Geen tijd, geen tijd, geen tijd!

Herkenbaar? Voor mij ook hoor. We moeten vandaag zoveel gedaan krijgen, dat er weinig ademruimte is. Ruimte om op te laden. Dat de telefoon plat valt als hij niet regelmatig oplaadt, dat weten we als de beste. De meesten onder ons hebben zelf een powerbank bij want – God forbid – dat ding moet maar eens uitvallen. I’m one of them, trouwens.

Maar weten we hoe we zelf opladen? Het is zo gemakkelijk om te vergeten om voor onszelf te zorgen. Het staat gewoon niet op de lijst, niet in de agenda. En je kan het lang volhouden hoor. Maar merk hoe je met meer souplesse door het leven kan bewegen als je goed voor jezelf zorgt.

Niet moeten, wel mogen.

Ademruimte zorgt ervoor dat we nagaan van wie we wat ‘moeten’. Ik geef altijd het voorbeeld van ‘ik moet naar de winkel’. Moet dat echt? Ik wed dat je een hele week kan overleven op wat er in de frigo en de kasten steekt. Je wil iets anders dus je wil naar de winkel. Dat voelt heel anders dan ‘ik moet’. Als je zo de ‘moetens’ bekijkt, valt er hier en daar wel wat weg ook. Ruimte. Wat wil je? Doe dat eerst.

‘ja maar, eerst dit, eerst dat, ik moet …’ en dan is de dag om. If you fail to plan, you plan to fail. Als ik niet direct een datum prik met vriendinnen, manlief, … dan is de kans groot dat de agenda volloopt en het er nooit van komt.

Maak een concreet plan.

Misschien een mooi idee voor deze druilerige maandag na de Krokusvakantie: plan een moment om op te laden. Wat dat ook is voor jou. Een etentje met een vriendin of partner, gaan zwemmen met de kinderen, een boek lezen in het midden van de dag of op 20 maart even naar de sauna komen bij Zeep en Zout en genieten van de verwendag.

Alle info vind je hier.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse Mmmh zo een lekkere chocolade mousse, of misschien een ander smaakje? Wat dacht je van een yoghurt of bananen mousse? RainPharma heeft een simpel recept zodat jij een heerlijke en gezonde mousse kan maken in een smaak naar keuze! Ingrediënten 2...

Lees meer
Opfrissing van de supplementen

Opfrissing van de supplementen

We moeten het toegeven, ondertussen heeft Rainpharma al een behoorlijk plaatje aan voedingssupplementen. We zetten ze in voor huidverbetering, tijdens het Smart Nutrition Project, tijdens Balance Program, voor meer energie, minder stress en beter slapen, ...  Hier...

Lees meer
5 tips voor blijvend resultaat

5 tips voor blijvend resultaat

Holderdebolder "Ik start straks" is een zin die we wel eens horen van mensen die eindelijk op het punt zijn dat ze absoluut actie willen nemen.  Ze hebben beslist dat ze iets aan hun voedingsschema willen veranderen, ze willen meer energie, beter slapen, ongezonde...

Lees meer