Geen tijd, geen tijd, geen tijd!

Herkenbaar? Voor mij ook hoor. We moeten vandaag zoveel gedaan krijgen, dat er weinig ademruimte is. Ruimte om op te laden. Dat de telefoon plat valt als hij niet regelmatig oplaadt, dat weten we als de beste. De meesten onder ons hebben zelf een powerbank bij want – God forbid – dat ding moet maar eens uitvallen. I’m one of them, trouwens.

Maar weten we hoe we zelf opladen? Het is zo gemakkelijk om te vergeten om voor onszelf te zorgen. Het staat gewoon niet op de lijst, niet in de agenda. En je kan het lang volhouden hoor. Maar merk hoe je met meer souplesse door het leven kan bewegen als je goed voor jezelf zorgt.

Niet moeten, wel mogen.

Ademruimte zorgt ervoor dat we nagaan van wie we wat ‘moeten’. Ik geef altijd het voorbeeld van ‘ik moet naar de winkel’. Moet dat echt? Ik wed dat je een hele week kan overleven op wat er in de frigo en de kasten steekt. Je wil iets anders dus je wil naar de winkel. Dat voelt heel anders dan ‘ik moet’. Als je zo de ‘moetens’ bekijkt, valt er hier en daar wel wat weg ook. Ruimte. Wat wil je? Doe dat eerst.

‘ja maar, eerst dit, eerst dat, ik moet …’ en dan is de dag om. If you fail to plan, you plan to fail. Als ik niet direct een datum prik met vriendinnen, manlief, … dan is de kans groot dat de agenda volloopt en het er nooit van komt.

Maak een concreet plan.

Misschien een mooi idee voor deze druilerige maandag na de Krokusvakantie: plan een moment om op te laden. Wat dat ook is voor jou. Een etentje met een vriendin of partner, gaan zwemmen met de kinderen, een boek lezen in het midden van de dag of op 20 maart even naar de sauna komen bij Zeep en Zout en genieten van de verwendag.

Alle info vind je hier.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Voel je terug 6

Voel je terug 6

Kinderlijke nostalgie Want daar komt het volgens velen op neer. Een verlanglijstje maken. Nog net niet knippen uit een boekje en plakken. Nog net geen brief schrijven en vertellen waarom je al dan niet in aanmerking komt voor iets zoets. De voorbereiding van de Winter...

Lees meer
Elk onze eigen weg

Elk onze eigen weg

Als het op is. Laat me met de deur in huis vallen, want de suspense opbouwen, gaat het niet minder hard maken of minder definitief. Vincent en ik gaan uit elkaar, onze wegen scheiden, het is op. We vierden onze 20 jaar samen dit jaar, onze 11 jaar getrouwd, maar we...

Lees meer
Lanceren, af of niet.

Lanceren, af of niet.

Perfectly imperfect Nee, de site is niet af. Er staan mogelijk nog schrijffouten in. En ja, op de "esthetiek" pagina's missen nog foto's. En nee, hij is nog niet binnenste buiten, onderst boven gekeerd. Hij is dus niet perfect. Net zoals alles in het leven, elke dag....

Lees meer