Gezonde Nasi Goreng

Gezonde Nasi Goreng

Iedereen heeft wel eens zin in Chinees, toch? Helaas is zo een afhaalmaaltijd zwaar, ongezond en vaak veel te vettig. Maar je kan zo een Oosters gerecht best ook op een gezonde manier maken! Wij leggen je uit hoe je gezonde Nasi Goreng kan maken! mànmàn chī!

Ingrediënten

2 personen / makkelijk / hoofdgerecht / 30 min. – 1 uur / veggie / gluten & lactosevrij

  • Voor de topping
    • 1 eitje per persoon
    • 200 gr bloemkoolroosjes
  • Voor de nasi
    • 100 gr wilde witte rijst
    • 1 el kokosolie
    • 1 sjalot fijgehakt
    • 1 handje boerenkool
    • 2 el nasipasta
    • 1 scheut appelazijn
    • 50 gr diepvrieserwtjes
    •  1 el cashews
    • enkele blaadjes koriander
    • enkele blaadjes basilicum
    • peper & zout
  • Voor de nasipasta
    • 5 teentjes look
    • 30 gr pindanoten
    • 3 zongedroogde tomaten
    • 2 el ahornsiroop
    • 2 el witte misopasta
    • 2 el olijfolie
    • 1 el tamari
    • 1 tl chilipoeder
    • 0,5 tl kurkuma
    • 0,5 tl curry
    • zout

Bereiding

Spoel de rijst af onder koud stromend water. Kook de rijst vervolgens gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking (in +- 40 minuten). Spoel vervolgens af met warm water.

Doe alle ingrediënten voor de nasipasta samen in de blender en mix glad.

Neem de bloemkoolroosjes, doe er wat olijfolie over en zet ze in de oven op 170 graden tot ze gaar zijn. Kook de erwtjes gaar in gezouten water. Snijd het sjalotje en de boerenkool fijn en stoof ze samen aan in een lepeltje kokosolie. Voeg vervolgens de rijst toe en lepel per lepel de nasipasta. Druppel er nog wat appelazijn over en haal de pan van het vuur. Voeg de erwtjes en de cashews toe en breng het gerecht op smaak met peper, zout, koriander en basilicum.

Smelt een klein lepeltje kokosolie in een pan en bak er vervolgens de spiegeleitjes in.

Schep de nasi goreng op een bordje. Leg er het spiegeleitje bovenop. Werk af met de geroosterde bloemkoolroosjes, de cashewnoten, basilicum en koriander. Kruid eventueel bij met peper en zout.

Bron: Steffi Vertriest – Gezellige gezonde goesting – p. 78 (originele titel: Healthy nasi goreng)

Met dank aan Inge Houthuys!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse Mmmh zo een lekkere chocolade mousse, of misschien een ander smaakje? Wat dacht je van een yoghurt of bananen mousse? RainPharma heeft een simpel recept zodat jij een heerlijke en gezonde mousse kan maken in een smaak naar keuze! Ingrediënten 2...

Lees meer
Opfrissing van de supplementen

Opfrissing van de supplementen

We moeten het toegeven, ondertussen heeft Rainpharma al een behoorlijk plaatje aan voedingssupplementen. We zetten ze in voor huidverbetering, tijdens het Smart Nutrition Project, tijdens Balance Program, voor meer energie, minder stress en beter slapen, ...  Hier...

Lees meer
5 tips voor blijvend resultaat

5 tips voor blijvend resultaat

Holderdebolder "Ik start straks" is een zin die we wel eens horen van mensen die eindelijk op het punt zijn dat ze absoluut actie willen nemen.  Ze hebben beslist dat ze iets aan hun voedingsschema willen veranderen, ze willen meer energie, beter slapen, ongezonde...

Lees meer