Karen vertelt over ‘haar jaar van waarheid’

Karen volgde Kokoro al een hele tijd, vooral dan voor haar verzorgingsproducten. Nadat ze meer geïnformeerd was over het Rainpharma programma en de campagne #teambalance hakte ze de knoop door en maakte een afspraak bij Kokoro Kortenberg. 2021 werd voor haar het jaar van de waarheid.

Hoe het begon … 

Ik ging met het Balance programma van start in januari 2021 omdat ik me al een tijdje niet meer zo goed in mijn vel voelde. Ook in mijn hoofd zat het niet helemaal goed en dat kwam voor een groot stuk door mijn overgewicht en het daarbij horende negatieve zelfbeeld. Het was genoeg geweest! Ik wil een partner en mama zijn die goed en positief in haar vel zit.

Na de uitleg van Annelies was het voor mij duidelijk. De strikte regels van wat mag en niet mag had ik  echt nodig. Net zoals de opvolging en motivatie van het team. Het moest gebeuren! Knop omdraaien, gaan en van 2021 het jaar van de waarheid maken.

Wat verwachtte ik en hoe was het echt?

Ik had concrete doelstellingen naar gewicht toe, maar ik had vooral hulp nodig voor het aanleren van een gezonde levensstijl. Afvallen is één ding, maar wat erna? Ik besefte heel goed dat de weg lang was en het veel doorzettingsvermogen zou vragen, maar Annelies motiveerde me door het stap voor stap aan te pakken en samen te kijken hoe we de doelstellingen konden halen.

Aanvankelijk twijfelde ik of ik het wel zou volhouden om dagelijks voor mijn gezin te koken én voor mezelf ook nog iets te bereiden. Ik zag er in het begin wat tegenop, maar de twijfels waren snel verdwenen. Ik startte met 100% overtuiging aan het Balance programma. De steun die ik van vrienden en familie kreeg was hier ook enorm belangrijk.

De zware start

De eerste weken waren moeilijk. De hoofdpijn nam toen de bovenhand. Gelukkig had ik #teambalance en bleek ik niet de enige te zijn. Het motiveerde me om door te bijten en al snel kwamen de eerste resultaten. De eerste kilo’s vlogen er letterlijk en figuurlijk af. Het voelde niet aan als een dieet, maar eerder als een nieuwe levensstijl.

Ik was fier op mezelf, ik kreeg de eerste complimenten en mijn energielevel was hoog.

Na 12 weken besloot ik om na de verzilveringsfase terug 12 weken naar de eerste fase terug te keren. Daar zit ik nu in. Ik geef eerlijk toe, nu heb ik het verdomd moeilijk! Al 8 maanden volharden en niet zondigen, op vakantie gaan en de horeca terug open. Wie zou het niet moeilijk hebben?

Het moeilijkste vond ik de inspiratie vinden om te koken (met seizoensgroenten). De eerste weken is alles nieuw, leuk en lekker, maar nadien viel ik vaak terug op dezelfde gerechtjes. Vooral omdat je beperkt bent in het aantal groenten (koolhydraten tellen). Het overstappen naar de verzilveringsfase was voor mij dan ook een hele opluchting. Dan leer je oprecht gezonde producten kennen en eten en een gezond eetpatroon toepassen.

Het vergt wat planning, maar toch zat ik elke avond samen met mijn gezin aan tafel, met mijn eigen potje weliswaar, maar dat had ik nooit op voorhand gedacht. Het thuiswerken en corona maakte het er wel gemakkelijker op. Daarnaast was het kiezen voor een gezonde optie of ‘mijn shakes’ op vakantie, op restaurant of tijdens een tuinfeestje makkelijker dan gedacht. Ik kreeg dan ook vaak complimenten en veel respect voor mijn keuze.

Die eerste kilo’s

Als snel vlogen de eerste kilo’s eraf. Ik merkte de eerste veranderingen wanneer mensen uit mijn omgeving oprecht informatie kwamen vragen over mijn dieet. Het voelde aan dat ik mensen kon inspireren en motiveren om ook actie te ondernemen.

Op dit moment verloor ik reeds 43kg. Dat voel ik niet alleen fysiek, maar vooral mentaal. Ik krijg van heel veel mensen complimenten. Ook wanneer ik nu ga shoppen kan ik terug beginnen snuisteren tussen de standaardmaten. Dat is echt een super tof gevoel! Die mentale boost had ik echt nodig. Ik voel me terug goed in mijn vel. Ik wil terug gaan shoppen, sporten, activiteiten organiseren en niet langer meer in de zetel ploffen! Zelfs de nood aan middagdutjes is verleden tijd. Ik blijf doorzetten, niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn partner en kinderen. Ik wou echt een nieuwe Karen!

De verleiding … 

Ik had het meeste schrik voor het koken en de verleidingen die op je pad komen. De verleiding was in de 1e maal Balance geen probleem. Nu, na 8 maanden is dit om eerlijk te zijn ‘afzien’ om eens te proeven of om toe te geven aan ‘eentje kan toch geen kwaad’.

De opvolging en de strikte regels verbonden aan het dieet werken voor mij heel goed. Het is van in het begin heel duidelijk wat kan en wat niet. Daarnaast had ik bij de begeleidingsmomenten bij Kokoro altijd een beetje gevoel dat ik voor de jury moest komen (in positieve zin). Het zorgde ervoor om vol te houden en mezelf te bewijzen.

Nog beter

Het dieet ik zeker niet goedkoop, maar het zorgt er ook wel voor dat je meer motivatie hebt om vol te houden. In het begin werden er enkele online meetings gehouden met alle deelnemers en dat was wel fijn. Misschien kan Kokoro eens een #teambalancedagje of #teamsmartdagje organiseren waar er workshops worden gegeven over gezonde voeding, samen gezond koken, etiketten leren lezen, ervaringen delen,… en vooral iedereen eens te verwennen? Ik zou alvast deelnemen!

Jij ook?

Je merkt al snel dat het Rainpharma-dieet werkt. Het vraagt wat aanpassingen, maar met de juiste planning, motivatie en gezonde goesting komt het dik in orde. Team Kokoro doet er alles voor om je te ondersteunen op jouw pad. Durf ervoor te gaan!

7 Reacties

 1. Ellemie

  Wow! Wat een resultaat en zo snel. Top gedaan Karen.

  Antwoord
 2. Liesbeth

  Kei goed gedaan zussen.
  Echt super trots op u

  Antwoord
 3. Liesbeth

  Amai Karen, echt goed gedaan! Kei veel bewondering voor!

  Antwoord
 4. Wim

  Mooi Karen! Top gedaan. Je straalt! Wim

  Antwoord
 5. Marga

  Wouw, super poepie !! 😁
  Kei goed bezig!
  Fier op jou!!
  Toppieeeee

  Antwoord
 6. Diane Verhoeven

  Super goed gedaan Karen!! Proficiat!!! 😘

  Antwoord
 7. Tamara

  Je straalt en zoveel bewondering voor je karakter.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse Mmmh zo een lekkere chocolade mousse, of misschien een ander smaakje? Wat dacht je van een yoghurt of bananen mousse? RainPharma heeft een simpel recept zodat jij een heerlijke en gezonde mousse kan maken in een smaak naar keuze! Ingrediënten 2...

Lees meer
Opfrissing van de supplementen

Opfrissing van de supplementen

We moeten het toegeven, ondertussen heeft Rainpharma al een behoorlijk plaatje aan voedingssupplementen. We zetten ze in voor huidverbetering, tijdens het Smart Nutrition Project, tijdens Balance Program, voor meer energie, minder stress en beter slapen, ...  Hier...

Lees meer
5 tips voor blijvend resultaat

5 tips voor blijvend resultaat

Holderdebolder "Ik start straks" is een zin die we wel eens horen van mensen die eindelijk op het punt zijn dat ze absoluut actie willen nemen.  Ze hebben beslist dat ze iets aan hun voedingsschema willen veranderen, ze willen meer energie, beter slapen, ongezonde...

Lees meer