Laat de Indianen helpen

Begint eer je bezint

Ik hoorde deze zin ooit op een Unizo lezing over starten nog lang voor ik dat ook echt ging doen. Denk zelfs dat we nog geen kinderen hadden, maar kijk : het was een belangrijke stap in mijn proces want ik weet het nog altijd. En hij lijkt ook echt op mijn lijf geschreven. Gelukkig heb ik een paar mensen in het Kokoro team die mij af en toe eens tegenhouden ook (LOL).

Mindset

Er zijn quotes genoeg die ondersteunen dat wat je gelooft ook gebeurt. En dat wat je denkt, ook werkelijkheid wordt, ooit. Dus kies je gedachten zorgvuldig uit. Dat is een eerste belangrijk punt waar ik echt op let: je kiest zelf je gedachten en zo heb je een grote impact op je toekomst. Wat denk je nu op dit moment en wil je dat denken? #thinkaboutit maar dan voor echt.

Heel vaak zien we ‘de indianen achter de boom’ (dat gebruikte Yves Arteel -mijn baas uit mijn vorig leven- vaak. Geen idee van waar dat kwam, maar goed), meaning: we zien wat er kan fout lopen, we voorzien waar de valkuilen zijn en dat ontmoedigt ons om te beginnen, om te gaan om te knallen. Soms is het beter om gewoon het bos in te trekken. Want indianen zijn kei leuke collega’s God knows 😉

Een voorbeeld

Gisteren was een mooi staaltje van wat ik net schreef. Toen ik gisteravond naar Rijkevorsel reed om een workshop te geven, drong het tot mij door en kreeg ik de slappe lach. Laat het mij uitleggen.

Het plan is al even om één muur uit te breken om zo de winkel groter te maken. Dinsdag is er beslist om het toch zelf te doen, dan wisten we dat we donderdag gingen beginnen. En woensdagochtend wisten we dat we moesten ‘plaats maken’. Met die mindset ging de winkel gisteren open. Een beetje opzij schuiven en beschermen.

Moesten we tijd gehad hebben om dat allemaal goed te overdenken, denk ik dat de moed mij en de anderen mogelijk in de schoenen gezakt zou zijn. We zijn door tijdsgebrek echter gedwongen om stap voor stap te schakelen. Eerst de metalen steunbalken vast krijgen, dan beseffen dat het stof geeft, dan beseffen dat we ‘een paar’ zaken zouden moeten verplaatsen en dan – kopke krab – misschien toch best alles? Wat denk je? En waar gaan we dan de winkel zetten in tussentijd? Zie je ons staan, kan je het je inbeelden? 😉

Stap voor stap

ACTIE! Ok, alles in de winkel moet verhuisen. Deze beslissing is genomen tegen 11u gisteren denk ik. Dan waren er kasten nodig en .. en … En t spel was in gang getrokken. Dechia is zeer praktisch ingesteld en was helemaal in haar element. Vinne en Annelies zetten mee hun schouders eronder wanneer het andere werk – nog dringender beeld je in – van de baan was. Tegen 15u nog snel een babysit gezocht zodat Vinne kon verder doen ‘s avonds want dat zou wel eens nodig kunnen zijn. En toen mijn workshop gedaan was, ontving ik een filmpje waarvan ik tranen in mijn ogen kreeg. T was gelukt, wie de f*** had dat gedacht?!

Moraal van het verhaal

Zie de stapjes, zie niet altijd de top van de berg, al weet je dat je naar de top gaat. Welke tussenstappen en of er af en toe een dalletje tussenzit, weet je niet. Vertrouw dat alles goed komt en de oplossingen, die goede ideeën – niet altijd van jezelf, opgelet! 😉 – komen wanneer ze nodig zijn. En zo kan je beginnen zonder te bezinnen.

En nu jij?

Niet drastisch, maar is er iets waar er indianen je tegenhouden? Welke ‘ja maar’ houdt je tegen? Weet dat van alle ‘ja maaren’ er nog geen 90% uitkomen. Alles begint met een eerste stap. Of het nu een me-time momentje boeken is of een winkel verplaatsen, een reis boeken of een nieuw huis kopen: proces is t zelfde. Mindset. Fijn weekend!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer