Kokoro’s Kerstverhaal

Wat ligt er daar onder de boom?

Wist je dat het hele Kokoro verhaal is begonnen onder de kerstboom? Zonder dat ene geschenk onder de kerstboom, had mijn, onze toekomst er misschien heel anders uit gezien… Zelfs zonder het hele Kokoro verhaal, heeft dat ene geschenk een gigantische impact gehad. En een gigantische impact, is dat niet iets dat iedereen wil bereiken met een geschenk?

Kerst 2014 #dagboekmomentje

Dus met Kerst 2014 kreeg ik van mijn zus, Els, een pakket RainPharma gelaatsproducten. “Het is het merk van een vriend van een vriend, het is puur natuur en het zou helpen.” Dat is zo een beetje het verhaal dat ik erbij kreeg. Ik zat toen nog met acne, zeker in de drukker periodes of als ik minder sliep, die dagen van de maand, je weet wel.

Of ik direct in de wolken was? Wel…. de packaging was nog niet dat, ik vond de merknaam vreemd én RainPharma was toen absoluut ongekend, ik had er echt nog nooit van gehoord. Maar door het verhaal, feit dat het duidelijk was dat ze dit niet zomaar gaf aan mij, ben ik het direct beginnen gebruiken. En… ik was het nog geen twee weken aan het gebruiken of ik was helemaal fan! Zo fan dat ik dacht over samenwerken, dit MOEST een breder publiek bereiken. Dus het cadeau was een schot in de roos, zacht uitgedrukt. Zalig toch?

Dus nogmaals lieve zus: dank je wel om je nek uit te steken toen en mij dit te ‘durven’ geven! <3

En zo begon het dus …

In 2014 was ik nog helemaal niet van plan ook maar iets op mezelf te beginnen, laat staan om te verhuizen!  LOL! Je moet weten dat we toen bouwden en we woonden bij mijn ouders in tussentijd. Maar onder de hoedanigheid van ‘verantwoordelijke aankoop en logistiek’ bij Arteel, begon de samenwerking.

Het is ook bij Arteel dat ik heel veel leerde over geschenken. 10 jaar lang heb ik ’tussen de Kerstgeschenken’ gewerkt, de selectie begon in februari al. De keuze van het juiste geschenk is ongelooflijk belangrijk, zeker als je een geschenk kiest voor een heel bedrijf. En een ‘één op één’ geschenk is mogelijk nog moeilijker, omdat het veel persoonlijker is.

Welke indruk wil jij nalaten?

Je kan de bon kopen bij bol.com zoals de persoon vraagt én dat is dan nog eens mega gemakkelijk is voor jou, dat kan zeker. Maar zoals ik zei tegen onze business klanten bij Arteel “als je als eindejaarsgeschenk een bon van Carrefour geeft, hou er dan rekening mee dat ze het geschenk gebruiken om tandpasta te kopen en toiletpapier. Er is geen blijvende impact, geen ‘oh dat heb ik toen gekregen'”. De keuze ligt bij jou natuurlijk.

Hoe zalig zou het zijn dat je hoort op een volgend familiefeest, wanneer de kinderen paaseitjes rapen, dat ze eindelijk van haar winterhanden af is? Of dat je hoort bij de volgende training dat hij geen last meer heeft van een continue jeuk op zijn armen? Of wanneer je nichtje komt babysitten dat ze door die proefles yoga zichzelf beter aanvoelt en vrolijker is? 

Exit comfortzone

Zélf een geschenk kiezen, zonder dat het op een lijstje staat en er zelf de uitleg aan geven, is je ontzettend kwetsbaar opstellen. Want het zou wel eens een flop kunnen zijn ook… Deze angst gaan we wegnemen, hier gaan we je begeleiden tot je helemaal zelfverzekerd met je geschenk buiten stapt.

Wij hebben genoeg ervaring, niet alleen Sofie als ex corporate Kerstcadeau expert, het hele team kan je bijstaan. Met enkele zeer gerichte vragen schetsen we de situatie en gaan we gericht enkele voorstellen doen.

Advies op maat

Wij maken graag tijd voor je om samen op zoek te gaan naar het geschikte geschenk. Kom langs tijdens de openinsguren (woensdag 9u tot 18u en zaterag 9u tot 13u). Weet dat we ook tussendoor werken en dat een afspraak maken altijd kan. Even bellen en dan plannen we het in 02/445 06 45

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Artisanale krakelé winterhanden

Artisanale krakelé winterhanden

Maak zelf de meest ruwe handen in een 'handomdraai' Dit recept is een winner, elke keer weer een verbluffend resultaat. Veel heb je niet nodig en als je het goed aanpakt, heb je snel resultaat! Benodigdheden water, liefst ijskoud agressieve handzeep vol sulfaten en...

Lees meer
Blog: Geen Corona handen

Blog: Geen Corona handen

Say what?! Nu we allemaal al enkel weken onze handen vaker wassen, steekt dit ook de kop op. "Meer droge handen", dit hadden wij zien komen... En als we van experts nu te horen krijgen dat we onze handen zoveel mogelijk moeten voeden met crème, komt ons haar recht...

Lees meer
Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Nog nooit hadden zoveel mensen huidproblemen. We smeren veel te veel en te vaak verzorgingsproducten die irriterende chemicaliën bevatten. Ons doel is om samen met jou deze producten op te sporen en voorgoed uit je leven te bannen. Zin om mee 'detective' te worden?...

Lees meer