02 445 06 45

Geen tijd, geen tijd, geen tijd!

Herkenbaar? Voor mij ook hoor. We moeten vandaag zoveel gedaan krijgen, dat er weinig ademruimte is. Ruimte om op te laden. Dat de telefoon plat valt als hij niet regelmatig oplaadt, dat weten we als de beste. De meesten onder ons hebben zelf een powerbank bij want – God forbid – dat ding moet maar eens uitvallen. I’m one of them, trouwens.

Maar weten we hoe we zelf opladen? Het is zo gemakkelijk om te vergeten om voor onszelf te zorgen. Het staat gewoon niet op de lijst, niet in de agenda. En je kan het lang volhouden hoor. Maar merk hoe je met meer souplesse door het leven kan bewegen als je goed voor jezelf zorgt.

Niet moeten, wel mogen.

Ademruimte zorgt ervoor dat we nagaan van wie we wat ‘moeten’. Ik geef altijd het voorbeeld van ‘ik moet naar de winkel’. Moet dat echt? Ik wed dat je een hele week kan overleven op wat er in de frigo en de kasten steekt. Je wil iets anders dus je wil naar de winkel. Dat voelt heel anders dan ‘ik moet’. Als je zo de ‘moetens’ bekijkt, valt er hier en daar wel wat weg ook. Ruimte. Wat wil je? Doe dat eerst.

‘ja maar, eerst dit, eerst dat, ik moet …’ en dan is de dag om. If you fail to plan, you plan to fail. Als ik niet direct een datum prik met vriendinnen, manlief, … dan is de kans groot dat de agenda volloopt en het er nooit van komt.

Maak een concreet plan.

Misschien een mooi idee voor deze druilerige maandag na de Krokusvakantie: plan een moment om op te laden. Wat dat ook is voor jou. Een etentje met een vriendin of partner, gaan zwemmen met de kinderen, een boek lezen in het midden van de dag of op 20 maart even naar de sauna komen bij Zeep en Zout en genieten van de verwendag.

Alle info vind je hier.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer