Liefde na 11 jaar huwelijk

11 jaar ‘I do’

Wie voor wie het felst moet klappen, dat laten we in het midden, geen ruzie vandaag. En eigenlijk gaat onze reis nog zoveel langer terug, want deze zomer zijn we zelfs 20 jaar samen. Je moet de foto’s van toen zien, gamin en gaminne ontmoeten elkaar en hebben geen benul wat er te wachten staat. Gelukkig, wie weet.

Liefde is een werkwoord

Een dooddoener van mijn moeder die me bijbleef. Je kan het positief zijn of negatief. Ik bekijk het positief. Alles werkt, alles is continue in verandering. De lente gaat over in de zomer en zo verder, elk jaar opnieuw, maar elke lente is toch weer anders. Als je kijkt naar ons toen of als je ons nog kent, zie je gelijkenissen en toch helemaal niet meer. Net zoals bij alles en iedereen. Zo gaat het.

Ver-trouwen

Niet dat wij een voorbeeldkoppel zijn, verre van. Maar we hebben al heel veel bijgeleerd en zijn samen omdat we willen. Dat is al veel. Ik meen ook echt dat het leven te kort is om voor ongelukkig zijn te kiezen. Gemakkelijk is het niet altijd, soms is weggaan simpeler. Als ik zo terug denk aan toen, in het gemeentehuis en ik ons zie zitten, moet ik glimlachen en dan keihard lachen. Want ik zou zo graag hun gezicht zien als we eens zouden gaan vertellen waar we nu staan.

En dan, als ik daar toch zit. Wat als ik één tip zou kunnen geven aan ons, toen, daar zo bij Burgemeester Taes in 2009, wat zou dat zijn? Stel dat ik nu even naast mijn getuige, mijn lieve zus, kon gaan staan om ook een zegje te doen? Wat zou ik zeggen, welke wijsheid zou ik meegeven als houvast op de bumpy road ahead?

“Heb vertrouwen, overwin zo je angsten en durf je hart te volgen” denk ik. Dat zegt niets en ik zou het toen ook dwaas gevonden hebben waarschijnlijk. Maar het zegt eigenlijk alles. Als er vertrouwen is, zijn er geen angsten en ga je op zoek naar oplossingen die je sneller vindt als je je hart durft volgen. En je durft je hart volgen als je elkaar elkaar kan laten zijn, als je elkaar vertrouwt en geen angst hebt voor de verandering van de andere. Zie je, het zegt eigenlijk alles! 😉

Alleen & samen

Ver-trouwen in elkaar kan alleen als je ook jezelf vertrouwt en dus trouw kan zijn aan jezelf. Weet wat je wil, wie je bent of op zijn minst vragen stelt. Waarom ben ik hier? Wat wil ik eigenlijk met mijn leven doen? Hoe wil ik terugkijken op mijn dag, mijn leven?

En maak je geen illusies, Vinne haat dit soort vragen meestal. En dat is ok, ik ben de dromer, de springer, hij is degene die zorgt dat ik mij niet blesseer. Evenwicht. Dat is ook een belangrijk woord dat ik zou willen zeggen aan ons, 11 jaar geleden. Wat zou jij jezelf willen zeggen als jij naar eender welk moment zou mogen teruggaan?

En nu?

Genieten van elk moment, in het hier en nu blijven, niet aan toen denken en niet aan de toekomst, gewoon genieten van vandaag, in ons kot. En ik trek straks mijn trouwkleed opnieuw aan. Terug een #kotfeestje

Fijn lang weekend, dikke knuffel en “vertrouw, overwin je angsten, volg je hart en zoek evenwicht”

1 Reactie

  1. Nathalie

    Wij vieren vandaag onze 14e huwelijksverjaardag. Dit verwoordt eigenlijk perfect mijn gevoelens. Bedankt Sofie, en Vinnie, en heel het team, voor jullie inspiratie de afgelopen en zonder twijfel ook de komende maanden 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer