Herstel je huid na de zon

Wat na blootstelling aan de zon?

Wat je moet doen om je huid te beschermen in de zon (en voor de zon trouwens), las je in een eerdere blog. Nu gaan we het hebben over hoe je je huid terug herstelt, want de zon heeft wel degelijk een impact op je huid.

Reinigen

Ten eerste is het heel belangrijk om je huid goed te reinigen onder de douche zodat je huid weer klaar is voor de volgende dag. Na gebruik van een zonnecrème zonder schadelijke bewaarmiddelen en zonder chemische filters, zou het zonde zijn om de huid opnieuw te mishandelen met zepen vol sulfaten die uitdroging veroorzaken. We zijn nu al zo ver met onze optimale bescherming en gaan dus verder met een natuurlijke reiniging met de Aroma Essential Skinwash van Rainpharma. Je kan zelf je geurtje kiezen om de warme, ontspannende zomerdag af te sluiten.

After-sun?

De meesten onder ons zijn het gewend om na de douche kilo’s after-sun op te smeren. Ik moet jullie echter vertellen dat er in de after-suns die we kopen vaak meer kwaad dan goed zit. Opnieuw hetzelfde verhaal: stoffen die allergieën veroorzaken, de huid uitdrogen of een vals zacht gevoel geven. Bij Rainpharma zijn er een paar heel goede alternatieven die de huid echt voeden en herstellen.

Er verschillende opties.
 • Gezonde huid: Hier raden we de After Oil van Rainpharma aan. Deze breng je aan onder de douche en spoel je dan nog even af. Zeer handig dus wanneer je je moet haasten naar het restaurant.
 • Normale tot droge huid:  Sacred Seven Body Oil. Het resultaat voel je meteen! Je huid ziet er jong en gezond uit en voelt aan als satijn. Deze lichaamsolie kleeft niet en verwent je met de heerlijke geur van zachte en zoete plantenextracten.
 • Droge huid:  de Prebiotic Skin Lotion(Feeling Sense Sations Beauty Award 2018). Enkel de allerbeste ingrediënten waren goed genoeg om tot deze kostbare formule te komen. Zo kwam men tot een lotion die de huid verzorgt, beschermt en kalmeert en ze tegelijk zijdezacht maakt. Ook verkrijgbaar in 60ml, ideaal voor een city trip.
 • Gelaat of overdosis zon: Hiervoor hebben we het Broccoli gamma: 
  • Fascinating Broccoli Seed Oil : Het zuivert, verzacht en voedt de huid. Bovendien heeft broccolizaadolie een heilzaam effect op de huid na blootstelling aan de zon.
  • Charming Broccoli Seed Mask : Met zijn beschermende effect is dit een opkikker na blootstelling aan de zon. Wanneer je gelaat toch wat roodheid vertoont, is dit masker de beste after-sun die je je maar kan inbeelden.
 • Haar: Ook je haarlokken weten van de blootstelling aan de zon, zee- en zwembadwater. Verzorg ze met het Charming Broccoli Seed Mask. Gezonde lokken vol glans is het resultaat.

Dit is hoe wij ons als fan van de natuurlijke en gezonde huidverzorging verzorg en bescherm tegen de zon.

Always keep in mind: lig geen uren aan een stuk in de zon, als je in de zon gaat smeer je dan ALTIJD in en wees bewust van de producten die je gebruikt. Nog eens lezen hoe je je beschermt voor de zon? Lees mijn vorige blog.

Durf naar de ingrediënten te kijken en als je hierover vragen hebt, mag je altijd mailen op info@kokoro.be, langskomen in de winkel of ons telefonisch contateren. We doen niets liever dan vragen beantwoorden en willen dat zoveel mogelijk mensen zich goed beschermen tegen ons mooie zonnetje.

Meer weten over hoe je jouw huid het beste kan verzorgen? Maak een afspraak via 02 445 06 45 (Kortenberg) of 016 22 07 95 (Leuven) of info@kokoro.be voor een huidanalyse.

1 Reactie

 1. Ulrike

  Ik gebruik nog niet alle producten, mar deze die ik gebruik, kan ik iedereen aanraden. Ze zijn een streling voor je huid die je doen stralen ????

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse Mmmh zo een lekkere chocolade mousse, of misschien een ander smaakje? Wat dacht je van een yoghurt of bananen mousse? RainPharma heeft een simpel recept zodat jij een heerlijke en gezonde mousse kan maken in een smaak naar keuze! Ingrediënten 2...

Lees meer
Opfrissing van de supplementen

Opfrissing van de supplementen

We moeten het toegeven, ondertussen heeft Rainpharma al een behoorlijk plaatje aan voedingssupplementen. We zetten ze in voor huidverbetering, tijdens het Smart Nutrition Project, tijdens Balance Program, voor meer energie, minder stress en beter slapen, ...  Hier...

Lees meer
5 tips voor blijvend resultaat

5 tips voor blijvend resultaat

Holderdebolder "Ik start straks" is een zin die we wel eens horen van mensen die eindelijk op het punt zijn dat ze absoluut actie willen nemen.  Ze hebben beslist dat ze iets aan hun voedingsschema willen veranderen, ze willen meer energie, beter slapen, ongezonde...

Lees meer