‘Maak je nu al reclame voor een ander?’

Vorig jaar, toen ik vier weken op yoga opleiding ging, was ik blij dat Hilde Debaerdeameker mijn lessen wou overnemen. Mijn verbazing was groot toen ik hoorde ‘Al je klanten gaan Hilde volgen eens je terug bent’.

En ik hoor het nu ook wanneer ik heel fier met haar Play Pauze collectie pronk ook. Heb ik nu echt niets bijgeleerd of is er iets dat die mensen niet zien?

Denk breder

De wereld is ingesteld op vergelijken en enkel te kijken wat het MIJ en NU opbrengt. Er is echter zoveel meer mogelijk is als je denkt in termen van ‘wij’ en ‘ooit’. Om terug op het voorbeeld te komen: ik genoot van elke park yoga, we bereikten zo meer mensen, ik heb er een vriendin met gedeelde passie bij, zij bracht me bij een andere vriendin/coach en … en … Zie je wat ik bedoel?

Zie het eens anders: wat win jij met jaloezie/wrok/ …? Ten eerste heeft die persoon niet eens door dat jij je er slecht bij voelt. En ten tweede worden we er zelf niet vrolijker van.

Nog een voorbeeld: ik geef de producttrainingen van Rainpharma aan de professionele klanten. Ik deel werkelijk alles: wat ik ondervond, welke ervaringen ik heb, hoe ik het uitstal, wat ik leerde van anderen, … Want als zij het goed doen, is dat goed voor iedereen. In business: mogelijk woont de zus van hun nieuwe klant bij mij om de hoek.

Er is overvloed

Er zijn mensen genoeg die yoga willen doen. Er zijn mensen genoeg die baat zouden hebben met natuurlijke verzorging. Wat als je dat kan inzien? Dan valt er zo een gigantische druk van je schouders. En je kan nog verder gaan: het was nu niet het moment, het komt nog.

Wist je dat Hilde en ik een jaar geleden ook een paar keer droomden over een eigen kledinglijn? En wist je dat ik nu met heel mijn hart super content ben dat ze iemand vond, Katrien, die al een hele hoop ervaring heeft? Want wij twee hadden nooit gestaan waar zij nu staan. Het was niet dat voor mij op dat moment en dat is ok. Heel fier geef ik dus les in Playpauze tenue, eindelijk stijlvolle yogakledij die ik de hele dag kan aanhouden. Dus bedankt ‘universum’ om Hilde en Katrien samen te brengen, ik ben er goed mee 😉

Gelukkig zijn met wat je hebt

En dat is de basis: blijven dromen. Want dat blijft mijn instelling: blijf dromen, blijf honger hebben naar meer in de zin van groeien, leren, beleven. Ik steek mijn droom van ooit iets kleding van mezelf te dragen niet weg, maar het zit niet op de voorgrond. We zien wel of het er van komt of dat dat nu net een brug te ver is op mijn verlanglijstje ;). Que sera, sera. Het leven is een kaartspel zong Lisa Del Bo, maar ik ben het niets eens. Er zijn meer dan vier azen, er is genoeg voor iedereen.

Zet stappen naar je dromen, kijk wie op je pad komt, gun het iemand als die verder groeit met een andere ontmoeting. Steun elkaar, help elkaar en geef zo extra lucht onder elkaars vleugels. Er is genoeg geluk voor iedereen.

‘Geluk is het enige dat verdubbelt als je het deel’, remember?

 

1 Reactie

  1. Sofie met een f

    Ik deel je gevoel helemaal. Een open houding en een portie vriendelijkheid opent zoveel meer deuren naar je juiste droom. En die is er idd voor iedereen. Je straalt trouwens in je nieuwe Play-Pause-tenue… of komt het door de RainPharma crème ????

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Voel je terug 6

Voel je terug 6

Kinderlijke nostalgie Want daar komt het volgens velen op neer. Een verlanglijstje maken. Nog net niet knippen uit een boekje en plakken. Nog net geen brief schrijven en vertellen waarom je al dan niet in aanmerking komt voor iets zoets. De voorbereiding van de Winter...

Lees meer
Elk onze eigen weg

Elk onze eigen weg

Als het op is. Laat me met de deur in huis vallen, want de suspense opbouwen, gaat het niet minder hard maken of minder definitief. Vincent en ik gaan uit elkaar, onze wegen scheiden, het is op. We vierden onze 20 jaar samen dit jaar, onze 11 jaar getrouwd, maar we...

Lees meer
Lanceren, af of niet.

Lanceren, af of niet.

Perfectly imperfect Nee, de site is niet af. Er staan mogelijk nog schrijffouten in. En ja, op de "esthetiek" pagina's missen nog foto's. En nee, hij is nog niet binnenste buiten, onderst boven gekeerd. Hij is dus niet perfect. Net zoals alles in het leven, elke dag....

Lees meer