dagen op huppel, ook ineens onoverkomelijk. Dan moet ik eerst even malen en zoeken wat het nu weer is dat me naar beneden trekt. Regelmatig maak ik van een mug een olifant. Die keren heb ik perspectief nodig. Hoe kan iemand mij hier wat sturing geven, als ik het allemaal voor mezelf houd, toch? Dus hier is mijn advies:  durf, deel, ondersteun elkaar en geef elkaar en jezelf zo vleugels.

Iedereen

Elke leeftijd mist deze periode van alles. Elke levensfase beleeft deze ‘opsluiting’ weer anders. Praat over ervaringen, over wat je mist. En wat je nu mist, zijn mogelijk de zaken die je als vanzelfsprekend nam ervoor. Wie weet is wat je nu mist, wat je tussen de twee lockdowns terug deed, zonder er echt terug van te genieten. Dus sta even stil bij wat jij zo snel mogelijk terug zou doen. Alle aandacht op de toekomst. Want this too shall pass.

Dikke knuffel – hopelijk snel in het echt. Knuffelen is als fietsen, dat verleer je niet. Beloofd.

Kunnen we helpen?

Bel, mail, sms of stuur een kaartje. Weet dat je in elke Kokoro winkel gratis wenskaarten kan komen halen. In Kortenberg is er zelfs een 24/7 kluis beschikbaar voor al je SOS kaartjes 😉 Mag het wat meer zijn, dan hebben we een hele reeks geschenken om een spreekwoordelijke knuffel te geven.

 

 

 

1 Reactie

  1. Charlene

    Zoals wij thuis zeggen: het is ok om niet ok te zijn. Dikke dikke knuffel!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer