Lekker en snel herfstgerecht
Vandaag nog eens dit gerechtje uit de Puur & Lichter Challenge van Pascale Naessens gemaakt.
Elke dag meedoen aan deze challenge in september was een té grote challenge voor mij, maar af en toe een gerechtje meepikken lukte wel! En wat kwam dit op het juiste moment – het einde van de zomer, lees: apero’s met glaasjes rosé en lekkere hapjes 😊.
Weinig ingrediënten, snel klaar, lekker én ideaal om het begin van de herfst in te zetten!
Smakelijk,
Anniek
Ingrediënten:
Voor 2 personen * 25 min bereidingstijd
- 2 kalfsmedaillons
- 300 gr bruine champignons
- 200 gr spinazie
- Sojasaus
- mosterd
Bereiding:
- Bak de kalfsmedaillons in ongeveer 5 minuten aan beide kanten bruin in boter
- Snijd intussen de champignons in plakjes
- Wikkel de kalfsmedaillons in aluminiumfolie en zet opzij. Giet het vet uit de pan, maar laat de aanbaksels zitten. Doe een vers klontje boter in de pan
- Bak de champignons gaar tot het vocht verdampt is
- Voeg er 3 eetlepels mosterd, 3 eetlepels water en 3 eetlepels milde sojasaus aan toe
- Roer om tot je een homogene saus krijgt
- Duw de champignons naar de zijkant van de pan en leg de spinazie erbij. Zet een deksel op de pan en laat de spinazie slinken
- Leg het vlees er weer bij. Giet ook de vleesjus, die uit het vlees gelopen is, erbij
- Laat nog even goed warm worden en serveer
Bron: Pascale Naessens – Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten – p. 74
0 reacties