Garnalen en Courgettini

Garnalen en courgettini met een curry-kokossausje.

Een heel licht, snel en gezond recept met weinig ingrediënten. Enkele leuke weetjes: zowel courgette als kokosmelk zit vol vitaminen en mineralen, dus helemaal perfect om een lekker gerechtje mee te bereiden. Enjoy!

Ingrediënten

Voor 2 personen – 6 min. werk – 10 min. bereidtijd pantijd

  • 12 grote diepvriesgarnalen (400g)
  • 1 of 2 eetlepels groene currypasta
  • 2 courgettes
  • 6 limoenblaadjes
  • sap van 1/2 limoen
  • 200ml kokosmelk
  • 2 knoflookteentjes

Bereiding

  • Breng de kokosmelk aan de kook met de limoenblaadjes, het limoensap, de fijngesneden knoflook en naar smaak 1 of 2 eetlepels currypasta
  • Snijd de courgette in slierten
  • Voeg de bevroren garnalen toe aan de kokosmelk
  • Voeg, als ze gaar zijn, de courgettini toe. Laat nog 1 minuut stoven.
  • Verdeel over de borden en werk af met zwarte peper
  • Tip: limoenblaadjes zijn geen must als je dit niet in huis hebt. Je kan het gerecht ook afwerken naar smaak met andere kruiden of crumble van pistachenoten voor een lekker crunch.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recent op de blog

Vacature: Dappere starter (M/V)

Vacature: Dappere starter (M/V)

Had jij ambitieuze Lockdown-voornemens en heb je ze tot nu toe niet kunnen waarmaken? Mis je jouw vitaliteit van 10 jaar geleden en wil je eindelijk weer eens willen ravotten met de kinderen (al dan niet de jouwe)? Ben je het beu de dag futloos door te sloffen? Of...

Lees meer
Here we go again.

Here we go again.

Shit. Terug. Ik herinner mij de eerste slag in mijn gezicht vorig jaar nog alsof het gisteren was. Jas nog aan na één van mijn laatste workshops in Beerse. Net terug thuis, persconferentie op het nieuws. Niemand zei een woord. Twee uur later had ik mijn jas nog aan....

Lees meer
Aubergines met garnalen

Aubergines met garnalen

Aubergines met garnalen 'Asian style' Ingrediënten 450gr grote biologische garnalen 2 aubergines 20gr gember 40gr koriander (of basilicum) Bereiding Snijd de aubergines in plakjes van 0,5cm dik en vervolgens in reepjes. Hak de gember fijn en doe hem bij de...

Lees meer