Just do it!

Choose life

Je hebt altijd zelf de keuze om voluit te leven of om je in te houden omdat het ‘zo hoort’. En soms hoort het ook echt zo en dien je als ouder het voorbeeld te geven. En soms geef je het voorbeeld door niet naar ‘zo hoort het’ te luisteren. Soms is de wijste levensles om te kiezen voor het leven, voor plezier, voor onvergetelijke herinneringen. Zo praat ik onze ‘escapade’ op onze laatste avond Spanje goed.

Partners in crime

Na het avondeten op de voorlaatste avond spelen de meisjes met de golven. Eerst heel voorzichtig. Prachtige kleuren op de zee en hun vrolijkheid druipen van hun gezichten en weerklinken in elke schaterlach. Lopen en teruglopen. En ik doe mee. We hebben geen handdoek mee en daarom houden we ons een beetje in. “Mama, dat was het leukste wat we OOIT gedaan hebben.” Ik glunder, want ik vond het ook magisch.

Laatste avond

Doordat het zo fijn was om met de golven te spelen, willen de meisjes natuurlijk meer. Overdag blijven we weg van de zee, ook omdat Vinne geen zand en zee fan is. Ik maak het goed met te zeggen “we gaan na het avondeten wel zwemmen”, waarna ik een blik krijg van “ben je nu helemaal op je hoofd gevallen?! Het wordt te laat dan en we moeten om 6u opstaan morgen.”.  “Maar sjoe, we zien wel” al ken ik mijn meisjes ook natuurlijk.

Dus met bikini onder de kleren gaan we lekker eten. In onze tas hebben we handdoeken mee, deze keer zijn we voorbereid om all the way the gaan! De zon zakt en kleurt de zee heerlijk, we wisselen veelbetekenende blikken uit. “Wij gaan zwemmen” en weg zijn we met drie. Wat onwennig doen we onze kleren uit tussen alle wandelende koppels die een romantische avondwandeling maken mét kleren aan.

De zee voelt kouder aan en we warmen op met springen over de golven, weglopen van golven, … en dan gaan we ervoor. We zwemmen om 21u ‘s avonds in een zee met kleuren die je je niet kan inbeelden. Ik krijg het terug warm als ik eraan denk.

Spijt

Tijdsverspilling, dat is wat spijt is, niet meer, niet minder. Al weet je nooit alles op voorhand en is er in het leven geen ontkomen aan, spijt is deel van het leven. Laat je geen spijt hebben over plezier dat je mogelijk ‘had kunnen hebben’. Je moet van mij niet de zee in ‘s avonds om echt te leven, Vinne deed het ook niet en hij heeft hier absoluuuuuuuut geen spijt van.

Maar volgende keer als je denkt ‘hoe zalig zou het zijn om…’ doe het dan voor de Mr Comfortzone aan het woord laat, want hij praat het uit je hoofd om daarna Mrs Spijt op de koffie te vragen.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Courgetti met avocadopesto en makreel

Courgetti met avocadopesto en makreel

Courgetti met avocadopesto en makreel Met groentespaghetti kan je veel kanten uit, maar soms blijven de basics gewoon de beste. De courgette bijvoorbeeld! Een ideale manier om lekker veel groentjes binnen te krijgen en laag in koolhydraten te blijven. Door de...

Lees meer
Groentechips

Groentechips

Groentenchips We kennen het allemaal! Na ons avondeten toch nog dat kleine honger, die verleiding naar een ongezonde snack. Helemaal normaal, maar gelukkig hoeven snacks helemaal niet altijd ongezond te zijn! Wij leggen jou even uit hoe je snel en makkelijk gezonde...

Lees meer
Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer