Geen Corona handen

Say what?!

Nu we allemaal al enkel weken onze handen vaker wassen, steekt dit ook de kop op. “Meer droge handen”, dit hadden wij zien komen… En als we van experts nu te horen krijgen dat we onze handen zoveel mogelijk moeten voeden met crème, komt ons haar recht staan. Er is geen slechter advies dan smeren, smeren, smeren zonder te weten wat je smeert. 

Hoe zit het dan wel.

De meeste handcrèmes bevatten derivaten van petroleum. Als we dan toch echt anti-bacteriële zeep blijven gebruiken (sommige jobs kunnen echt niet anders) en zo onze beschermende laag aantasten, smeer dan alsjeblief iets dat echt voedt. Van petroleum wordt ook plastic gemaakt. Dus de crème legt een dun plastic laagje, een cellofaantje, dat je het gevoel geeft dat het beter is, dat het zacht is.

Schijn bedriegt: je beschermlaag krijg het nog moeilijker. Hoe meer je smeert, hoe meer jij denkt dat het beter gaat en hoe meer er onder de camouflage een ‘bloedbad’ wordt aangericht bij je goede bacteriën die je beschermen. Resultaat? Ruwe winterhanden met kloven zelfs waar nog meer bacteriën en virussen zich in kunnen nestelen.

Wat dan wel doen?

Alternatieven genoeg: er circuleren goede recepten om ze zelf te maken, pure olie kan je ook gebruiken. De tip die wij onze klanten geven om de handen goed te houden zonder risico’s toe te laten:

  1. Was je handen met de RainPharma skin wash: geen sulfaten, wel proper. Bij elke bestelling voor 21u op 21.03.2020 steken we één flesje cadeau.
  2. Verzorg je handen met de Prebiotic Skin Lotion: ideaal voor winterhanden en nu weten we ook voor Corona handen 🙁
  3. Extra boost? Gebruik de Broccolli olie !

Onthoud: Was zonder sulfaten, smeer zonder minerale olie.

Vragen of bepaald advies nodig? Bel ons:  02/445 06 45 of mail ons info@kokoro.be

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola

Ontbijtshake met zelfgemaakte granola Wil jij een gezond en snel ontbijt? Wij hebben het perfecte recept voor jou! Granola kan je in het weekend makkelijk zelf maken en voorbereiden. Goed afgesloten blijft die wel 2 weken houdbaar! In de week bereid je dan snel jouw...

Lees meer
Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel Keek jij ook wel eens naar die film Ratatouille en dacht je "Dat ziet er zo délicieux uit, ik wil dat ook op mijn bord"? Wel het is zo gemakkelijk en ook nog eens super gezond! Voor deze ovenschotel verzamel jij al jouw favoriete groenten zoals...

Lees meer
Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika’s met Warme Chili-Tahin

Kikkererwten en Paprika's met Warme Chili-Tahin Een heerlijke maaltijdsalade die je zo kan klaarmaken in de oven, zonder veel afwas! Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Daarom zijn ze een goede vervanger voor vlees, zoals in dit vegetarisch...

Lees meer