Hoe FERMidabel is dat?!

‘Onze’ Maren en ‘Ons’ Ielke verlaten het nest om naar hun eigen droom te vliegen. En de droom of het vliegmachien dat ze gebruiken naar een nog verdere bestemming is FERM gedoopt. Toepasselijk bij deze pittige dames, niet?

Loslaten

Van de eerste wandeling in de Everbergse velden 3 jaar geleden met Maren, wist ik dat ze een eigen droom had, een heel eigen concept. Dus toen onze samenwerking, na wandelingen en gesprekjes, concreter werd juni 2018, wist ik dat dit een tijdelijke, kei leuke, samenwerking was.

Ielke die heb ik op de dansvloer opgepikt als ik heel eerlijk ben 😀 Zij heeft me voor de trouw van mijn schoonzus geschminkt en ik had met Cent Pur Cent een make-up artist nodig. Ze had niet verwacht dat ik ook effectief ging bellen. But I did.

Alleszins: met beiden klikte het geweldig en ook tussen hen – belangrijk. We hebben gelachen en ook een paar zeer belangrijke Kokoro milestones bereikt en memorabele herinneringen gemaakt. En hoe fijn ook, ik wist dat er een dag van loslaten ging komen. Of ik had het moeten weten. Loslaten doe we natuurlijk niet helemaal: samenwerken gaan we blijven doen, op andere niveaus mogelijk en zeker nog altijd met de Make-Up Cafés.

They did it

Natuurlijk ging het niet in 1 – 2 – 3. Voor de mensen die nog denken dat je een zaak ‘gewoon begint’ en dat het succes en de klanten ‘gewoon komen’ : you wish. Dus ik weet het al even – gelukkig – en al even wachten we op het moment om officieel en uit volle borst “PROFICIAT!” te roepen. Bij deze! Ergens in de herfst kan jij dat ook, maar het woord is uit: Ferm komt eraan en het gaat er daar ferm aan toe gaan met deze twee ferme madammen! Instagram is al gelanceerd, check it out @fermidabel

For ever

Dat bestaat niet in zakendoen en samenwerken. Wat wel bestaat is elkaar vooruit helpen, inspireren en laten groeien op alle vlak. Ook als het moment daar is om afscheid te nemen. Dat vraagt wel wat moed en lef voor beiden. De ene om uit te vliegen vanuit een veilig(er) nest, de andere om het belang van die vriendschap te laten primeren op de ‘shit wat nu?!’.

Natuurlijk kregen we bij Kokoro al vragen ‘heb je geen schrik dat je klanten volgen?’ of ‘wie gaat al die gaten opvangen?’. Dat is eigen aan de mens. Angst steekt altijd eerst de kop op. Zelfde verhaal toen Hilde De Baerdemaeker mijn yoga lessen overnam 3 jaar geleden ‘iedereen gaat volgen’. Er zijn genoeg mensen, er is genoeg succes voor iedereen. Denk in overvloed, niet in beperkingen, het verandert je leven.

En elkaar blijven ondersteunen, wind blijven geven onder elkaars vleugels, is het zaligste wat er is. Ik ben FERM content en fier op onze FERME poulins.

Foto: één van de eerste fotoshoot die ze samen deden, toen Maren nog oprecht geloofde dat ze niet fotogeniek was :p

2 Reacties

 1. Tiny Struyven

  Ik ken alleen maar Ielke. De andere dame is mij niet bekend. Ik wens hen beiden heel veel succes met al het nieuwe wat ze ook gaan ondernemen ! Succes dames, ga er voor !

  Antwoord
 2. Ingrid

  Ik ben in het voorjaar ‘onder handen genomen’ door Maren. En mooi dat ik was! Ze gaan dat samen super doen!
  Van harte proficiat dames met deze nieuwe stap!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Voel je terug 6

Voel je terug 6

Kinderlijke nostalgie Want daar komt het volgens velen op neer. Een verlanglijstje maken. Nog net niet knippen uit een boekje en plakken. Nog net geen brief schrijven en vertellen waarom je al dan niet in aanmerking komt voor iets zoets. De voorbereiding van de Winter...

Lees meer
Elk onze eigen weg

Elk onze eigen weg

Als het op is. Laat me met de deur in huis vallen, want de suspense opbouwen, gaat het niet minder hard maken of minder definitief. Vincent en ik gaan uit elkaar, onze wegen scheiden, het is op. We vierden onze 20 jaar samen dit jaar, onze 11 jaar getrouwd, maar we...

Lees meer
Lanceren, af of niet.

Lanceren, af of niet.

Perfectly imperfect Nee, de site is niet af. Er staan mogelijk nog schrijffouten in. En ja, op de "esthetiek" pagina's missen nog foto's. En nee, hij is nog niet binnenste buiten, onderst boven gekeerd. Hij is dus niet perfect. Net zoals alles in het leven, elke dag....

Lees meer