Meet Pascale

“Liefde op het eerste gezicht”

Een vriendin uit het buitenland gaf Pascale Donner een 6-tal jaar geleden yoga les en het was liefde op het eerste gezicht! Langzaamaan ontdekte ze de positieve invloeden van yoga op lichaam en geest: minder stress, meer innerlijke rust, meer vertrouwen, vriendelijker voor zichzelf, meer flexibiliteit, focus op het nu, … De zoektocht naar de juiste teacher bracht haar in contact met Vinyasa, Ashtanga en daarna ook met Yin.

Eens ze ontdekt had hoe ze in Yin helemaal kon loslaten & ontspannen, wilde ze daar graag meer over weten, met een opleiding tot gevolg. Yoga neemt nu een belangrijke plaats in haar leven en de voordelen die zij ervaart, wil ze graag met iedereen delen!

YIN

Yin is een zachte vorm van yoga. In tegenstelling tot andere yogastijlen en andere sporten (waarbij je je spieren versterkt), laat je bij Yin yoga zoveel mogelijk je spieren los.

De houdingen die je bij Yin aanneemt, zijn vooral gericht op het versoepelen & versterken van de diepere lagen van je lichaam zoals bindweefsel (fascia), gewrichten en zelfs botten. Goed voor de stroom van energie (chi). Ze werken ook in op meridianen en organen.

De uitdaging zit hem in het langer aanhouden van een diepe stretch en tegelijkertijd alle andere spieren in je lichaam volledig te ontspannen. Je smelt als het ware in je mat. Dit vraagt zowel een fysieke als mentale inspanning.

Om makkelijker in een houding te komen en te blijven, kan je gebruik maken van verschillende hulpmiddelen (props) zoals blokken, bolsters, dekens, riemen, kussens.

Ideaal om je lichaam en geest tot rust te brengen. Zowel voor beginners als gevorderden.  Optimaal in combinatie met andere yogastijlen en andere sporten (yang).

Probeer het eens en boek een les.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Courgetti met avocadopesto en makreel

Courgetti met avocadopesto en makreel

Courgetti met avocadopesto en makreel Met groentespaghetti kan je veel kanten uit, maar soms blijven de basics gewoon de beste. De courgette bijvoorbeeld! Een ideale manier om lekker veel groentjes binnen te krijgen en laag in koolhydraten te blijven. Door de...

Lees meer
Groentechips

Groentechips

Groentenchips We kennen het allemaal! Na ons avondeten toch nog dat kleine honger, die verleiding naar een ongezonde snack. Helemaal normaal, maar gelukkig hoeven snacks helemaal niet altijd ongezond te zijn! Wij leggen jou even uit hoe je snel en makkelijk gezonde...

Lees meer
Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer