Meet Pascale

“Liefde op het eerste gezicht”

Een vriendin uit het buitenland gaf Pascale Donner een 6-tal jaar geleden yoga les en het was liefde op het eerste gezicht! Langzaamaan ontdekte ze de positieve invloeden van yoga op lichaam en geest: minder stress, meer innerlijke rust, meer vertrouwen, vriendelijker voor zichzelf, meer flexibiliteit, focus op het nu, … De zoektocht naar de juiste teacher bracht haar in contact met Vinyasa, Ashtanga en daarna ook met Yin.

Eens ze ontdekt had hoe ze in Yin helemaal kon loslaten & ontspannen, wilde ze daar graag meer over weten, met een opleiding tot gevolg. Yoga neemt nu een belangrijke plaats in haar leven en de voordelen die zij ervaart, wil ze graag met iedereen delen!

YIN

Yin is een zachte vorm van yoga. In tegenstelling tot andere yogastijlen en andere sporten (waarbij je je spieren versterkt), laat je bij Yin yoga zoveel mogelijk je spieren los.

De houdingen die je bij Yin aanneemt, zijn vooral gericht op het versoepelen & versterken van de diepere lagen van je lichaam zoals bindweefsel (fascia), gewrichten en zelfs botten. Goed voor de stroom van energie (chi). Ze werken ook in op meridianen en organen.

De uitdaging zit hem in het langer aanhouden van een diepe stretch en tegelijkertijd alle andere spieren in je lichaam volledig te ontspannen. Je smelt als het ware in je mat. Dit vraagt zowel een fysieke als mentale inspanning.

Om makkelijker in een houding te komen en te blijven, kan je gebruik maken van verschillende hulpmiddelen (props) zoals blokken, bolsters, dekens, riemen, kussens.

Ideaal om je lichaam en geest tot rust te brengen. Zowel voor beginners als gevorderden.  Optimaal in combinatie met andere yogastijlen en andere sporten (yang).

Probeer het eens en boek een les.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Voel je terug 6

Voel je terug 6

Kinderlijke nostalgie Want daar komt het volgens velen op neer. Een verlanglijstje maken. Nog net niet knippen uit een boekje en plakken. Nog net geen brief schrijven en vertellen waarom je al dan niet in aanmerking komt voor iets zoets. De voorbereiding van de Winter...

Lees meer
Elk onze eigen weg

Elk onze eigen weg

Als het op is. Laat me met de deur in huis vallen, want de suspense opbouwen, gaat het niet minder hard maken of minder definitief. Vincent en ik gaan uit elkaar, onze wegen scheiden, het is op. We vierden onze 20 jaar samen dit jaar, onze 11 jaar getrouwd, maar we...

Lees meer
Lanceren, af of niet.

Lanceren, af of niet.

Perfectly imperfect Nee, de site is niet af. Er staan mogelijk nog schrijffouten in. En ja, op de "esthetiek" pagina's missen nog foto's. En nee, hij is nog niet binnenste buiten, onderst boven gekeerd. Hij is dus niet perfect. Net zoals alles in het leven, elke dag....

Lees meer