Weer eens iet anders deze kip curry
Het verraste en de grootste verrassing was dat we alle vier fan waren. Niet zo vanzelfsprekend bij kinderen met de curry en kurkuma. Mensen die in fase 1 van het dieet zitten, is het niet aan te raden, gezien er suiker in de rode currypasta zit. Voor iedereen die op zoek is naar eens iets anders, gezond en niet teveel werk: check!
Ingrediënten
- 2 kippenborsten
- 2 à 3 eetlepels rode currypasta (vind je in een potje in de winkel.)
- 4 tomaten
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote theelepel kurkuma
- 1 limoen
- 1 bundel koriander
Bereiding
- Marinade: meng de kurkuma, zwarte peper, beetje zout, sap van 1/2 limoen en 4 eetlepels olijfolie. Snijd de kippenborsten in repen of blokjes. Laat even marineren.
- Snijd de rode ui grof, snipper de knoflook en stoof beide in een flinke scheut olijfolie.
- Snijd intussen de tomaten in grote stukken, voeg ze samen met de currypasta toe wanneer de ui glazig wordt.
- Zodra de tomaten geslonken zijn, meng je de kip ertussen en laat voort stoven tot de kip gaar is.
- Meng er de koriander door en houd nog een beetje over voor de afwerking, ook een partje limoen kan erbij als afwerking.
- Geniet van deze originele kip curry!
Extra’s
- Meer groenten? Het was een opmerking die ik ook had. Volgende keer draaien we er ook stukjes courgette door.
- Als je niet op je lijn let of je gaat erna nog stevig bewegen, eet er dan gerust wat basmati rijst bij.
Bron: Pascale Naessens – Puur eten dat je gelukkige maakt 1 – p. 174 (originele titel: Kip met curry)
0 reacties