Blog: Geen Corona handen

Say what?!

Nu we allemaal al enkel weken onze handen vaker wassen, steekt dit ook de kop op. “Meer droge handen”, dit hadden wij zien komen… En als we van experts nu te horen krijgen dat we onze handen zoveel mogelijk moeten voeden met crème, komt ons haar recht staan. Er is geen slechter advies dan smeren, smeren, smeren zonder te weten wat je smeert. 

Hoe zit het dan wel.

De meeste handcrèmes bevatten derivaten van petroleum. Als we dan toch echt anti-bacteriële zeep blijven gebruiken (sommige jobs kunnen echt niet anders) en zo onze beschermende laag aantasten, smeer dan alsjeblief iets dat echt voedt. Van petroleum wordt ook plastic gemaakt. Dus de crème legt een dun plastic laagje, een cellofaantje, dat je het gevoel geeft dat het beter is, dat het zacht is.

Schijn bedriegt: je beschermlaag krijg het nog moeilijker. Hoe meer je smeert, hoe meer jij denkt dat het beter gaat en hoe meer er onder de camouflage een ‘bloedbad’ wordt aangericht bij je goede bacteriën die je beschermen. Resultaat? Ruwe winterhanden met kloven zelfs waar nog meer bacteriën en virussen zich in kunnen nestelen.

Wat dan wel doen?

Alternatieven genoeg: er circuleren goede recepten om ze zelf te maken, pure olie kan je ook gebruiken. De tip die wij onze klanten geven om de handen goed te houden zonder risico’s toe te laten:

  1. Was je handen met de RainPharma skin wash: geen sulfaten, wel proper.
  2. Verzorg je handen met de Prebiotic Skin Lotion of Exceptional Hand & Nail Cream: ideaal voor winterhanden en nu weten we ook voor Corona handen 🙁
  3. Extra boost? Gebruik de Broccolli olie of Recovery Wax. Heb je echt last van felle kloven? Probeer dan eens met een fijne handschoen en de Recovery Wax te gaan slapen. De volgende ochtend zal je verbaasd zijn van het geweldige resultaat!
  4. Mag het net iets meer zijn en heb je zin in een echte wellness behandeling voor je handen? Ga dan voor een handbad. Bereid je handen voor met de Invigorating Hand Polish, deze lichte scrub maakt je handen zijdezacht. Vervolgens neem je een handbad met de Soothing Hand Bath Milk. Afwerken kan dan met stap 2 of 3 afhankelijk van de conditie van jouw handen.

Onthoud: Was zonder sulfaten, smeer zonder minerale olie.

Vragen of bepaald advies nodig? Bel ons:
Kortenberg 02/445 06 45
Leuven 016 22 07 95
of mail ons info@kokoro.be

Of spring binnen in één van onze winkels :
ma-za 10u-18u

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse

RainPharma Shake Mousse Mmmh zo een lekkere chocolade mousse, of misschien een ander smaakje? Wat dacht je van een yoghurt of bananen mousse? RainPharma heeft een simpel recept zodat jij een heerlijke en gezonde mousse kan maken in een smaak naar keuze! Ingrediënten 2...

Lees meer
Opfrissing van de supplementen

Opfrissing van de supplementen

We moeten het toegeven, ondertussen heeft Rainpharma al een behoorlijk plaatje aan voedingssupplementen. We zetten ze in voor huidverbetering, tijdens het Smart Nutrition Project, tijdens Balance Program, voor meer energie, minder stress en beter slapen, ...  Hier...

Lees meer
5 tips voor blijvend resultaat

5 tips voor blijvend resultaat

Holderdebolder "Ik start straks" is een zin die we wel eens horen van mensen die eindelijk op het punt zijn dat ze absoluut actie willen nemen.  Ze hebben beslist dat ze iets aan hun voedingsschema willen veranderen, ze willen meer energie, beter slapen, ongezonde...

Lees meer