Gevulde puntpaprika met pesto

Gevulde puntpaprika met pesto

Dit veggie gerecht is een perfecte snelle lunch of kan ‘s avonds ook even goed als bijgerecht! Smakelijk

Ingrediënten

25 min. bereiden / 12 min. oventijd / veggie

  • 2 puntpaprika’s
  • 1 kleine rode ui in stukjes
  • halve courgette in blokjes
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1,5 eetlepel groene pesto
  • 125 gram Sofine SoCheeze Cubes Mediterrane Kruiden
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven (of barbecue) op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Halveer de puntpaprika’s over de lengte en verwijder de zaadlijsten. Blijft de halve paprika niet mooi recht liggen? Snijd dan een dun plakje van de onderkant, waar de paprika op ligt. Zo kun blijft de gevulde puntpaprika straks mooi liggen.
  • Meng in een kom de stukjes rode ui met blokjes courgette en tomaat. Breng op smaak met zout en peper en roer de groene pesto erdoor. Verdeel ½ van een bakje SoCheeze Cubes door de groenten.
  • Lepel de groenten in de paprikabootjes. Verdeel de overige SoCheeze Cubes over de gevulde paprika’s.
  • Verwarm de gevulde puntpaprika’s 20 minuten in de oven (of op de barbecue).
  • Serveer de gevulde puntpaprika’s met pesto met aardappeltjes, rijst of couscous.

Bron: Brendakookt.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Aubergines met garnalen

Aubergines met garnalen

Aubergines met garnalen 'Asian style' Ingrediënten 450gr grote biologische garnalen 2 aubergines 20gr gember 40gr koriander (of basilicum) Bereiding Snijd de aubergines in plakjes van 0,5cm dik en vervolgens in reepjes. Hak de gember fijn en doe hem bij de...

Lees meer
RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse Mmmh zo een lekkere chocolade mousse, of misschien een ander smaakje? Wat dacht je van een yoghurt of bananen mousse? RainPharma heeft een simpel recept zodat jij een heerlijke en gezonde mousse kan maken in een smaak naar keuze! Ingrediënten 2...

Lees meer
Zalm met Groenten uit de Oven

Zalm met Groenten uit de Oven

Zalm met Groenten uit de Oven Een kleurrijk, lekker en gezond gerechtje van Pascale Naessens. Meer moet dat niet zijn! Ingrediënten 1 grote venkel 2 tot 3 tomaten 1 grote ui zalmfilet voor 2 personen gedroogde tijm Bereiding Verwarm de oven voor op 180 °C. Bedek een...

Lees meer