Heel even terug in de tijd

Lieve meisjes.

Lieve Lieze, Lieve Margo,

Ik schrijf jullie deze brief net voor ik heel even in de teletijdmachine stap. De machine brengt me naar Torremolinos, 10 jaar geleden. Op vakantie als 24 jarige maar wel eentje die doorheeft wat het is om op vakantie te gaan als mama van twee kindjes.

Je kan het vergelijken met hoe het is als jullie oud speelgoed terugvinden. Het is dan wel babyspeelgoed en het mooie is eraf, toch genieten jullie er terug vollebak van. Nu weten jullie waar de muziekjes zitten, hoe je er het beste mee speelt en dat erop kwijlen eigenlijk geen meerwaarde biedt.

Dit weekend is mijn babyspeelgoed. Ik ga dit weekend dansen tot de zon opkomt, uitslapen zonder wekker of kindjes, ik ga enkel mezelf insmeren, eten wat ik wil, wanneer ik wil en doen wat ik wil zonder uitleg, zonder ‘straks’. En ik ga aan het strand liggen. Met een boek en ik ga het ongestoord uitlezen, met een Mojito in mijn hand.

En net zoals jullie oude speelgoed ga ik er met volle teugen van genieten. Verwonderd, intens blij dat het even terug is. Kort euforisch denk ik zelfs.

En net zoals jullie ga ik er na enkele dagen genoeg van hebben, dan wil ik terug. Terug naar al het moois dat ik heb opgebouwd in de laatste tien jaar. Naar mijn lieve man en mijn twee schattige dochters. Naar de leuke gesprekjes, de intense knuffels en de schattige zoentjes. Terug naar huis, waar ik de rust eindelijk gevonden heb.

Dus niet getreurd schatjes, mijn plaatsje terug in de teletijdmachine is verzekerd. Ik heb geen seconde spijt van waar ik ben en wat ik heb. Ik zie jullie doodgraag, tot de maan en terug en dit moet ik even doen.

Dikke kus,

Mama

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Voel je terug 6

Voel je terug 6

Kinderlijke nostalgie Want daar komt het volgens velen op neer. Een verlanglijstje maken. Nog net niet knippen uit een boekje en plakken. Nog net geen brief schrijven en vertellen waarom je al dan niet in aanmerking komt voor iets zoets. De voorbereiding van de Winter...

Lees meer
Elk onze eigen weg

Elk onze eigen weg

Als het op is. Laat me met de deur in huis vallen, want de suspense opbouwen, gaat het niet minder hard maken of minder definitief. Vincent en ik gaan uit elkaar, onze wegen scheiden, het is op. We vierden onze 20 jaar samen dit jaar, onze 11 jaar getrouwd, maar we...

Lees meer
Lanceren, af of niet.

Lanceren, af of niet.

Perfectly imperfect Nee, de site is niet af. Er staan mogelijk nog schrijffouten in. En ja, op de "esthetiek" pagina's missen nog foto's. En nee, hij is nog niet binnenste buiten, onderst boven gekeerd. Hij is dus niet perfect. Net zoals alles in het leven, elke dag....

Lees meer