Fancy kip curry

Weer eens iet anders deze kip curry

Het verraste en de grootste verrassing was dat we alle vier fan waren. Niet zo vanzelfsprekend bij kinderen met de curry en kurkuma. Mensen die in fase 1 van het dieet zitten, is het niet aan te raden, gezien er suiker in de rode currypasta zit. Voor iedereen die op zoek is naar eens iets anders, gezond en niet teveel werk: check!

Ingrediënten

  • 2 kippenborsten
  • 2 à 3 eetlepels rode currypasta (vind je in een potje in de winkel.)
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote theelepel kurkuma
  • 1 limoen
  • 1 bundel koriander

Bereiding

  • Marinade: meng de kurkuma, zwarte peper, beetje zout, sap van 1/2 limoen en 4 eetlepels olijfolie. Snijd de kippenborsten in repen of blokjes. Laat even marineren.
  • Snijd de rode ui grof, snipper de knoflook en stoof beide in een flinke scheut olijfolie.
  • Snijd intussen de tomaten in grote stukken, voeg ze samen met de currypasta toe wanneer de ui glazig wordt.
  • Zodra de tomaten geslonken zijn, meng je de kip ertussen en laat voort stoven tot de kip gaar is.
  • Meng er de koriander door en houd nog een beetje over voor de afwerking, ook een partje limoen kan erbij als afwerking.
  • Geniet van deze originele kip curry!

Extra’s

  • Meer groenten? Het was een opmerking die ik ook had. Volgende keer draaien we er ook stukjes courgette door.
  • Als je niet op je lijn let of je gaat erna nog stevig bewegen, eet er dan gerust wat basmati rijst bij.

 

Bron: Pascale Naaessens, Puur Eten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

HOERA 1 jaar.

HOERA 1 jaar.

Ongelooflijk maar waar: we mogen ons eerste kaarsje uitblazen. “We” is Kokoro en Bodycentrum, samen het nieuwe Kokoro. Exact één jaar geleden, dag op dag, tekenden we voor de overname. Exact één jaar geleden kregen al onze collega’s het nieuws te horen. Exact één jaar...

Lees meer
Passionista (M/V/X) met pit

Passionista (M/V/X) met pit

Wat we al geleerd hebben, is dat passie en enthousiasme aangeboren zijn. Voor ons zijn dit kwaliteiten van onschatbare waarde. Vaardigheden kan je leren, de ingesteldheid die wij zoeken -deze van Passionista – die heb je of niet. Passie voor wat dan? We leven één keer...

Lees meer
Scherpenheuvel, here we come

Scherpenheuvel, here we come

Waarom? Het begon op de loopband, met mijn detox buddy Tamara van Axis Travel. Op het scherm voor onze neus stond iets van Scherpenheuvel. "Zeg, ben jij ooit al geweest?" "Nee, heb dat wel altijd al eens willen doen". En net zoals toen in de sneeuw samen, toen we...

Lees meer