Groentenchips
We kennen het allemaal! Na ons avondeten toch nog dat kleine honger, die verleiding naar een ongezonde snack. Helemaal normaal, maar gelukkig hoeven snacks helemaal niet altijd ongezond te zijn! Wij leggen jou even uit hoe je snel en makkelijk gezonde groentechips kan maken zodat jij kan genieten van een lekkere en gezonde snack tussendoor!
Ingrediënten
5 min snijwerk. 30 min in de oven. 20 min afkoelen.
- Pastinaak
- Wortelen
- Zoete aardappel
- Peper & zout
- Olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven op 150°C – 180°C
- Snijd jouw favoriete groenten zoals wortelen, zoete aardappel en pastinaak in dunne schijfjes (of met een mandoline).
- Besprenkel de groenteschijfjes met jouw kruiden naar keuze, in principe is peper en zout voldoende, en enkele druppels olijfolie.
- 30 min. in de oven, afhankelijk van oven/gekozen temperatuur
- Open af en toe de oven om wat vocht vrij te laten of besprenkel met extra zout. Dit kan helpen om de groentjes knapperig te maken.
- Haal de groentechips uit de oven en laat ze nog 20 min staan om hard en knapperig te worden.
- Tip: deze bereiding kan ook in een air fryer, als je deze in huis hebt
0 reacties