Here we go again.

Shit. Terug.

Ik herinner mij de eerste slag in mijn gezicht vorig jaar nog alsof het gisteren was. Jas nog aan na één van mijn laatste workshops in Beerse. Net terug thuis, persconferentie op het nieuws. Niemand zei een woord. Twee uur later had ik mijn jas nog aan. Het land ging op slot. Voor de eerste keer. Wist ik toen veel.

Repeat.

En daar zat ik dan gisteren. Een dik jaar later. Zelfde nieuws. Zelfde inslag, zelfde weerslag. Hevig snikkend, met mijn hoofd tussen mijn handen. In welke slechte film zit ik hier eigenlijk? Hoe voorspeld en ingeschat ook: een stamp in mijn maag, happen naar adem.

“Mama, wat is er?” Juist, de kinderen zijn bij mij. “Ik weet niet of ik dit nog een keer kan. Ik weet het niet meisjes.” En dan die heerlijke knuffels. Gelukkig.

En nu?

Emoties doorleven is dé sleutel om niet verbitterd of bezwaard te geraken. Gelukkig ben ik daar goed in, dus ik laat de tranen vloeien. De hoop en de moed, die raap ik straks bij elkaar.

Ik ben moe. Vorig jaar was ik ook al moe. Hoe kan ik, hoe kunnen we, nu al terug een heel nieuwe plan bedenken? Terug stretchen, gaan, tandje bijsteken? Het hele team is moe, het was een bewogen jaar. Zachtjes uitgedrukt. 14 mensen wachten op instructies. Klanten sturen “en nu?”. Juist. En nu?

Ik kan dit.

En dan ineens van in mijn kleine teen voel ik stilaan de ‘goesting’ naar boven kruipen. Het geloof dat we ook dit te boven komen. Samen. Als we gewoon geloven dat dit een obstakel is, een horde die we even over moeten. Ik moet gewoon WETEN met elk stukje ‘Sofie’ dat de toekomst er mooi en samen uitziet. En in mijn gedachten ziet de toekomst er nog roos uit ook.

Het is wat het is.

Als het dan toch zo is. Als er besloten is dat we op slot gaan, dan is dat zo. Dit besluit beredeneren, aanvechten, in twijfel trekken, gaat het niet veranderen. Pretenderen dat ik beter en anders zou beslissen, al evenmin. Ben ik blij dat ik maar over Kokoro moet/mag beslissen in plaats van over het hele land. Het zal je job maar zijn!

Maar in een hoekje blijven zitten en wachten tot het voorbij is, gaat de droom afnemen. Mijn droom, onze droom, geef ik niet af. Daar ga ik voor, battle dress: check!

Droom je mee?

Vele coaches hebben het over visualiseren, mood boards, doelen stellen. Laat je hoofd niet hangen, breng voor ogen waarom je nu even een stapje terug doet. Stel het doel waarvoor je al deze opofferingen doet, op scherp. En als je dan toch terug meer in je kot kruipt, wat zijn de dingen die jou nu deugd zouden doen?

Aan de power charger

Meer slapen. Meer knuffelen met mijn meisjes. Meer lezen. Meer tijd doorbrengen met mijn lief. Meer plannen. Meer lachen. Meer koken. Om zo ‘meer’ Sofie te zijn eens het slot er terug af mag.

 

We got your back

Samen houden we elkaar recht, samen maken we deze vier weken zo aangenaam mogelijk.

Wil dat zeggen dat je elke dag ontvangen wordt door een huppelend en voltallig team? Nee. Velen doen nu een stapje terug om Kokoro te (be)sparen en om vol energie klaar te staan na de Paaspauze.

Wees gerust: we zijn er voor jou! Je kan op afspraak terecht in de winkels voor advies en natuurlijk staan we je graag per telefoon ook bij. Daarnaast is er ook de webshop natuurlijk.

#durftevragen

Geef aan hoe we jouw ‘paaspauze’ zo fijn, boeiend, nuttig, … mogelijk kunnen maken. Komaan, samen springen we uit de pauze!

En ik kijk ernaar uit om met jullie al die dingen die we twee zomers geleden als ‘normaal’ aannamen, samen te vieren.

 

2 Reacties

 1. Joke

  Mooi dat je dit deelt Sofie! Uit je mail had ik kunnen concluderen dat je onmiddellijk zeer positief aan nieuwe plannen begon. Dat is ook zo, alleen krijgen we nu een kijkje op de dip die er geweest is – en misschien zelfs nodig was – om terug met volle goesting naar de toekomst te kunnen kijken. Dank je wel voor het tonen van je kwetsbaarheid. Heel inspirerend!

  Antwoord
  • Sofie Verheirstraeten

   Hey Joke, ik denk dat tonen dat het verteren nodig is. Dat het ok is om even neer te vallen. Dank je voor je woorden!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Vacature: Schoonheidsspecialiste Leuven

Vacature: Schoonheidsspecialiste Leuven

DOELGERICHTE SCHOONHEIDSSPECIALISTE GEZOCHT! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die staat te popelen om mensen te overtuigen over te stappen op puur natuur. Een vertrouwenspersoon die huid- en vitaliteitsproblemen in zijn geheel gaat benaderen en...

Lees meer
Vacature: Schoonheiddspecialste Kortenberg

Vacature: Schoonheiddspecialste Kortenberg

Doelgerichte schoonheidsspecialiste gezocht! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die staat te popelen om mensen te overtuigen over te stappen op puur natuur. Een vertrouwenspersoon die huid- en vitaliteitsproblemen in zijn geheel gaat benaderen en...

Lees meer
Vacature: Commerciële topper!

Vacature: Commerciële topper!

Luisterend oor én passie voor ons totaal aanbod? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die staat te popelen om mensen te overtuigen over te stappen op puur natuur. Een vertrouwenspersoon die huid- en vitaliteitsproblemen in zijn geheel gaat benaderen en...

Lees meer