Herstel je huid na de zon

Wat na blootstelling aan de zon?

Wat je moet doen om je huid te beschermen in de zon (en voor de zon trouwens), las je in een eerdere blog. Nu gaan we het hebben over hoe je je huid terug herstelt, want de zon heeft wel degelijk een impact op je huid.

Reinigen

Ten eerste is het heel belangrijk om je huid goed te reinigen onder de douche zodat je huid weer klaar is voor de volgende dag. Na gebruik van een zonnecrème zonder schadelijke bewaarmiddelen en zonder chemische filters, zou het zonde zijn om de huid opnieuw te mishandelen met zepen vol sulfaten die uitdroging veroorzaken. We zijn nu al zo ver met onze optimale bescherming en gaan dus verder met een natuurlijke reiniging met de Aroma Essential Skinwash van Rainpharma. Je kan zelf je geurtje kiezen om de warme, ontspannende zomerdag af te sluiten.

After-sun?

De meesten onder ons zijn het gewend om na de douche kilo’s after-sun op te smeren. Ik moet jullie echter vertellen dat er in de after-suns die we kopen vaak meer kwaad dan goed zit. Opnieuw hetzelfde verhaal: stoffen die allergieën veroorzaken, de huid uitdrogen of een vals zacht gevoel geven. Bij Rainpharma zijn er een paar heel goede alternatieven die de huid echt voeden en herstellen.

Er verschillende opties.
 • Gezonde huid: Hier raden we de After Oil van Rainpharma aan. Deze breng je aan onder de douche en spoel je dan nog even af. Zeer handig dus wanneer je je moet haasten naar het restaurant.
 • Normale tot droge huid:  Sacred Seven Body Oil. Het resultaat voel je meteen! Je huid ziet er jong en gezond uit en voelt aan als satijn. Deze lichaamsolie kleeft niet en verwent je met de heerlijke geur van zachte en zoete plantenextracten.
 • Droge huid:  de Prebiotic Skin Lotion(Feeling Sense Sations Beauty Award 2018). Enkel de allerbeste ingrediënten waren goed genoeg om tot deze kostbare formule te komen. Zo kwam men tot een lotion die de huid verzorgt, beschermt en kalmeert en ze tegelijk zijdezacht maakt. Ook verkrijgbaar in 60ml, ideaal voor een city trip.
 • Gelaat of overdosis zon: Hiervoor hebben we het Broccoli gamma: 
  • Fascinating Broccoli Seed Oil : Het zuivert, verzacht en voedt de huid. Bovendien heeft broccolizaadolie een heilzaam effect op de huid na blootstelling aan de zon.
  • Charming Broccoli Seed Mask : Met zijn beschermende effect is dit een opkikker na blootstelling aan de zon. Wanneer je gelaat toch wat roodheid vertoont, is dit masker de beste after-sun die je je maar kan inbeelden.
 • Haar: Ook je haarlokken weten van de blootstelling aan de zon, zee- en zwembadwater. Verzorg ze met het Charming Broccoli Seed Mask. Gezonde lokken vol glans is het resultaat.

Dit is hoe wij ons als fan van de natuurlijke en gezonde huidverzorging verzorg en bescherm tegen de zon.

Always keep in mind: lig geen uren aan een stuk in de zon, als je in de zon gaat smeer je dan ALTIJD in en wees bewust van de producten die je gebruikt. Nog eens lezen hoe je je beschermt voor de zon? Lees mijn vorige blog.

Durf naar de ingrediënten te kijken en als je hierover vragen hebt, mag je altijd mailen op info@kokoro.be, langskomen in de winkel of ons telefonisch contateren. We doen niets liever dan vragen beantwoorden en willen dat zoveel mogelijk mensen zich goed beschermen tegen ons mooie zonnetje.

Meer weten over hoe je jouw huid het beste kan verzorgen? Maak een afspraak via 02 445 06 45 (Kortenberg) of 016 22 07 95 (Leuven) of info@kokoro.be voor een huidanalyse.

1 Reactie

 1. Ulrike

  Ik gebruik nog niet alle producten, mar deze die ik gebruik, kan ik iedereen aanraden. Ze zijn een streling voor je huid die je doen stralen ????

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Artisanale krakelé winterhanden

Artisanale krakelé winterhanden

Maak zelf de meest ruwe handen in een 'handomdraai' Dit recept is een winner, elke keer weer een verbluffend resultaat. Veel heb je niet nodig en als je het goed aanpakt, heb je snel resultaat! Benodigdheden water, liefst ijskoud agressieve handzeep vol sulfaten en...

Lees meer
Blog: Geen Corona handen

Blog: Geen Corona handen

Say what?! Nu we allemaal al enkel weken onze handen vaker wassen, steekt dit ook de kop op. "Meer droge handen", dit hadden wij zien komen... En als we van experts nu te horen krijgen dat we onze handen zoveel mogelijk moeten voeden met crème, komt ons haar recht...

Lees meer
Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Nog nooit hadden zoveel mensen huidproblemen. We smeren veel te veel en te vaak verzorgingsproducten die irriterende chemicaliën bevatten. Ons doel is om samen met jou deze producten op te sporen en voorgoed uit je leven te bannen. Zin om mee 'detective' te worden?...

Lees meer