Marleen’s dieet ervaringen

We vroegen enkele mensen die het dieet afgrond hebben of ze enkele vragen konden beantwoorden. Lees hier de antwoorden van Marleen Colpin, wie weet zijn het de antwoorden op de vragen die je nog hebt?

Wat gaf de doorslag om aan het RainPharma dieet te beginnen bij Kokoro?

“Ik ben nooit echt heel slank geweest, maar als 45+-er zag ik al enkele jaren mijn gewicht langzaam aan omhoog gaan. Tot ik een grens bereikt had waar ik niet over wilde gaan. Een goede vriendin had een paar maanden eerder fase 1 van het dieet succesvol doorlopen en dat triggerde mij. Als ik nu weer eens 8 kilo minder zou wegen, een streefdoel dat ik al jaren voor ogen had? Ik twijfelde, dacht dat ik het niet zou kunnen opbrengen, maar opeens was daar de klik. Ik bereidde me mentaal voor, las het dieetboek (dat ik had via mijn dochter die bij Kokoro werkt) meermaals om alles goed te begrijpen en bepaalde de datum waarop ik zou starten: ergens in januari, na het zoveelste diner en de zoveelste receptie.

Het begin was echt zwaar: ik moest radicaal kappen met slechte gewoontes en dat liet zich voelen. En ondertussen toch optimaal blijven functioneren thuis en op het werk. Ik werk voltijds en heb veel vergaderingen en strakke deadlines, dus dat was niet evident.”

Wat viel beter mee dan verwacht?

“Al na een dag of twee zit je in de ‘flow’ van het dieet. Er is geen weg terug. De aankoop van de dieetbox heeft veel geld gekost en je hebt nu al … uur afgezien: doorzetten nu! En daar haalde ik ook wel een goed gevoel uit. Een shake om de zo veel uur: het geeft structuur aan je dag. Ik was streng voor mezelf en deed vooral ‘drukke’ en ‘normale’ dagen: als het moest, dan maar ineens goed, zodat het vooruit zou gaan. Mijn verjaardag 2,5 maand later was mijn streefdoel voor het einde van fase 1. Ik leefde telkens heel erg toe naar mijn groentemaaltijden: een soep of een avocado met tomaatjes ’s middags; lekker bereidde warme groeten ’s avonds. Af en toe een stukje vlees, vis of een eitje.

Het was niet allemaal rozengeur en maneschijn: in het begin sliep ik niet altijd goed en ik had best veel last van mijn (altijd al gevoelige) darmen. Maar het goede gevoel haalde de bovenhand, vooral omdat de kilo’s er begonnen af te vliegen.

Ik woog mijn groenten en vlees altijd af. Uit gaan eten was in die periode bijna niet aan de orde, want er is weinig restaurant-aanbod dat helemaal bij fase 1 past. Maar van half januari tot half maart viel dat heel goed mee. Soep was mijn hartige en warme redder-in-nood!

Ik heb de eerste fase 11,5 week volgehouden. De overgang naar fase 2 was zalig. Ik situeer mij nu permanent in fase 3 of de ‘smart nutrition’ fase en ik voel me daar goed bij. Ik was 11 kilo afgevallen en daar zijn er 3 van terug, maar ik heb mijn streefdoel gehaald en hoop dat zo te houden.

Ik heb ook heel veel geluk dat mijn gezin me heel erg steunde en we zoeken altijd hoe we ‘mijn gerechtjes’ kunnen combineren met wat gezonde koolhydraten voor de studenten en grotere eters.”

Waarom zou je het aan vrienden aanbevelen?

“Omdat het je een ongelooflijke boost geeft om voor jezelf te bewijzen dat je het kan. Je krijgt veel vragen van vrienden, familie en collega’s. Soms zijn ze wat sceptisch, maar na verloop van tijd vooral bewonderend. En je past terug in die kledingstukken die je altijd al bijhield in de hoop van…”

Wat is jouw gouden tip?

“Zorg goed voor jezelf en je maaltijden! Het vraagt wat planning, maar je kan perfect lekkere lunches en avondmalen bereiden waar je helemaal naartoe leeft. Na een week of twee is het je tweede natuur. Eet traag, geniet van de smaken. En probeer vooral niet te verbergen wat je aan het doen bent. Ik dronk na verloop van tijd mijn shakes in volle vergadering.”

Combineer fase 1 met wandelen en yoga. Echt sporten kon ik niet opbrengen in die periode. Gezonde lichaamsbeweging wel.

Dank zij deze beslissing …. (vul aan met wat voor jou van toepassing is)

Ik ben nog altijd blij dat ik de stap gezet heb. Het heeft me doen stilstaan bij mijn levensstijl en ik heb er veel respect van anderen door ervaren.

Meer weten over wat Marleen Colpin eigenlijk gedaan heeft? Lees het hier.

 

1 Reactie

  1. Sven van de Weyer

    Ben er juist aan begonnen weef 127 kilo en had een vetpercentage van 47.7%dus ben echt benieuwd wat het lij gaat opleveren

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse Mmmh zo een lekkere chocolade mousse, of misschien een ander smaakje? Wat dacht je van een yoghurt of bananen mousse? RainPharma heeft een simpel recept zodat jij een heerlijke en gezonde mousse kan maken in een smaak naar keuze! Ingrediënten 2...

Lees meer
Opfrissing van de supplementen

Opfrissing van de supplementen

We moeten het toegeven, ondertussen heeft Rainpharma al een behoorlijk plaatje aan voedingssupplementen. We zetten ze in voor huidverbetering, tijdens het Smart Nutrition Project, tijdens Balance Program, voor meer energie, minder stress en beter slapen, ...  Hier...

Lees meer
5 tips voor blijvend resultaat

5 tips voor blijvend resultaat

Holderdebolder "Ik start straks" is een zin die we wel eens horen van mensen die eindelijk op het punt zijn dat ze absoluut actie willen nemen.  Ze hebben beslist dat ze iets aan hun voedingsschema willen veranderen, ze willen meer energie, beter slapen, ongezonde...

Lees meer