Marie herkadert

Beyond the Moon

Dit bericht kon je lezen op de Facebook pagina van Beyond the Moon:

Even ertussenuit, weg van het ziekenhuis, was een grote wens van de 9-jarige Marie en haar familie. Met haar broer op een vlot en op de schuifaf, samen pootje baden, knuffelen, dieren strelen of simpelweg rustig genieten van het samenzijn bij Center Parcs De Vossemeren.
“Het was fijn om een moment met ons vieren te hebben, waarin we samen leuke dingen konden doen. We hebben herinneringen kunnen maken die ons voor altijd zullen bijblijven en die we zullen koesteren. Het heeft ons allemaal heel veel deugd gedaan om in deze fantastisch mooie omgeving te mogen verblijven.”

Mede dankzij jou

In 2019 dansten we- Tamara van Axis en ik met Kokoro – de zomer in. Misschien was je erbij. Of misschien niet, want het feest was heel snel uitverkocht. Het idee van dit feest bedachten Tamara en ik in de bergen met Ladies@Marmotta (ik schreef er toen een blog over). Het doel? Plezier maken, mooie herinneringen maken en dat voor een goed doel.

Beyond the Moon kozen we zonder aarzelen en in totale unanimiteit. Deze organisatie zorgt ervoor dat gezinnen met een heel ziek kindje, dat extra zorgen nodig heeft op vakantie (en daardoor vaak reizen totaal onmogelijk maakt) toch kunnen genieten van een zo zorgeloos mogelijke vakantie. Dus elk glas dar er gedronken is op ons feest, elke dans move op de vloer, had zin.

Context

Eindelijk heeft een gezin kunnen genieten van de som die wij toen ingezameld hebben. En toen we het bericht kregen, werden we stil. Heel stil. Want de context shift. Je oogkleppen die je focus op je eigen leven verscherpen, gaan open. Je ziet welke werkelijkheden er ook zijn. Zij die niet dansen voor meer plezier, zij die elk moment dat ze nog hebben met hun kindjes, willen koesteren. Onwezelijk. Dat is iets dat je niet kan oplossen, geen enkele ‘slik’ of traan maakt het draaglijker. Maar een vakantie samen, dat zijn geweldige momenten die ze kunnen koesteren voor altijd. En ik ben dan, samen met Tamara, super dankbaar dat we een mini-verschil mogen maken voor Marie en haar familie, mede dankzij jullie.

Oproep

Als je Tamara en mezelf kent, weet je dat we altijd op zoek gaan, in elke situatie naar het mooie (en onze trainingen hierin waren pittig de voorbije jaren ;-)) . En als dat echt niet lukt, dan bellen we elkaar of een andere ‘bestie’ even op. Hoog Sammy kijk omhoog. Relativeren, de grotere context zien, genieten van wat er nu is. Dat is waar ik na de mail van Pascale van Beyond the Moon met het verhaal van Marie, nog bewuster van ben.

Smaakt naar meer

Elke keer als ik aan Marie en haar familie denk, word ik stil. Het feit dat we een mini-verschil konden maken, geeft zin om dat nog eens te doen. Dat het een leuk feestje was, moet niet gezegd worden, maar het gevoel dat dit ons geeft, is 1.000x beter. En dus beslisten weΒ  donderdag tijdens de After Work bij Axis al (aanrader, zeker de cocktails van Chou) dat wat we ook doen, wanneer ook, we terug inzamelen voor Beyond the Moon.Β  Punt uit.

Fijn weekend, beleef het hier en nu, geniet vollenbak.

1 Reactie

  1. Pascale

    😍🀩zo mooi geschreven… Daar word ik even stil van, Sofie. Dankjewel voor deze hartverwarmende woorden. Jullie (Tamara en jij) zijn mooie mensen met het hart op de juiste plaats. Beyond the Moon heeft het geluk en genoegen om met mensen zoals jullie te kunnen samenwerken. We kijken samen uit naar jullie volgende plannen en vooral naar nog meer voldoening voor de tijd en moeite die jullie nemen om Beyond the Moon als goed doel te steunen. Groetjes. πŸ€— Pascale Somers, Manager Beyond the Moon.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

recent op de blog

SCHOONHEIDSSPECIALISTE Welkom bij Kokoro, hart in het Japans, met een groot hart voor onze klanten, ookΒ en zeker op lange termijn. Onze onderscheidende factor in deΒ schoonheids-en gezondheidssector. Ceci n’est pas un institut.Β Ons verhaal stopt niet bij de...

Lees meer
We zoeken een collega!

We zoeken een collega!

Winkelmedewerker – Huid en vitaliteit Spelverdeler, reisbegeleider, kameleon, pleziermaker. Welkom bij Kokoro, hart in het Japans, met een groot hart voor onze klanten, ookΒ  en zeker op lange termijn. Onze onderscheidende factor in de schoonheids-en gezondheidssector....

Lees meer
Bloemkoolmousse met serranoham

Bloemkoolmousse met serranoham

Een hapje dat een succes was op een van onze evenementen was deze bloemkoolmousse. Een recept van Stephanie Bex, terug te vinden op Njam. Ideaal voor als je bezoek hebt of een feestje wilt bouwen. Het recept is heel eenvoudig en het vraagt niet veel tijd, noch...

Lees meer