Aan tafel!
En dat zonder teveel werk én met hoge score bij alle gezinsleden. Klinkt niet altijd gemakkelijk, maar meer en meer ontdekken we nieuwe recepten waar we allen fan van zijn, zo ook deze. Smakelijk !
werktijd 7 minuten – gaartijd 20 minuten – recept van Pascale Naessens
Ingrediënten
- 8 middelgrote tomaten
- 2 bolletjes mozzarella
- 40 g basilicum
- 1 courgette
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 180°C.
- Snijd de tomaten in kwarten en driekwart van de courgette in plakjes van 1 centimeter. Halveer de courgetteplakjes.
- Schep de groenten in een ovenschaal met een flinke scheut olijfolie, peper, zout en gedroogde tijm. Hussel alles goed door elkaar. Zet 20 minuten in de oven.
- Cutter de resterende courgette met het basilicum en een flinke scheut olijfolie in een blender tot pesto. Kruid met peper en zout.
- Schep de groenten op een bord, scheur stukjes mozzarella van de bolletjes en leg ze bij de groenten, lepel er de pesto over en werk af met een scheutje olijfolie.
Bron: Pascale Naessens – Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten
0 reacties