Gezonde Nasi Goreng

Gezonde Nasi Goreng

Iedereen heeft wel eens zin in Chinees, toch? Helaas is zo een afhaalmaaltijd zwaar, ongezond en vaak veel te vettig. Maar je kan zo een Oosters gerecht best ook op een gezonde manier maken! Wij leggen je uit hoe je gezonde Nasi Goreng kan maken! mànmàn chī!

Ingrediënten

2 personen / makkelijk / hoofdgerecht / 30 min. – 1 uur / veggie / gluten & lactosevrij

  • Voor de topping
    • 1 eitje per persoon
    • 200 gr bloemkoolroosjes
  • Voor de nasi
    • 100gr wilde witte rijst
    • 1 el kokosolie
    • 1 sjalot fijgehakt
    • 1 handje boerenkool
    • 2 el nasipasta
    • 1 scheut appelazijn
    • 50gr diepvrieserwtjes
    •  1 el cashews
    • enkele blaadjes koriander
    • enkele blaadjes basilicum
    • peper & zout
  • Voor de nasipasta
    • 5 teentjes look
    • 30gr pindanoten
    • 3 zongedroogde tomaten
    • 2 el ahornsiroop
    • 2 el witte misopasta
    • 2 el olijfolie
    • 1 el tamari
    • 1 tl chilipoeder
    • 0,5 tl kurkuma
    • 0,5 tl curry
    • zout

Bereiding

Spoel de rijst af onder koud stromend water. Kook de rijst vervolgens gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking (in +- 40 minuten). Spoel vervolgens af met warm water.

Doe alle ingrediënten voor de nasipasta samen in de blender en mix glad.

Neem de bloemkoolroosjes, doe er wat olijfolie over en zet ze in de oven op 170 graden tot ze gaar zijn. Kook de erwtjes gaar in gezouten water. Snijd het sjalotje en de boerenkool fijn en stoof ze samen aan in een lepeltje kokosolie. Voeg vervolgens de rijst toe en lepel per lepel de nasipasta. Druppel er nog wat appelazijn over en haal de pan van het vuur. Voeg de erwtjes en de cashews toe en breng het gerecht op smaak met peper, zout, koriander en basilicum.

Smelt een klein lepeltje kokosolie in een pan en bak er vervolgens de spiegeleitjes in.

Schep de nasi goreng op een bordje. Leg er het spiegeleitje bovenop. Werk af met de geroosterde bloemkoolroosjes, de cashewnoten, basilicum en koriander. Kruid eventueel bij met peper en zout.

Bron: Gezonde Goesting – Steffi Vertriest / Recept “Gezonde nasi goreng” | njam!

Met dank aan Inge Houthuys!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Aubergines met garnalen

Aubergines met garnalen

Aubergines met garnalen 'Asian style' Ingrediënten 450gr grote biologische garnalen 2 aubergines 20gr gember 40gr koriander (of basilicum) Bereiding Snijd de aubergines in plakjes van 0,5cm dik en vervolgens in reepjes. Hak de gember fijn en doe hem bij de...

Lees meer
RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse Mmmh zo een lekkere chocolade mousse, of misschien een ander smaakje? Wat dacht je van een yoghurt of bananen mousse? RainPharma heeft een simpel recept zodat jij een heerlijke en gezonde mousse kan maken in een smaak naar keuze! Ingrediënten 2...

Lees meer
Zalm met Groenten uit de Oven

Zalm met Groenten uit de Oven

Zalm met Groenten uit de Oven Een kleurrijk, lekker en gezond gerechtje van Pascale Naessens. Meer moet dat niet zijn! Ingrediënten 1 grote venkel 2 tot 3 tomaten 1 grote ui zalmfilet voor 2 personen gedroogde tijm Bereiding Verwarm de oven voor op 180 °C. Bedek een...

Lees meer