Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch gerecht! Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en gezonde koolhydraten. Ook een paprika is een heerlijke groente boordevol vezels en vitamine C, en vooral met weinig calorieën. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika (zonder zaadjes & in blokjes)
  • 1 oranje paprika (zonder zaadjes & in blokjes)
  • 1 gele paprika (zonder zaakjes & in blokjes)
  • 2 rode uien (geschild & in stukjes)
  • 700g kikkererwten (540g uitgelekt)
  • 1 knoflookbol (tenen verdeeld & licht geplet)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 100g babyspinazie
  • 40g rucola
  • zeezout & zwarte peper
  • dressing
    • 2 eetlepels tahin
    • 4 eetlepels zoete chilisaus
    • 3 eetlepels water
    • 1 eetlepel milde olijfolie
  • servering
    • handje bladpeterselieblaadjes
    • handje dilleblaadjes
    • chilivlokken

Bereiding

  • Verwarm de oven op 190°C
  • Leg de paprika’s, uien, kikkererwten en knoflook in een overschaal.
  • Voeg olijfolie, paprikapoeder, oregano, chilivlokken en wat zout en peper toe. Schep alles goed om.
  • Rooster de groenten 20 min. in de oven. Schud ze even om. Zet ze opnieuw 20 min. in de oven.
  • Maak ondertussen de dressing
  • Verwarm alle ingrediënten voor de dressing in een steelpannetje op een laag vuur. Roer alles goed door en laat de saus doorwarmen.
  • Voeg water toe aan de dressing. Je kan meer of minder eetlepels kiezen afhankelijk van hoe dik je de saus wilt. Let op: wel niet meer dan 1 eetlepel tegelijk.
  • Als de groenten zacht zijn met krokante randjes, haal je ze uit de oven.
  • Laat even afkoelen en haal dan de rucola en spinazie erdoor.
  • Dien op, besprenkel alles met de dressing en werk af met verse kruiden naar keuze en wat extra chilivlokken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Vacature: Dappere starter (M/V)

Vacature: Dappere starter (M/V)

Had jij ambitieuze Lockdown-voornemens en heb je ze tot nu toe niet kunnen waarmaken? Mis je jouw vitaliteit van 10 jaar geleden en wil je eindelijk weer eens willen ravotten met de kinderen (al dan niet de jouwe)? Ben je het beu de dag futloos door te sloffen? Of...

Lees meer
Here we go again.

Here we go again.

Shit. Terug. Ik herinner mij de eerste slag in mijn gezicht vorig jaar nog alsof het gisteren was. Jas nog aan na één van mijn laatste workshops in Beerse. Net terug thuis, persconferentie op het nieuws. Niemand zei een woord. Twee uur later had ik mijn jas nog aan....

Lees meer
Aubergines met garnalen

Aubergines met garnalen

Aubergines met garnalen 'Asian style' Ingrediënten 450gr grote biologische garnalen 2 aubergines 20gr gember 40gr koriander (of basilicum) Bereiding Snijd de aubergines in plakjes van 0,5cm dik en vervolgens in reepjes. Hak de gember fijn en doe hem bij de...

Lees meer