Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch gerecht! Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en gezonde koolhydraten. Ook een paprika is een heerlijke groente boordevol vezels en vitamine C, en vooral met weinig calorieën. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika (zonder zaadjes & in blokjes)
  • 1 oranje paprika (zonder zaadjes & in blokjes)
  • 1 gele paprika (zonder zaakjes & in blokjes)
  • 2 rode uien (geschild & in stukjes)
  • 700 gr kikkererwten (540g uitgelekt)
  • 1 knoflookbol (tenen verdeeld & licht geplet)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 100 gr babyspinazie
  • 40 gr rucola
  • zeezout & zwarte peper
  • dressing
    • 2 eetlepels tahin
    • 4 eetlepels zoete chilisaus
    • 3 eetlepels water
    • 1 eetlepel milde olijfolie
  • servering
    • handje bladpeterselieblaadjes
    • handje dilleblaadjes
    • chilivlokken

Bereiding

  • Verwarm de oven op 190°C
  • Leg de paprika’s, uien, kikkererwten en knoflook in een overschaal.
  • Voeg olijfolie, paprikapoeder, oregano, chilivlokken en wat zout en peper toe. Schep alles goed om.
  • Rooster de groenten 20 min. in de oven. Schud ze even om. Zet ze opnieuw 20 min. in de oven.
  • Maak ondertussen de dressing
  • Verwarm alle ingrediënten voor de dressing in een steelpannetje op een laag vuur. Roer alles goed door en laat de saus doorwarmen.
  • Voeg water toe aan de dressing. Je kan meer of minder eetlepels kiezen afhankelijk van hoe dik je de saus wilt. Let op: wel niet meer dan 1 eetlepel tegelijk.
  • Als de groenten zacht zijn met krokante randjes, haal je ze uit de oven.
  • Laat even afkoelen en haal dan de rucola en spinazie erdoor.
  • Dien op, besprenkel alles met de dressing en werk af met verse kruiden naar keuze en wat extra chilivlokken.

 

Bron: Kat Mead – Super salade

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Artisanale krakelé winterhanden

Artisanale krakelé winterhanden

Maak zelf de meest ruwe handen in een 'handomdraai' Dit recept is een winner, elke keer weer een verbluffend resultaat. Veel heb je niet nodig en als je het goed aanpakt, heb je snel resultaat! Benodigdheden water, liefst ijskoud agressieve handzeep vol sulfaten en...

Lees meer
Blog: Geen Corona handen

Blog: Geen Corona handen

Say what?! Nu we allemaal al enkel weken onze handen vaker wassen, steekt dit ook de kop op. "Meer droge handen", dit hadden wij zien komen... En als we van experts nu te horen krijgen dat we onze handen zoveel mogelijk moeten voeden met crème, komt ons haar recht...

Lees meer
Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Nog nooit hadden zoveel mensen huidproblemen. We smeren veel te veel en te vaak verzorgingsproducten die irriterende chemicaliën bevatten. Ons doel is om samen met jou deze producten op te sporen en voorgoed uit je leven te bannen. Zin om mee 'detective' te worden?...

Lees meer