Gezonde Nasi Goreng

Gezonde Nasi Goreng

Iedereen heeft wel eens zin in Chinees, toch? Helaas is zo een afhaalmaaltijd zwaar, ongezond en vaak veel te vettig. Maar je kan zo een Oosters gerecht best ook op een gezonde manier maken! Wij leggen je uit hoe je gezonde Nasi Goreng kan maken! mànmàn chī!

Ingrediënten

2 personen / makkelijk / hoofdgerecht / 30 min. – 1 uur / veggie / gluten & lactosevrij

  • Voor de topping
    • 1 eitje per persoon
    • 200 gr bloemkoolroosjes
  • Voor de nasi
    • 100 gr wilde witte rijst
    • 1 el kokosolie
    • 1 sjalot fijgehakt
    • 1 handje boerenkool
    • 2 el nasipasta
    • 1 scheut appelazijn
    • 50 gr diepvrieserwtjes
    •  1 el cashews
    • enkele blaadjes koriander
    • enkele blaadjes basilicum
    • peper & zout
  • Voor de nasipasta
    • 5 teentjes look
    • 30 gr pindanoten
    • 3 zongedroogde tomaten
    • 2 el ahornsiroop
    • 2 el witte misopasta
    • 2 el olijfolie
    • 1 el tamari
    • 1 tl chilipoeder
    • 0,5 tl kurkuma
    • 0,5 tl curry
    • zout

Bereiding

Spoel de rijst af onder koud stromend water. Kook de rijst vervolgens gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking (in +- 40 minuten). Spoel vervolgens af met warm water.

Doe alle ingrediënten voor de nasipasta samen in de blender en mix glad.

Neem de bloemkoolroosjes, doe er wat olijfolie over en zet ze in de oven op 170 graden tot ze gaar zijn. Kook de erwtjes gaar in gezouten water. Snijd het sjalotje en de boerenkool fijn en stoof ze samen aan in een lepeltje kokosolie. Voeg vervolgens de rijst toe en lepel per lepel de nasipasta. Druppel er nog wat appelazijn over en haal de pan van het vuur. Voeg de erwtjes en de cashews toe en breng het gerecht op smaak met peper, zout, koriander en basilicum.

Smelt een klein lepeltje kokosolie in een pan en bak er vervolgens de spiegeleitjes in.

Schep de nasi goreng op een bordje. Leg er het spiegeleitje bovenop. Werk af met de geroosterde bloemkoolroosjes, de cashewnoten, basilicum en koriander. Kruid eventueel bij met peper en zout.

Bron: Steffi Vertriest – Gezellige gezonde goesting – p. 78 (originele titel: Healthy nasi goreng)

Met dank aan Inge Houthuys!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Artisanale krakelé winterhanden

Artisanale krakelé winterhanden

Maak zelf de meest ruwe handen in een 'handomdraai' Dit recept is een winner, elke keer weer een verbluffend resultaat. Veel heb je niet nodig en als je het goed aanpakt, heb je snel resultaat! Benodigdheden water, liefst ijskoud agressieve handzeep vol sulfaten en...

Lees meer
Blog: Geen Corona handen

Blog: Geen Corona handen

Say what?! Nu we allemaal al enkel weken onze handen vaker wassen, steekt dit ook de kop op. "Meer droge handen", dit hadden wij zien komen... En als we van experts nu te horen krijgen dat we onze handen zoveel mogelijk moeten voeden met crème, komt ons haar recht...

Lees meer
Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Blog: Op monsterjacht doorheen de badkamer

Nog nooit hadden zoveel mensen huidproblemen. We smeren veel te veel en te vaak verzorgingsproducten die irriterende chemicaliën bevatten. Ons doel is om samen met jou deze producten op te sporen en voorgoed uit je leven te bannen. Zin om mee 'detective' te worden?...

Lees meer