02 445 06 45

Marleen’s dieet ervaringen

We vroegen enkele mensen die het dieet afgrond hebben of ze enkele vragen konden beantwoorden. Lees hier de antwoorden van Marleen Colpin, wie weet zijn het de antwoorden op de vragen die je nog hebt?

Wat gaf de doorslag om aan het RainPharma dieet te beginnen bij Kokoro?

“Ik ben nooit echt heel slank geweest, maar als 45+-er zag ik al enkele jaren mijn gewicht langzaam aan omhoog gaan. Tot ik een grens bereikt had waar ik niet over wilde gaan. Een goede vriendin had een paar maanden eerder fase 1 van het dieet succesvol doorlopen en dat triggerde mij. Als ik nu weer eens 8 kilo minder zou wegen, een streefdoel dat ik al jaren voor ogen had? Ik twijfelde, dacht dat ik het niet zou kunnen opbrengen, maar opeens was daar de klik. Ik bereidde me mentaal voor, las het dieetboek (dat ik had via mijn dochter die bij Kokoro werkt) meermaals om alles goed te begrijpen en bepaalde de datum waarop ik zou starten: ergens in januari, na het zoveelste diner en de zoveelste receptie.

Het begin was echt zwaar: ik moest radicaal kappen met slechte gewoontes en dat liet zich voelen. En ondertussen toch optimaal blijven functioneren thuis en op het werk. Ik werk voltijds en heb veel vergaderingen en strakke deadlines, dus dat was niet evident.”

Wat viel beter mee dan verwacht?

“Al na een dag of twee zit je in de ‘flow’ van het dieet. Er is geen weg terug. De aankoop van de dieetbox heeft veel geld gekost en je hebt nu al … uur afgezien: doorzetten nu! En daar haalde ik ook wel een goed gevoel uit. Een shake om de zo veel uur: het geeft structuur aan je dag. Ik was streng voor mezelf en deed vooral ‘drukke’ en ‘normale’ dagen: als het moest, dan maar ineens goed, zodat het vooruit zou gaan. Mijn verjaardag 2,5 maand later was mijn streefdoel voor het einde van fase 1. Ik leefde telkens heel erg toe naar mijn groentemaaltijden: een soep of een avocado met tomaatjes ’s middags; lekker bereidde warme groeten ’s avonds. Af en toe een stukje vlees, vis of een eitje.

Het was niet allemaal rozengeur en maneschijn: in het begin sliep ik niet altijd goed en ik had best veel last van mijn (altijd al gevoelige) darmen. Maar het goede gevoel haalde de bovenhand, vooral omdat de kilo’s er begonnen af te vliegen.

Ik woog mijn groenten en vlees altijd af. Uit gaan eten was in die periode bijna niet aan de orde, want er is weinig restaurant-aanbod dat helemaal bij fase 1 past. Maar van half januari tot half maart viel dat heel goed mee. Soep was mijn hartige en warme redder-in-nood!

Ik heb de eerste fase 11,5 week volgehouden. De overgang naar fase 2 was zalig. Ik situeer mij nu permanent in fase 3 of de ‘smart nutrition’ fase en ik voel me daar goed bij. Ik was 11 kilo afgevallen en daar zijn er 3 van terug, maar ik heb mijn streefdoel gehaald en hoop dat zo te houden.

Ik heb ook heel veel geluk dat mijn gezin me heel erg steunde en we zoeken altijd hoe we ‘mijn gerechtjes’ kunnen combineren met wat gezonde koolhydraten voor de studenten en grotere eters.”

Waarom zou je het aan vrienden aanbevelen?

“Omdat het je een ongelooflijke boost geeft om voor jezelf te bewijzen dat je het kan. Je krijgt veel vragen van vrienden, familie en collega’s. Soms zijn ze wat sceptisch, maar na verloop van tijd vooral bewonderend. En je past terug in die kledingstukken die je altijd al bijhield in de hoop van…”

Wat is jouw gouden tip?

“Zorg goed voor jezelf en je maaltijden! Het vraagt wat planning, maar je kan perfect lekkere lunches en avondmalen bereiden waar je helemaal naartoe leeft. Na een week of twee is het je tweede natuur. Eet traag, geniet van de smaken. En probeer vooral niet te verbergen wat je aan het doen bent. Ik dronk na verloop van tijd mijn shakes in volle vergadering.”

Combineer fase 1 met wandelen en yoga. Echt sporten kon ik niet opbrengen in die periode. Gezonde lichaamsbeweging wel.

Dank zij deze beslissing …. (vul aan met wat voor jou van toepassing is)

Ik ben nog altijd blij dat ik de stap gezet heb. Het heeft me doen stilstaan bij mijn levensstijl en ik heb er veel respect van anderen door ervaren.

Meer weten over wat Marleen Colpin eigenlijk gedaan heeft? Lees het hier.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer