Garnalen en courgettini met een curry-kokossausje.
Een heel licht, snel en gezond recept met weinig ingrediënten. Enkele leuke weetjes: zowel courgette als kokosmelk zit vol vitaminen en mineralen, dus helemaal perfect om een lekker gerechtje mee te bereiden. Enjoy!
Ingrediënten
Voor 2 personen – 6 min. werk – 10 min. bereidtijd pantijd
- 12 grote diepvriesgarnalen (400g)
- 1 of 2 eetlepels groene currypasta
- 2 courgettes
- 6 limoenblaadjes
- sap van 1/2 limoen
- 200ml kokosmelk
- 2 knoflookteentjes
Bereiding
- Breng de kokosmelk aan de kook met de limoenblaadjes, het limoensap, de fijngesneden knoflook en naar smaak 1 of 2 eetlepels currypasta
- Snijd de courgette in slierten
- Voeg de bevroren garnalen toe aan de kokosmelk
- Voeg, als ze gaar zijn, de courgettini toe. Laat nog 1 minuut stoven.
- Verdeel over de borden en werk af met zwarte peper
- Tip: limoenblaadjes zijn geen must als je dit niet in huis hebt. Je kan het gerecht ook afwerken naar smaak met andere kruiden of crumble van pistachenoten voor een lekker crunch.
0 reacties