Koude Douche

Ik besef dat alleen de titel de meesten kan afschrikken, maar ik waag het erop. Een groot deel van mijn vrienden en familie kennen deze geschifte gewoonte van mij al: ik eindig mijn ochtenddouche met ijskoud water.

WAAROM?! Dat hoorde ik vaak. Wel, er zijn tientallen redenen, maar de reden die mij overtuigt elke morgen opnieuw, is de stoot energie die ik er van krijg. Ik zie de kleuren letterlijk scherper na de koude douche en ik voel de energie door mijn lijf stromen.
Dus hoe ga ik tewerk? Ik neem een heerlijke warme douche, ik was me. Ik wrijf me in – andere gewoonte van me- met AfterOil van RainPharma om lekker zacht te blijven de hele dag en dan doe ik het: ik draai de kraan HELEMAAL op koud. En dan probeer ik rustig te ademen en helemaal koud te worden. En dan is het gedaan. Het duurt niet eens een halve minuut. Dan ben ik wakker, dan sta ik er. Toegegeven, je voelt je ook goed juist omdat je dat durft. “Als ik dat zelfs durf, bring it on Mr Vandaag, ik ben er klaar voor!”

Ik doe dat nu al enkele maanden. Mijn man verklaarde mij zot, hij is iemand die rustig moet wakker worden. Er zijn dagen dat hij zijn ogen gewoon niet open krijgt, zelfs niet na een warme douche.

En wat gebeurde er enkele weken geleden? Hij is ook koud beginnen douchen. Elke dag! Ook vandaag, na het feestje van gisteren dat tot 3u duurde. En meer nog: hij hoorde over de ‘Wim Hof methode’ waar je door opperste concentratie, na meditatie en ademhalingsoefeningen, kan blijven zitten in een ijsbad. Want wat Wim Hof kan, is – wetenschappelijk gezien – onmogelijk. Dat spreekt natuurlijk tot de verbeelding! Mijn man die niet tegen kou kan, nog liever niet op vakantie gaat, dan te gaan skiën, vertelde mij dat hij graag een dagintroductie tot deze methode wou volgen. En jawel, een ijsbad hoort hier ook bij.

Volgend weekend is het zover, op zondagmiddag rijden we naar Dessel voor de Wim Hof introductie. Na een blote voetenwandeling, gaan we in een ijsbad zitten.

Zo mooi om te zien, die lichtjes in zijn ogen als hij erover vertelt. Lichtjes staan voor mij voor passie. Het kan een hobby zijn, het kan je job zijn – als je geluk hebt. En die lichtjes, dat maakt het leven boeiend. Elk kind heeft die lichtjes. Elke keer weer verwonderd, geïnteresseerd, ‘waarom?’. En ergens onderweg doven ze uit. Waarom weet ik niet. Maar de koude douche kan je misschien helpen om je wakker te schudden ’s morgens. Wees verbaasd! Kijk door de ogen van een kind, een speel het spel ‘Het Leven’, ga eens van je pad af en doe eens gek. Of het nu een ijsbad is, laat ik aan jou over 🙂
Wie durft de koude douche een kans te geven? Post je ervaring op de facebookpagina en ontvang een RainPharma geschenk. Want zulke heldendaad verdient een beloning!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Voel je terug 6

Voel je terug 6

Kinderlijke nostalgie Want daar komt het volgens velen op neer. Een verlanglijstje maken. Nog net niet knippen uit een boekje en plakken. Nog net geen brief schrijven en vertellen waarom je al dan niet in aanmerking komt voor iets zoets. De voorbereiding van de Winter...

Lees meer
Elk onze eigen weg

Elk onze eigen weg

Als het op is. Laat me met de deur in huis vallen, want de suspense opbouwen, gaat het niet minder hard maken of minder definitief. Vincent en ik gaan uit elkaar, onze wegen scheiden, het is op. We vierden onze 20 jaar samen dit jaar, onze 11 jaar getrouwd, maar we...

Lees meer
Lanceren, af of niet.

Lanceren, af of niet.

Perfectly imperfect Nee, de site is niet af. Er staan mogelijk nog schrijffouten in. En ja, op de "esthetiek" pagina's missen nog foto's. En nee, hij is nog niet binnenste buiten, onderst boven gekeerd. Hij is dus niet perfect. Net zoals alles in het leven, elke dag....

Lees meer