Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin
Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch gerecht! Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en gezonde koolhydraten. Ook een paprika is een heerlijke groente boordevol vezels en vitamine C, en vooral met weinig calorieën. Smakelijk!
Ingrediënten
- 1 rode paprika (zonder zaadjes & in blokjes)
- 1 oranje paprika (zonder zaadjes & in blokjes)
- 1 gele paprika (zonder zaakjes & in blokjes)
- 2 rode uien (geschild & in stukjes)
- 700 gr kikkererwten (540g uitgelekt)
- 1 knoflookbol (tenen verdeeld & licht geplet)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 theelepel chilivlokken
- 100 gr babyspinazie
- 40 gr rucola
- zeezout & zwarte peper
- dressing
- 2 eetlepels tahin
- 4 eetlepels zoete chilisaus
- 3 eetlepels water
- 1 eetlepel milde olijfolie
- servering
- handje bladpeterselieblaadjes
- handje dilleblaadjes
- chilivlokken
Bereiding
- Verwarm de oven op 190°C
- Leg de paprika’s, uien, kikkererwten en knoflook in een overschaal.
- Voeg olijfolie, paprikapoeder, oregano, chilivlokken en wat zout en peper toe. Schep alles goed om.
- Rooster de groenten 20 min. in de oven. Schud ze even om. Zet ze opnieuw 20 min. in de oven.
- Maak ondertussen de dressing
- Verwarm alle ingrediënten voor de dressing in een steelpannetje op een laag vuur. Roer alles goed door en laat de saus doorwarmen.
- Voeg water toe aan de dressing. Je kan meer of minder eetlepels kiezen afhankelijk van hoe dik je de saus wilt. Let op: wel niet meer dan 1 eetlepel tegelijk.
- Als de groenten zacht zijn met krokante randjes, haal je ze uit de oven.
- Laat even afkoelen en haal dan de rucola en spinazie erdoor.
- Dien op, besprenkel alles met de dressing en werk af met verse kruiden naar keuze en wat extra chilivlokken.
Bron: Kat Mead – Super salade
0 reacties